Η αλήθεια είναι μια: Τα καμμένα στρέμματα θα προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο! Μιλάμε για πλανήτη Άρη- Πώς θα ζήσουμε; Δεν θα ζήσουμε απλώς. Θέλουν να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα

Κοινοποίηση:
Καταστροφές από την πυρκαγιά στα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Ο στόχος ήταν ένας από την αρχή: Να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα για να κάνουν πραγματικότητα τα όποια νοσηρά σχέδια έχει σκεφτεί το μυαλό τους. Μετά τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, τα δάση μας μοιάζουν με τον πλανήτη Άρη. Οξυγόνο μηδέν και καμία πιθανότητα να ζήσεις με αυτές τις συνθήκες.

Οι δορυφορικές καταγραφές της αρμοδιας υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν πως έχουμε ήδη προσεγγίσει ή υπερβεί τα 500.000 καμένα στρέμματα πευκοδάσους. Επιπλέον υπολογίζεται ότι από την αρχή του χρόνου έχουν καεί στην χώρα μας 950.000 στρέμματα δάσους που είναι κατά χρονική αντιστοιχία ίδια με εκείνη των πυρκαγιών του 2007.

Όπως καταλαβαίνετε τα καμμένα στρέμματα θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο μετατρέποντας την Ελλάδα σε… κρανίου τόπο.

Μέχρι το Σαββατο η εν λόγω υπηρεσία της Ευρωπαικής Ενωσης είχε καταγράψει ότι το πύρινο μέτωπο στην Ευβοια είχε κατακάψει 346.840 στρέμματα δάσους. Με την πυρκαγιά όμως να συνεχίζει να έχει και σήμερα Κυριακή τεράστιο μέτωπο και ίσως η τελική αποτίμηση για τη καταστροφή οδηγήσει στο πιο θλιβερό ρεκόρ όλων των εποχών για την χώρα μας.

Η πυρκαγιά που είχε αποτεφρώσει τα περισσότερα στρέμματα μέχρι σήμερα ήταν εκείνη στις περιοχές Μεγαλόπουλης-Ανδρίτσαινας το 2007 με 448.410 στρέμματα καμένα. Αριθμός που αναμένεται να υπερβεί ο πύρινος όλεθρος στην Ευβοια.

Στην Αττική σύμφωνα με τις νεότερες καταγραφές υπολογίζεται  ότι κατεστράφησαν 62590 στρέμματα πευκοδάσους, όμως ο απολογισμός πιθανον να είναι μεγαλύτερος. Θα πρόκειται για μία από τις τρείς μεγαλύτερες πύρινες καταστροφές μαζί με εκείνη στην περιοχή Γραμματικού –Καπανδρίτι-Μαραθώνα το 2009 που κατέκαψε 205.000  στρέμματα πευκοδάσους και του 1998 στην Πεντέλη (περιοχη Διονύσου) που κατέκαψε 108.000 στρέμματα.

Εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση οι φωτιές σε Λακωνία και Μεσσηνία έκαψαν 230.000  στρέμματα δασικών κι αγροτικών εκτάσεων και στην  Ηλεία(μέχρι το Σαββατο) 74350 στρέμματα. Στην Φωκίδα οι αποτεφρωμένες εκτάσεις υπολογίζονται σε 16720 στρέμματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ, ΕΔΩ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΟΥ ΓΚΙΟΣΣΑ ΝΑ ΨΩΦΑΕΙ

  2. το 2007 καηκαν συνολικα 2.5 εκατομμυρια στρεμματα, απο τα οποια 1,75 εκ. στην πελοππονησο. στην ευβοια εως τωρα εχουν καει περιπου 500-600 χιλιαδες στρεμματα και το μετωπο ειναι ενεργο, πιθανον να καψει αλλες 100-200 χιλιαδες. προς τον βορα ουσιαστικα θα σταματησει στην θαλασσα, στον νοτο δεν εχω ιδεα τι γινεται, εαν εχει σβησει ή υπαρχει ακομα φωτια. στην βαρυμπομπη δεν εχω εικονα αλλα πρεπει να εχουν καει πανω απο 60 χιλ. στρεμματα. στην πελοππονησο για φετος δεν εχουν καει μεγαλες εκτασεις, ακομα…

  3. Να πάτε στην Ανγόλα τουρκόσποροι ,δεν αξίζετε για την Ελλάδα, άντε στο διάολο.

  4. Υπάρχει λύση. Θα ζήσουμε ψηφιακά. Εκεί που είχε δεντρα, τώρα θα φυτέψουμε κεραίες και ανεμογεννήτριες.

    Στον ουρανό δορυφόροι, drones, αεροπλάνα. Οπτικές ίνες, wifi, αγωγοί, καλώδια, κάμερες παντού.

    Θα γίνουμε σαν το Μάτριξ ένα πράμα, που οι άνθρωποι, όρθιοι, ακίνητοι και καλωδιωμένοι, ζούσαν σαν άρχοντες μες το μυαλό τους, την ώρα που οι μηχανές τους ρουφούσαν τον ηλεκτρισμό.

Comments are closed.