Η απρόσμενη κίνηση νύφης από τον Βόλο στο «η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» – Κοιτούσαν όλοι παράξενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Όχι μόνο δεν πάτησε το πόδι του γαμπρού αλλά έκανε μια κίνηση που κανείς δεν περίμενε
Το… έθιμο θέλει τις νύφες όταν ο ιερέας ψέλνει το «η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα» να πατάνε το πόδι του γαμπρού προκειμένου να δείξουν ότι δεν θα… υποταχθούν.

Μια νύφη από τον Βόλο ώστοσο έκανε μια τελείως διαφορετική κίνηση στον γάμο της με γαμπρό από τη Λάρισα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί η νύφη όχι μόνο δεν πάτησε το πόδι του γαμπρού αλλά του φίλησε και το χέρι με τον ίδιο να έχει ένα βλέμμα ικανοποίησης.

Δείτε το βίντεo:

Πηγή: onlarissa.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Πρακτικα δύσκολο αυτό γιατί έτσι και τον πάταγε θα τον έτρεχαν σε νοσοκομείο οπότε θα χάλαγε ο γάμος…λέγω λέγω.

  2. Παράδειγμα για ολες τις γυναικες η κινηση της κυριας,τους ευχομαι να ζησουν μια ευλογημενη και ομορφη ζωη.

  3. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν εις τήν κοπέλα.Δεικνύει σεβασμό καί φόβον Θεού απ’όπου πηγάζουν καί διαχέονται πάσαι αι αρεταί.Εύχομαι εκ καρδίας νά ζήσουν αγωνιζόμενοι ομού πρός βίον εν τή υπακοή Τού Πανάγιου Τριαδικού Θεού ώστε νά αξιωθούν καί τής αιωνίου πανευφροσύνου Μακαριότητος.Εύχομαι η Χάρις Τού Θεού νά τούς επισκιάζει εις αυτό τό λίαν τρικυμιώδες πέλαγος τής αποστατημένης, εκ Θεού, εποχής ημών.

  4. Μήπως υπάρχει κάποιος παντρεμένος εδώ που να κάνει κουμάντο; Γατονι μεγάλο ή αφρατουλα; Όσοι παντρεμένοι καταλαβαίνουν……….

  5. Παντως ειναι ταιριατο ζευγαρι,απο πολλες αποψεις.

  6. Μπράβο στο κορίτσι! Όλοι καταλαβαίνουμε ποιος κάνει κουμάντο, αλλα έχει την εξυπνάδα να δείχνει το αντίθετο. Να ζήσουν και να ευτυχήσουν!

  7. Σωστα επραξε,στον γαμο ισχυει η αγαπη και ο αμοιβαιος αλληλοσεβασμος και οχι το αλληλοποδοπατημα.

  8. Και πολύ καλά έκανε. Αν και δε χρειάζεται το χειροφίλημα, από το τραγικό που κάνουν οι περισσότερες να πατάνε το πόδι του μελλοντικού τους συζύγου, η Κυρία αυτή και μπράβο της το έκανε προς συμμόρφωση των υπολοίπων. Ο φόβος κατά την αρχαία ελληνική στην οποία και γράφτηκαν τα κείμενα της εκκλησίας, σημαίνει σε αυτή την περίπτωση στο μυστήριο του γάμου, δέος και σεβασμό. Η θέση της γυναίκας άλλωστε είναι συγκεκριμένη στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό και έχει επισφραγισθεί πολύ πριν τις δήθεν φεμινίστριες με το να επιλέξει ο Χριστός να γεννηθεί από γυναίκα και όχι να έρθει έτσι απλά ως Θεός στον κόσμο. Τέτοια τιμή λοιπόν έκανε ο Ίδιος ο Δημιουργός και συνεπώς τα υπόλοιπα περί να φοβάται τον άντρα και άλλες βλακείες που προκύπτουν από άγνοια των εννοιών και μπέρδεμα άλλων θρησκειών, είναι τουλάχιστον γελοία.

Comments are closed.