Η εξομολόγηση μιας μπικίνι μπαρίστα που κερδίζει 800 δολάρια σε φιλοδωρήματα την ημέρα

Κοινοποίηση:
sdvdsvs

Η Γκρέις Μόρρις είναι μια νεαρή κοπέλα 20 ετών που ζεί στο Λάσει της Ουάσιγκτον και εργάζεται ως μπικίνι μπαρίστα.
«Κρατούσα τη δουλειά μου μυστική. Όλοι το Σιάτλ γνωρίζουν τι είναι η μπικίνι μπαρίστα καθώς υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνιά τέτοια καφέ. Αλλα αυτο δε σημαινει οτι το να φτιαχνεις καφε φορώντας το εσωρουχο σου δεν ειναι παρεξηγησιμο», λέει σε συνέντευξη που έδωσε στο Bussiness Insider.

«Και δεν είναι και εύκολο. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μου εβδομάδας, είδα έναν πελάτη να αυτοικανοποιείται στο παράθυρο. Ήμουν τρομοκρατημένη καθώς δεν θα έφευγε μέχρι που με είδε να πατάω το κουμπί πανικού.»

Η δουλειά μου αξίζει τον κόπο.

«Ξεκίνησα να εργάζομαι στο Pink Sugar Espresso πριν από περίπου ένα χρόνο, και τους πρώτους πέντε μήνες, μόνο δύο από τους φίλους μου το γνώριζαν.
Στο παρελθόν εργαζόμουν σε ένα κανονικό καφέ αλλά το μισούσα. Εκεί ο ενδυματολογικός κώδικας ήταν αυστηρός και οι πελάτες ήταν γκρινιάρηδες.

@xogracemorris♬ original sound – Grace Morris


Έτσι, αποφάσισα να δώσω μια ευκαιρία στο μπικίνι μπαρίστα.
Η διαδικασία της συνέντευξης ήταν με την τωρινή διευθύντριά μου – σχεδόν όλοι οι άλλοι υπεύθυνοι είναι γυναίκες, κάτι που μου αρέσει. Η διαδικασία ήταν βασικά μια δοκιμή. Πρέπει να βγάλεις τα ρούχα σου και να φοράς μόνο τα εσώρουχά σου. Θέλουν να δουν αν μπορείτε να μην είσαστε νευρικοί ή ντροπαλοί όταν μιλάτε με τους πελάτες.
Πρέπει να έχετε, ή τουλάχιστον να εκπέμπετε, την εμπιστοσύνη ενός μοντέλου. Τα νύχια, τα μαλλιά και το μακιγιάζ σας…, να είσαστε έτοιμες για πασαρέλα ανά πάσα στιγμή».

«Το μενού μας είναι σχεδόν αυτό που θα βρείτε σε ένα κανονικό καφέ, αλλά οι τιμές μας είναι υψηλότερες. Ένα λατέ θα σας κοστίσει περίπου 7,50 δολάρια. Μερικοί πελάτες παραπονιούνται ότι είναι πολύ ακριβό, αλλά στο τέλος της ημέρας, δεν πληρώνετε για τον καφέ – πληρώνετε για μια υπέροχη συζήτηση με μια όμορφη γυναίκα.
Έχουμε πάντα ουρά ειδικά τις καθημερινές. Έχω σερβίρει σε μπαμπάδες φίλων μου, παλιούς δασκάλους μου, αστυνομικούς, ζευγάρια, ακόμα και άντρες που ανήκουν σε γνωστή εκκλησία της περιοχής.
Δουλεύω πέντε έως επτά ώρες την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα και βγάζω τον κατώτατο μισθό στην Ουάσιγκτον, που είναι περίπου 14 δολάρια την ώρα. Αλλά τα πραγματικά χρήματα προέρχονται από φιλοδωρήματα. Σε μια καλή μέρα, θα βγάλω 700 έως 800 δολάρια σε φιλοδωρήματα. (Στην κανονική καφετέρια που δούλευα, έπαιρνα 20 δολάρια).
Κάποτε, ένας πελάτης μου έδωσε 350 δολάρια μόνο και μόνο επειδή ανέφερα ότι προσπαθούσα να εξοικονομήσω χρήματα για ένα αυτοκίνητο.
Αυτό ήταν κάτι που με εξέπληξε πραγματικά στη δουλειά: Οι πελάτες έχουν πληρώσει για το σούπερ μαρκετ, τα έπιπλα, ακόμα και το ενοίκιο μου. Η κολλητή μου και εγώ κάναμε ένα ταξίδι στη Χαβάη, πληρώθηκαν όλα τα έξοδα.

Δεν προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τους άντρες που μας προσφέρουν αυτού του είδους τα προνόμια, αλλά είναι ένα σταθερό μέρος της δουλειάς – συνεχίζουν να προσφέρουν, είτε δεχόμαστε είτε αρνούμαστε.
Τακτικοί θαμόνες που έρχονται να με δουν κάθε μέρα, φέρνουν φαγητό, λουλούδια ή νέα εσώρουχα. Οι πελάτες μας είναι κυρίως άνδρες, αλλά περισσότερες γυναίκες έρχονται να με δουν από τότε που εκανα λογαριασμό στο TikTok τον Αύγουστο.

@xogracemorris #cool #barista #tiktok #viral ♬ original sound – Grace Morris

Τώρα, έχω περισσότερους από 338.500 ακόλουθους και διαφημίζω μερικές από τις αγαπημένες μου μάρκες ρούχων όπως το Dolls Kill και το Pretty Little Thing. Μου δόθηκε η ευκαιρία να πω τη δική μου πλευρά της ιστορίας – να δείξω στους ανθρώπους ότι το μόνο που κάνω πραγματικά είναι να φτιάχνω καφέ και να συνομιλώ, παρά το τι μπορεί να υποθέσει ο κόσμος.
Πολλοί πελάτες μου ζητούν να βγάλω το μπλουζάκι μου για 20 δολάρια και να τους φτιάξω το ποτό τους εντελώς γυμνή: «Όχι, δεν το κάνουμε αυτό εδώ», τους απαντώ».

Στο τέλος της ημέρας, ξέρω σε τι βρίσκομαι.
«Η δουλειά μου είναι να σεξουαλοποιώ, με ρούχα για ενήλικες. Είναι να κάνεις συζητήσεις που μερικές φορές είναι άβολες.
Τούτου λεχθέντος, ο λόγος που εξακολουθώ να αγαπώ τη δουλειά μου – εκτός από την αμοιβή – είναι ότι έχω τον έλεγχο του τι συμβαίνει. Αποκτώ τη σεξουαλικότητά μου και αν ένας πελάτης πει κάτι αηδιαστικό, μπορώ να γελάσω και να γουρλώσω τα μάτια μου, να κάνω ένα αστείο.

@xogracemorris 19 #viral ♬ original sound – Grace Morris

Το να είμαι μπικίνι μπαρίστα μου έχει δώσει ένα είδος αυτοπεποίθησης που δεν είχα ποτέ πριν. Σας διδάσκει πώς να χειρίζεστε άβολες καταστάσεις και να παίρνετε τον έλεγχο τους όταν τα πράγματα δεν σας πάνε καλά, ειδικά με τους άνδρες.
Όσον αφορά το πελάτες, πολλοί από αυτούς είναι απλώς μόνοι και θέλουν κάποιον να μιλήσουν.
Δεν θέλω να είμαι για πάντα μπικίνι μπαρίστα. Δεν το βλέπω ως μια θέση καριέρας για τον εαυτό μου προσωπικά – αλλά η η δουλειά είναι απίστευτα εύκολη για τα χρήματα που βγάζω και μου παρέχει οικονομική ελευθερία και μια θέση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ε ενταξει σιγα τα ωα καφε κονσομασιον κοινος καφε κωλομπαρο η μητρια μου τους εχει αφησει χρονια πισω διοτι εδω και πανω απο δεκαετια εχει κωλομπαρο αναψυκτηριο κουφαλες

Comments are closed.