Η απάντηση της Ελλάδας στην τουρκική προκλητικότητα – Απαγόρευση ναυσιπλοΐας από Λέσβο έως Σάμο

Κοινοποίηση:
σδσδσδσδ

Στο «κόκκινο» παραμένει η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο με υπερπτήσεις και Navtex, με την Ελλάδα να απαντά με δική της Navtex που απαγορεύει τη ναυσιπλοΐα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Η Τουρκία προχώρησε σε έκδοση παράνομης Navtex για άσκηση έρευνας και διάσωσης την Παρασκευή σε σημείο νότια της Κρήτης.

Επιπλέον, έξι Τουρκικά F-16 έβαλαν την Πέμπτη στο στόχαστρό τους τις Οινούσσες, την Παναγιά, ακόμα και τη Χίο, πετώντας από το πρωί πολλές φορές πάνω από αυτά τα νησιά.

Αμέσως, απογειώθηκαν 6 ελληνικά Mirage και 8 F-16 για να αναιχατίσουν τα τουρκικά μαχητικά. Μάλιστα, υπήρξαν δύο σκληρές εμπλοκές.

Σε απαγόρευση της ναυσιπλοΐας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο προχώρησαν οι ελληνικές αρχές, με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι ροές μεταναστών από την Τουρκία προς τα ελληνικά νησιά, όπως τονίζεται σε σχετική Navtex.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα πλοία της Frontex, τα πλοία της δύναμης NATO Aegean Activity και τα εμπορικά πλοία, τα οποία είναι εφοδιασμένα με τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά αξιοπλοΐας.

Πρόκειται για ένα όπλο στα χέρια του Λιμενικού κατά των διακινητών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: