Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο εδώλιο για τον χαμό της ολυμπιονίκη μας, Αννας Πολλάτου

Κοινοποίηση:
1111

Στο εδώλιο ο γερμανικός κολοσσός για το πρωτοφανές ατύχημα που στοίχισε τη ζωή της κοπέλας και δεν δικαιολογείται με τίποτα από την ταχύτητα και τον τροπο σύγκρουσης.


Οι μνήμες από τον τραγικό θάνατο της 31χρονης ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Αννας Πολλάτου σε τροχαίο δυστύχημα, στην εθνική οδό Πύργου – Πατρών, αναβίωσαν χθες στα δικαστήρια της Αμαλιάδας. Το νήμα της ζωής της άτυχης γυμνάστριας κόπηκε απότομα στις 17 Μαΐου 2014, ενώ κατευθυνόταν οδικώς προς τη γενέτειρά της Κεφαλλονιά για να ψηφίσει τον αδελφό της, που ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΑΝΝΑ Πολλάτου

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή ισχυρή βροχόπτωση, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ξέφυγε από την πορεία του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου έκανε περιστροφή και χτύπησε με την πίσω πλευρά ένα διερχόμενο αγροτικό φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Αν και το μικρό όχημα της κοπέλας χτυπήθηκε από πίσω, το ταμπλό μαζί με το τιμόνι αποκολλήθηκαν και χτύπησαν βίαια την καμπίνα του οδηγού. Η Αννα Πολλάτου, που κρατούσε το τιμόνι, δέχθηκε τεράστια ώθηση προς τα πίσω και αριστερά, χωρίς να έχει τρόπο να στηριχθεί. Ο αυχένας της ήταν μετέωρος και εκτεθειμένος, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα από την κάμψη. Αυτή ήταν η αιτία θανάτου της άτυχης κοπέλας. Αν και η ολυμπιονίκης φορούσε ζώνη και τα δύο αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα, το μοιραίο ήταν αναπόφευκτο. Η Αννα Πολλάτου σκοτώθηκε ακαριαία στα 31 της χρόνια, ενώ οι επιβάτες του άλλου οχήματος τραυματίστηκαν ελαφρά.

poll

Σύμφωνα με την έκθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας της Αννας Πολλάτου, διαπιστώθηκε «παντελής έλλειψη παθητικής ασφάλειας» και «τελικά αποδείχθηκε πως με μια πολύ απλή σύγκρουση, που έγινε με πολύ λίγα χιλιόμετρα, ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που έσκασε στα χέρια της οδηγού».

Για το τροχαίο δυστύχημα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε βάρος του Γερμανού Χ. Β., κατοίκου Στουτγάρδης, ως νόμιμου εκπροσώπου της πολυεθνικής εταιρίας αυτοκινήτων. Επιπλέον, ο εκπρόσωπος της εταιρίας διώκεται και για σωματική βλάβη από αμέλεια σε βάρος των επιβατών του αγροτικού.

 Ο πραγματογνώμονας

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας, όπου ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία με τις καταθέσεις των γονιών της Αννας Πολλάτου, ενώ στη δικαστική αίθουσα έδωσαν το «παρών» και τα αδέλφια της. Επίσης, κατέθεσε ο πραγματογνώμονας της Τροχαίας, ο οποίος επεσήμανε πως ήταν πρωτοφανές να ξεκολλήσουν το ταμπλό και το τιμόνι του αυτοκινήτου. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Πολλάτου, Γιάννης Μαρακάκης, δήλωσε στην «Espresso» μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας:

«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί αναδείχθηκαν οι πτυχές εκείνες, από τις οποίες προκύπτει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έφερε εγγενή ελαττώματα από κατασκευής του. Αν η συνδεσμολογία του τιμονιού και του ταμπλό ήταν από πιο ανθεκτικά υλικά, η Αννα θα ήταν μαζί μας σήμερα».

Marakakis

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 11 Φεβρουαρίου με καταθέσεις μαρτύρων. Η οικογένεια της Αννας Πολλάτου έχει καταθέσει και αγωγή κατά των υπευθύνων, του κατασκευαστή, του προμηθευτή και του εισαγωγέα του αυτοκινήτου, ζητώντας να τους επιδικαστεί το ποσό των 820.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Η αγωγή κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών και περιλαμβάνει τα πορίσματα των ιατροδικαστών για τα αίτια θανάτου της ολυμπιονίκη και των πραγματογνωμόνων σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Πάντα θα σε θυμάμαι Άννα, το είχα γράψει και τότε που έγινε το ατύχημα, κρίμα πολύ κρίμα η ατυχία….. Άμα δεν σε θέλει. Μακάρι να βγει θετικό για την οικογένεια της το δικαστηριο θα είναι μια μεγάλη ηθική δικαίωση…. Πάντα Άννα..

  2. Τί μάρκα ήταν η σκοτώστρα;;; Γιατί δέν λέτε τήν μάρκα;;

  3. Τού Γερμανού από τήν Στουτγκάρδη δέν θά τού κάνουν τίποτα,διότι είναι Γερμανός.Ενά τηλεφώνημα από τήν Μέρκελ στόν υποτακτικό της γουρλομάτη καί ή υπόθεση τελείωσε.Τό 1959
    αφέθηκε ελύθερος ό διαβόητος Ναζί εκληματίας πολέμου Μάξ Μάρτεν.Τό ζήτησε ή Γερμανική κυβέρνηση από τόν σκατοψύχη “εθνάρχη?Καραμανλή,”Πρέπει νά σταματήσουν οί διώξεις τών
    εγκληματιών πολέμου στήν Ελλάδα”.Ο προδότης τό δέχτηκε καί πήρε γιά αντάλλαγμα 200 εκατομμύρια μάρκα.Η προδοσία έχει μεγάλη παράδοση στήν Ελλάδα.
    Γιάννης Λάκων

    1. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ !!!! ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗ ΛΩΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ

      ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΟΠΩΣ ΠΧ ΠΟΛΥΚΑΙΡΙΑ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΗΚΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΧ, ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΡΒΙΣ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΣ ΒΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ !!!! ΝΑΙ ΤΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ !!!! ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΣ !!!!! ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ !!!!!!

      ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΙΛΑ ΕΧΕΙ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ

Comments are closed.