Η δήλωση του προέδρου της Βουλής που αν γίνει πράξη πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία

Κοινοποίηση:
kostas-tasoulas

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας σε συνάντηση που είχε με τον Γάλλο πρέσβη δήλωσε σήμερα πως η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της με «όποιον τρόπο χρειάζεται».

Υποδεχόμενος τον πρέσβη της Γαλλίας, κ. Πατρίκ Μεζονάβ στη Βουλή, ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι η Ελλάδα γίνεται αντικείμενο απίστευτων προκλήσεων εκ μέρους της γειτονικής Τουρκίας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι αυτή η προκλητικότητα στοχεύει στο να αναστατώσει το επίπεδο ασφάλειας και ηρεμίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Πρέπει να απαντηθεί όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά από την συνολική Ευρώπη η οποία προσβλέπει σε σταθερότητα και ασφάλεια σε όλη την ιστορική περιοχή της Μεσογείου και προφανώς και στο νοτιοανατολικό της κομμάτι», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Τασουλας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα κάνει το χρέος της ως χώρα ακριτική των ευρωπαϊκών συνόρων προασπίζοντάς τα και διπλωματικά «και με όποιον άλλον αποφασιστικό τρόπο χρειάζεται».

Αναφορικά με τις σχέσεις Ελλάδας-Γαλλίας, ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι οι δύο χώρες διατηρούν παραδοσιακές σχέσεις σε όλους τους τομείς, μεταξύ των οποίων και σε αυτόν της άμυνας.

«Αυτή η συμμαχία αυτό το δέσιμο με τη Γαλλία δεν αφορά μόνο το παρελθόν αφορά το παρόν και το μέλλον, για αυτό και όταν έχει κανείς δίπλα του έναν Γάλλο πρέσβη που είναι και ιστορικός, νιώθει διπλά σίγουρος ότι αυτή η σχέση, η δοκιμασμένη σχέση από την εποχή του Ναυαρίνου επειδή ακριβώς έχει ρίζες, έχει και προοπτική», κατέληξε ο κ. Τασούλας.

Η Ελλάδα έχει εμπνεύσει τη Γαλλία, είπε ο Γάλλος Πρέσβης
Από την πλευρά του ο πρέσβης της Γαλλίας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει στο παρελθόν εμπνεύσει πάρα πολύ τη Γαλλία και οι διμερείς σχέσεις είναι «πυκνές, βαθιές και ιστορικές». Συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις οι οποίες είναι πολύ σημαντικές στο επίπεδο της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Γνωρίζουμε ίσως περισσότερο από τον καθένα, ποιες είναι οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη σήμερα η Ελλάδα κυρίως στο Αιγαίο Πέλαγος. Η Γαλλία πιστεύει ότι πρέπει να είναι ένας εταίρος πρώτης επιλογής για όλες τις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τα για θέματα τα μεταναστευτικά, για τα θέματα ασφάλειας και για τα θέματα άμυνας προφανώς», κατέληξε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ούτε εθνικός ούτε θρησκευτικός, ο δικός μας πόλεμος είναι ταξικός.

  2. ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΓΟΒΕΣ ΟΠΩΣ ΠΗΡΕ ΤΗΣ ΑΛΑΜΟΥΝΤΙΝ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΟΠΟΣ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΗΣ ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΦΤΟΧΟΠΗΟΙΤΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΟΤΙΚΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΟΤΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΟΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΤΟΞΩΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΝΤΡΟΟΥΝ ΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΣΤΙΜΗΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΟΤΩΝ ΠΛΟΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙΑΝΟΥΝ ΡΑΝΤΑΡ ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΘΡΟΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ

Comments are closed.