Η εθνικιστική δεξιά καλπάζει στην Ευρώπη- Εκπροσωπείται πλέον σε 23 από τα 28 κοινοβούλια των μελών της ΕΕ

Κοινοποίηση:
ispania-

Με την είσοδο του Vox στην ισπανική βουλή μετά τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής ευρωσκεπτικιστικά κόμματα της εθνικής δεξιάς εκπροσωπούνται πλέον στα κοινοβούλια των 23 από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ.

Το Vox απέσπασε ποσοστό 10,3% και 24 έδρες στις εκλογές της Κυριακής, λίγο κάτω από το στόχο που ήλπιζε να πιάσει, και πλέον μόνον η Ιρλανδία, η Μάλτα, η Κροατία, η Ρουμανία και η Πορτογαλία δεν έχουν εθνικιστικά κόμματα στα κοινοβούλιά τους. Το Vox είναι το πρώτο κόμμα που μπήκε στην ισπανική βουλή μετά την πτώση του καθεστώτος του Φράνκο πριν από τέσσερις δεκαετίες.

Η εθνικιστική δεξιά αναμένεται σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις να τα πάει καλά στις ευρωεκλογές του Μαϊου και να αυξήσει σημαντικά τη δύναμή της και μάλιστα σε βαθμό που θα μπορούσε να είναι ίσως και η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, αν τα κόμματα που απαρτίζουν τις διάφορες παρατάξεις της ένωναν τις δυνάμεις τους, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις. Όμως οι κόντρες και αντιπαλότητες μεταξύ των διαφόρων κομμάτων καθιστούν μάλλον απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρά τις προσπάθειες του αρχηγού της Λέγκα και αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι και του  πρώην συμβούλου στρατηγικής του Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Μπάνον να γεφυρωθεί το χάσμα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. να προμηθεύσουμε με έξτρα πρόσφυγες τις υπόλοιπες 5 χώρες να δεις για πότε θα βρεθούν εθνικιστές στα κοινοβούλιά τους.

Comments are closed.