Η αλήθεια για την… “βίλλα” του Παπαδόπουλου στην Πάρνηθα που ήταν πολεμικό καταφύγιο. Γράφει ο Μάνος Ν. Χατζηδάκης, βιογράφος του αρχηγού της 21ης Απριλίου (βίντεο)

Κοινοποίηση:
villa-papadopoulou1

“…Επιθυμώ να διαφωτίσω την εφημερίδα και τους αναγνώστες της για την αλήθεια επί του θέματος, η οποία απέχει πλήρως από όσα εντελώς συκοφαντικά και παραποιημένα δημοσίευσε η «Μηχανή του Χρόνου».

Το ιστορικό του θέματος λοιπόν, έχει ως εξής:

Το 1969, στα πλαίσια της αποφάσεως για την κατασκευή και ανακατασκευή των Οχυρών της Ελλάδος (κυρίως της γραμμής «Μεταξά» στην Μακεδονία – Θράκη), το Α.Ε.Δ. (Αρχηγείο Ενόπλων Δυνάμεων), απεφάσισε την δημιουργία ειδικών καταφυγίων για την προστασία της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας της Ελλάδος σε περίπτωσι πολέμου.

Κατά την μελέτη του έργου αποφασίσθηκε από το Α.Ε.Δ. και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, να δημιουργηθούν δύο έδρες Κυβερνητικών Κλιμακίων σε εμπόλεμη κατάστασι:

1) Για το Α’Κυβερνητικό Κλιμάκιο επελέγη η περιοχή της Πάρνηθος, λόγω του επικλινούς του εδάφους, το οποίο απέτρεπε το πρώτο ωστικό κύμα σε περίπτωσι πυρηνικής απειλής.

2) Για το Β’ Κυβερνητικό Κλιμάκιο επελέγη η περιοχή Ωρωπού.

villa-papadopoulou2

Μετά την προμελέτη του έργου από το Α.Ε.Δ., το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης πέρασε το ζήτημα στο Υπουργικό Συμβούλιο και εγκρίθηκε η δημιουργία των καταφυγίων η οποία εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Συντονισμού.

Έτσι άρχισε η κατασκευή της δήθεν … «Βίλλας» στην Πάρνηθα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα κτίσμα, που μόνο «βίλλα» ή «έπαυλη» δεν θυμίζει όπως θα είδαν οι αναγνώστες. Ένα κοινό σπιτάκι χωρίς πολυτέλειες, στην μέση του πουθενά και χωρίς δρόμο. Μόνο ένα ελικοδρόμιο για να μεταφέρη εκτάκτως το Α’ Κυβερνητικό Κλιμάκιο σε περίπτωσι πολέμου.

Το οίκημα αυτό ήταν προκάλυψις των υπογείων στοών και εγκαταστάσεων στα οποία θα εγκαθίστατο ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, οι Αρχηγοί των Όπλων, ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης, Συντονισμού, Εσωτερικών και Δημοσίας Τάξεως. Αυτοί αποτελούσαν το Α’ Κυβερνητικό Κλιμάκιο σε περίπτωσι πολέμου. Στο δε οίκημα, θα διέμεναν εν καιρώ ειρήνης 2 – 3 χωροφύλακες με πολιτικά για φύλαξι. (Γι’ αυτό διέθετε ένα στοιχειώδες μπάνιο κ.λπ.).

Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια για την περιβόητη… «βίλλα του πραξικοπηματία στην Πάρνηθα»!!!

Κλείνω με την επισήμανσι ότι ο Γεώργιος Παπαδόπουλος δεν απεκόμισεαπολύτως τίποτε από την 6ετία της διακυβερνήσεώς του.

Καθ’ όλην την διάρκεια της πρωθυπουργίας του διέμεινε σε ένα λιτό διαμέρισμα με ενοίκιο στην περιοχή ”Σαγιονάρα” του Νέου Ψυχικού. Και η ΚΥΠ – λόγω πληροφοριών αποπείρας δολοφονίας εναντίον του – μίσθωνε από τον Αρ. Ωνάση μία θερινή κατοικία στο Λαγονήσι η οποία διέθετε προϋποθέσεις επαρκούς ασφαλείας.

Μάνος Ν. Χατζηδάκης

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

25 Σχόλια

  1. Δόξα και τιμή στον ήρωα του Αλβανικού μετώπου και Εθνάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο. Όσο για τους κομμουνιστοσυμμορίτες, η ιστορία τους γνωστή, τόσο των παλαιοτέρων όσο και των νεωτέρων……..

    Νεοσυμμορίτες, γεμίσατε την δύστυχη Ελλάδα λαθροόρκ με σκοπό την αλλοίωση της, άθλια ψευτοκουμούνια. Φωτιά και τσεκούρι σε εσάς και τις βρωμερές οικογένειες σας…!!!!

  2. Δεν ξερω αν ισχυει οτι η βιλα ηταν του Παπαδοπουλου,αλλα για καταφυγιο και μαλιστα αντιπυρηνικο δεν μου μοιαζει καθολου.Αντιπυρηνικο καταφυγιο στην κορυφη του βουνου;Δεν ειναι βεβαια βιλαρα με τα σημερινα δεδομενα,αλλα ουτε και σπιτακι που λεει ο συγγραφεας.Συνηθως τα καταφυγια ειναι υπογεια πολλα μετρα κατω απο την επιφανεια της γης με τοιχους χοντρους απο μπετον,οι εισοδοι ειναι καλα κρυμμενες μεσα στα δαση κλπ,και τα πατωματα δεν ειναι ξυλινα ουτε και τα “στοιχειωδη” μπανια ειναι με πλακακια.Δεν ξερω ποιος και γιατι την εφτιαξε και ποιος την χρησημοποιησε,αλλα βρισκω λιγο υπερβολικο τον κ.Χατζηδακη εδω.Τωρα σχετικα με την βιλα Ωναση και την ενοικιαση της για λογους ασφαλειας,θεωρω οτι υπηρχαν κι αλλα μερη που παρειχαν ικανοποιητικη ασφαλεια.Η διαμονη παντως του Παπαδοπουλου στη βιλα Ωναση στο Λαγονησι,ηταν ενα θεμα για το οποιο πολλοι συνεπαναστατες του (και ο Ιωαννιδης) κατηγορησαν τον Γ.Παπαδοπουλο,οτι κοινως “καβαλησε το καλαμι” κι εκανε πραγματα αντιθετα στις αρχες της Επαναστασης.

    1. ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΑΚΤΗ ΠΟΥ ΣΕ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ.
      ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ.

  3. Ελαιοχώριον αχαιας…….η καταγωγή του Εθνάρχη…..

  4. Ψαράς πρέπει η μάνα σου το τρομπόνι να το πάει τρένο απο τους κουμουνιστες

  5. ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΑΝΦΤΩΧΟΙ. ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ 74 ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΒΙΛΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΒΟΔΙΑ

  6. Μπαπαδοπουλε ρουφιανε υπηρέτρια της CIA προδότη της Κύπρου, σκατα στον τάφο σου μογγολε

    1. Εγώ χουντικός δεν είμαι φίλε, αλλά αμα διαβάσεις λίγο ιστορία θα δεις οτι για την καταστροφή της Κύπρου δεν ευθύνεται ο Παπαδόπουλος αλλά ο Ιωαννίδης. Ο Παπαδόπουλος σαν προσωπικότητα πάντως δεν έχει καμία σχέση με τους σημερινούς πολιτικούς ηγέτες. Ηταν σαφώς ανώτερος…

    2. βρωμόφαρα του Μπολυτεχνείου ρουφιανες υπηρέτριες της CIA προδότες της Κύπρου, σκατα στον τάφο σας μογγολια

  7. Αυτή η βρωμόφαρα του Πολυτεχνείου κατέστρεψε την νέα γενιά..

  8. Ναι ψέματα είναι, τεράστια!!!!

  9. Τι εγινε ρε πατριωτες; και τον Βασιλοπουλο επειδή τα ειπε με το ονομα τους κουμμουνι τον βαφτησατε; Δηλαδη ελεγε ψεματα για της λαμογιες του γιωργακη και τα παρε δωσε με την Λιτον και τον ελληνοαμερικανο μαφιοζο παπας; ψεματα είναι ότι εμενε στο λαγονησι στην βιλλα του Ωναση; ψεματα ότι αυτος και η κλικα του εφαγε 400.000.000. δρχ υπερογκο ποσο τοτε εκεινη την εποχη που ειχαν μαζεψει για το ταμα του εθνους; ψεματα είναι ότι ο Πατακος εδινε με απ ευθειας αναθεση στον γαμπρο του υπερεργολαβο μειντανη η μεινταση όλα τα δημοσια εργα;

    1. Κάνεις τελείως λάθος. Ο Παπαδόπουλος και ο Παττακός πέθαναν πάμπτωχοι.
      Τα δημόσια έργα εκ πεποιθήσεως ΔΕΝ τα έδιναν σε συγγενείς αλλά στον αλήστου μνήμης πατέρα του τσιπρόσκυλου. γκέγκε, παραπληροφορητή της τρύπιας κουμούνας;;;

      1. Ετσι,χωστου τα !
        Ο Παττακος ειχε και στο σταθερο του τηλεφωνο ακομη φανερα στον καταλογο,εμενε με νοικι σε σπιτακι,τον ειχα παρει τηλεφωνο και ειχαμε μιλησει 2 φορες.
        Πολυ χαιρομαι που προλαβα την 7ετια και εχω φωτογραφιες σαν μαθητης με τον Φοινικα και το Πατρις-Θρησκεια-Οικογενεια πανω απο τον πινακα.

    2. ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙ ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ? ΑΥΤΟΙ ΠΕΘΑΝΑΝ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΖΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Η ΠΡΩΗΝ ΑΡΧΗΓΙΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΜΠΑΟΥΛΑ ΓΕΜΑΤΑ ΧΡΥΣΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΦΤΩΧΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΣΑΣ ΣΤΟ Γ@ ΝΟ ΚΟΜΜΑ!

    3. Η αλήθεια είναι ότι ο Πατακός έδινε έργα, αλλά όχι με απ’ευθείας ανάθεση, στον κουμπάρο του, τον Τσίπρα (πατερα του Αλέξη), αλλά από πουθενά δεν προέκυψε ποινικά κολάσιμη πράξη, γιαυτό και η νδ μόνο απλές αναφορές έκανε (και μετά τις ανακάλεσε όταν είδε ότι δεν υπήρχε τίποτα μεμπτό στις αναθέσεις αυτές).

    1. Τα παραπονα σου στο κουφαλογο τον ”εθναρχη”
      για την προδοσια στα ιμια-μακεδονια πεστα εκει που ψηφισες κοροϊδαρα !

  10. Οταν κάποτε θα έχουμε Ελληνική κυβέρνηση στην Ελλάδα, η οποία θα αποφασίσει να επαναφέρει την Δημοκρατία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει, είναι να αποκαταστήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια οσων τίμησαν και σεβάστηκαν την Πατρίδα μας. Και πρώτον απ΄ ολους τον Μεγάλο Γεώργιο Παπαδόπουλο, τον οποίο τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ της μεταπολίτευσης, συκοφάντησαν, σπίλωσαν και δαιμονοποίησαν…..
    Συγχαρητήρια στον Μάνο Χατζηδάκη που έβγαλε την αλήθεια στην επιφάνεια…..
    Οσο για τον Δημοσιογραφάκο Βασιλόπουλο, ας αλλάξει το όνομα της εκπομπή του, και απο μηχανή του χρόνου, ας την ονομάσει ΄΄μηχανή κονόμας΄΄…..

  11. Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΠΟΥΛΑΤΟΣ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΣ ΒΑΣΗΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΟΤΑΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙ ΜΕ ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΜΠΕΣ ΤΡΥΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΙΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΡΤ ΝΑ ΤΑ ΤΣΕΠΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΙΕΙ ΠΡΩΣΩΠΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ………………ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΟΣΤΕ ΤΟΝ ΒΑΛΑΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…….ΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ………..Α ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΞΕΡΟΝΗΣΙΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΑΙΛΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ…..ΛΑΘΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΤΩΡΑ…….

  12. ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΤΑ ΑΠΛΥΤΑ ΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ !!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑΡΑ ΕΡΤ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΡΩΜΟΦΑΡΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ !!!!!

Comments are closed.