Η ελληνική σημαία άνοιξε στην Αγιά Σοφιά και οι Τούρκοι ξεκίνησαν τις απειλές

Κοινοποίηση:
elliniki-simaia-agia-sofia

Ο νεαρός Απόστολος Παπαθεοδώρου δεν δίστασε να κάνει αυτό που νιώθει, και προφανώς σκεφτόταν από καιρό, δηλαδή να ανοίξει την ελληνική σημαία μέσα στην πάλαι πότε μητρόπολη της Ορθοδοξίας, στην πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, δηλαδή στην Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης.
Στη λεζάντα της φωτογραφίας που ανήρτησε στο Instagram ο Έλληνας τουρίστας έγραψε «Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική».

anartisi-agia-sofisa

 

Το θέμα απασχόλησε τα τουρκικά ΜΜΕ, που έγραψαν: «Ένας Έλληνας τουρίστας, ονόματι Απόστολος Παπαθεοδώρου, προσπάθησε να προκαλέσει στην Αγία Σοφία, την οποία επισκέφθηκε. Εισήλθε στο τέμενος πληρώνοντας 25 ευρώ, επισκεπτόμενος τον γυναικωνίτη του μνημείου. Εκεί ξεδίπλωσε την ελληνική σημαία. Έβγαλε φωτογραφία και την ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα με την επισήμανση “Αγαπημένη μου Πόλη, για πάντα ελληνική”. Το γεγονός προκάλεσε άμεσα, έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία».

Φυσικά αυτό δεν άρεσε καθόλου και στους Τούρκους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, οι οποίοι απάντησαν με τις γνωστές απειλές περί «κολυμπιού» στη Σμύρνη, ενθυμούμενοι τις βαρβαρότητες και τη γενοκτονία του μικρασιατικού Ελληνισμού ως κάτι για το οποίο θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι.

Την ίδια ώρα το μνημείο της Αγιάς Σοφιάς, από τότε που μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος, έχει υποστεί σημαντικές φθορές με τους ειδικούς να αναφέρουν ακόμα ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Η Κωνσταντινούπολη χτίστηκε και ιδρύθηκε από και δια μέσων του ελληνικού πολιτισμού. Έλληνες αρχιτέκτονες, σχεδιαστές και χριστιανική θρησκευτικοί προγραμματιστές έχτισαν την Αγία Σοφία και ένα καθολικα παγκόσμιο στολίδι πόλεως, την Κωνσταντινούπολη, της εποχής εκείνης. Στους έντεκα αιώνες της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τα ελληνικά ήταν η γλώσσα που ομιλούντα. Από πάντων και όλων. Πολίτες και ηγέτες της αυτοκρατορίας. Το ελληνικό στοιχειο
    δεν μπορει να αμφισβητηθεί απο καθε ευπρεπει και ειλικρινως ηθικο ανθρωπινο γνωμονα.

  2. ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΟΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝΙΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ.ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΛΕΠΑΝ ΘΑ…..ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΓΕ.

  3. Επειδή τυχαίνει να σε γνωρίζω και επειδή είσαι από την Λάρισα τιμη μας και για την ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ όλοι οι Έλληνες και οι Λαρισαίοι υπερήφανοι για σένα για αυτό που έκανες ΓΙΓΑΝΤΑ.

  4. ΕΣΥ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΡΧΙΔΙΑ.
    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΔΙΑ

  5. Apo th stigmi Pou mpikan auta ta dipoda sth ekklisia Kai balan minaredes th kanan Sa ta moutra tous. Apolumansh thelei kiena Gero mathima epitelous oi pithikantropoi tou islam Pou epeidh tous ntantevei h germania xortasan psomi Kai opos h seira anevhke sto giaka. Oloi keftedes einai deila kreata skebedes

  6. ακούω απο το Μαξίμου, επειδή αφενός … “πήραμε την Πόλη” και αφετέρου “ξεχνιέται” και το σκάνδαλο με τα e-mail (των Ασημακοπούλου-ΜΑ.ΒΟΡ.)!!!

  7. Βαρύ λόγο ξεστόμισες μπρε Γκιαούρ!
    Όι κουνιστοί Ρωμιοί μπρε, σήκωσαν κεφάλι!!
    Daima bir bicak, sirti gibi Μπρέ! 😁🤣
    Kardesin icin üzgünüm,μπρε Γκιαούρ😏
    Νεαρέ Αποστολε, αυτό πού σκέφτεσαι είναι δουλειά μεγάλου Έθνους με μεγάλο Ηγέτη!
    Εσείς, είσαστε μονον για να γυαλίσετε τα παπούτσια τού Προέδρου Ερντογάν!!!😁

  8. Μπράβο Κομάντο, λεβέντη ! Πρεπει να είσαι πιο γενναίος και απο ΟΥΚας για κανεις κατι τετοιο μέσα στην ΣΦΗΚΟΦΩΛΙΑ απο τα γιουσαφακια των Μογγόλων !! Κανονικά πρέπει να του απονεμηθεί στρατιωτικό παράσημο.

  9. Εν τω μεταξύ οι παγανιστές (τον κακό τους τον καιρό), λύσσαξαν να γράφουν ότι η Κωνσταντινούπολη δεν ήταν ποτέ Ελληνική. Και αμόρφωτοι και ηλίθιοι στο μυλό και στην ψυχή.

  10. Μπράβο παλικάρι μας λεβέντη μας Έλληνα με ουμπαλα.Η Πόλη για πάντα ελληνική με χρόνια με καιρούς πάλι δικιά μας θα ναι.

    1. Βαρύ λόγο ξεστόμισες μπρε Γκιαούρ!
      Όι κουνιστοί Ρωμιοί μπρε, σήκωσαν κεφάλι!!
      Daima bir bicak, sirti gibi Μπρέ! 😁🤣
      Kardesin icin üzgünüm,μπρε Γκιαούρ😏

      1. Ti les Re domuz se merika xronia to dialumeno Kratos saß de Tha uparxei Kai to sarabalo o erdogan saß Tha nai eripio me bromo stoma mono ante Logos Kairos meine xaivan

      2. ΡΕ ΒΡΩΜΟΤΟΥΡΚΕ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΕ, ΑΣΧΕΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΘΕΛΗΜΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΥΤΙΚΟΥ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ. ΤΟ 1/3 ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΑΣ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ, ΤΟ ΑΛΛΟ 1/3 ΘΑ ΒΑΠΤΙΣΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΑΝΙ ΚΡΥΦΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΤΕΡΟ 1/3 ΘΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΣΚΑΣΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΛΘΕ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ. ΚΟΣΟΜΑΚ !!

  11. Ευγε σου παληκαρα ! Χιλια μπραβο σου που τιμας τη Πατριδα και κοσμεις την Ελληνικη πατριωτικη νεολαια!

  12. Αὐτό σημαίνει νά ἔχεις …καρύδια. ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. Τό μόνο πού φοβᾶμαι, εἶναι νά μήν ἔχει συνέπειες στήν …ΕΛΛΑΔΑ.

  13. Πρέπει να είσαι αληθινός πατριώτης με τόλμη και θάρρος για να κάνεις κάτι τέτοιο!!!! σε αντίθεση με τόσους προδότες και πουλημένους και δειλούς που υπάρχουν στην πατρίδα μας!!!!

  14. Μπράβο παλικάρι έτσι είναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ Μπράβο ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΣ μόνο υπερηφάνεια μπορεί να αισθάνεται κάποιος για σένα

Comments are closed.