Η εξομολόγηση του νοσοκόμου του Μπόρις Τζόνσον

Κοινοποίηση:
pitarma-boriscoronavirusportugal-1

Ένας νοσοκόμος που επαινέθηκε από τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο καθώς είχε κορωνοϊό, μας δίνει πληροφορίες σχετικά με το πώς είναι να παρέχεις φροντίδα σε έναν ηγέτη κράτους.

«Ήμουν νευρικός στην αρχή – ήταν ο πρωθυπουργός», δήλωσε ο Λούις Πιτάρμα, νοσοκόμος που γεννήθηκε στην Πορτογαλία και επιλέχθηκε να φροντίσει τον Τζόνσον όταν ο πρωθυπουργός εισήλθε σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

«Η ευθύνη που θα έπαιρνα στα χέρια μου ήταν πολύ μεγάλη» είπε. «Δεν ήξερα πραγματικά πώς να απευθυνθώ σε αυτόν – θα έπρεπε να τον αποκαλώ Μπόρις, κύριε Τζόνσον ή πρωθυπουργό;».

Το πρόβλημα ωστόσο λύθηκε όταν ο Τζόνσον του είπε να τον αποκαλεί «Μπόρις»: «Αυτό με έκανε να νιώθω λιγότερο νευρικό γιατί έσπασε τον πάγο» είπε ο νοσοκόμος.

Ενώ ο Τζόνσον ήταν ο πρώτος πολιτικός τέτοιους βεληνεκούς που ο Πιτάρμα κλήθηκε να φροντίσει, στην ουσία «ήταν ένας ασθενής όπως κάθε άλλος ασθενής, μια ζωή όπως κάθε άλλη ζωή» είπε.

Οι δυο τους είχαν αρκετές συνομιλίες, είπε ο Πιτάρμα, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης για την Πορτογαλία αλλά και του πώς ονειρευόταν να εργαστεί ως νοσοκόμος στο Νοσοκομείο St Thomas αφου είχε διαβάσει για την Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ η οποία έμεινε στην ιστορία με το προσωνύμιο «Η Κυρία με το Φανάρι» αν και στην εποχή της ήταν γνωστη ως «Η Κυρία με την Βαριοπούλα». Ήταν Βρετανίδα πρωτοπόρος της σύγχρονης νοσηλευτικής, με σημαντικό έργο κοινωνικής αναμόρφωσης, αλλά και αξιοσημείωτη παρουσία στον τομέα της στατιστικής.

«Είπε ότι ήταν καταπληκτικό που ήθελα να δουλέψω εδώ για τόσο καιρό και χαίρομαι που ήμουν εκεί όταν χρειαζόταν (ο Τζόνσον) τη φροντίδα μας», είπε ο Πιτάρμα, προσθέτοντας: «Ήταν χαρά μου να τον φροντίζω».

Ο Πιτάρμα είπε επίσης ότι ήταν συγκλονισμένος και «αρκετά συναισθηματικός» όταν ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε σε τηλεοπτική ομιλία μετά το εξιτήριο του από το νοσοκομείο. «Ελπίζω να τον ξαναδώ μια μέρα όταν αναρρώσει» πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον στην ομιλία του ευχαρίστησε επίσης την νοσοκόμα «Τζένη [Μακ Γκι] από τη Νέα Ζηλανδία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Βολικός ψεύτης ο Πιτάρμα και η Τζένη….

    Σιγά μην νοσησε ο Τζονσον …

    1. Σωστός,μάλλον κρύφθηκε όπως η Ελισάβετ.
      Και είπε πως κόλλησε και αυτός για να μην τον πάρουν με τις πέτρες οι ψηφοφόροι του επειδή δεν πήρε άμεσα μέτρα.

Comments are closed.