Η δουλειά του μέλλοντος! Κόλλησες στην κίνηση; Δίκυκλο ταξί σε βγάζει από το μποτιλιάρισμα και σου φέρνει και το αμάξι εκεί που θες

Κοινοποίηση:
kinisi-1

Διαβάζουμε και ακούμε, αλλά κυρίως ζούμε καθημερινά στον Κηφισό και στην Αττική Οδό ότι έχουν “μπλοκάρει” οι δρόμοι λόγω κίνησης, για “απέραντα πάρκινγκ” στις εθνικές οδούς και όλα αυτά τα… ωραία. Επειδή στο Πεκίνο η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, δημιουργήθηκε η εταιρία «Jam Busting» με κόστος 60 δολάρια.

Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει στους ανθρώπους που έχουν κολλήσει σε μποτιλιάρισμα να προσλάβουν κάποιον να έρθει να τους σώσει. Ουσιαστικά έρχονται στο σημείο με δίκυκλο, παραλαμβάνουν τους εγκλωβισμένους οδηγούς και τους μεταφέρουν στον προορισμό τους, βοηθώντας τους να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα. Παράλληλα, το δεύτερο άτομο που έρχεται με το δίκυκλο, παίρνει το αυτοκίνητο του πελάτη και το μεταφέρει στον προορισμό, “πολεμώντας” εκείνος το μποτιλιάρισμα.

Παρόμοια υπηρεσία προσφερόταν και το 2015, με την ονομασία “Dingding Yueche”, όπου ο εγκλωβισμένος οδηγός παραλαμβανόταν και αποβιβαζόταν στον προορισμό του με μοτοσικλέτα, ενώ ένα άλλο άτομο φρόντιζε το αυτοκίνητό του. Η υπηρεσία χρέωνε 65 δολάρια ανά διαδρομή, ωστόσο, διακόπηκε μετά από λίγους μήνες λόγω χαμηλής ζήτησης και ανησυχιών για την ασφάλεια.

Η υπηρεσία είχε μεγάλη απήχηση στην Τζινάν – την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντόνγκ. Αρχικά οι άνθρωποι δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης και ανησυχίας για την πιθανότητα κλοπής του οχήματος. Σταδιακά όμως, κέρδισε η άνεση και όχι οι φόβοι για την ασφάλεια.

Πλέον παρόμοιες υπηρεσίες υπάρχουν σε δεκάδες μεγάλες πόλεις της Κίνας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εχω φίλο Δικηγόρο και μου έχει πει πως στην Αθήνα πολλοί Δικηγόροι χρησιμοποιούν δίκυκλα ως ταξί, για να φτάσουν στα Δικαστήρια, εδώ και πολλά χρόνια.
    Μαύρο χρήμα παντού.

Comments are closed.