Η ακρίβεια «χτυπά» και το σαρακοστιανό τραπέζι! – Στερούν από το λαό μέχρι και το παραδοσιακό φαγητό

Κοινοποίηση:
ΤΡΑΠΕΖΙ

Αυξημένη είναι η ζήτηση για τα σαρακοστιανά ενόψει της Καθαράς Δευτέρας. «Αλμυρά» στις τιμές εμφανίζονται τα σαρακοστιανά προϊόντα, με τη λαγάνα να φτάνει τα 5 ευρώ! Το φετινό Σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι πιο ακριβό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναμένεται φέτος να βάλουν οι καταναλωτές. Λαγάνα, χαλβάς και ταραμάς προβλέπονται απρόσιτα, ενώ το κύμα των ανατιμήσεων να συμπαρασύρει όλα τα προϊόντα. Η τιμή του χαλβά ξεκινάει από τα 6,5 ευρώ και φτάνει ως τα 15 ανάλογα με τις γεύσεις και τους ξηρούς καρπούς που θα επιλέξουμε. Στο «Σαρακοστιανό καλάθι», ο Νίκος παπαθανάσης διευκρίνισε ότι δεν θα ενταχθούν νωπά είδη παρά μόνο κατεψυγμένα θαλασσινά.

Αυτές είναι οι τιμές των Σαρακοστιανών
συμιακό γαριδάκι από 5 έως 8 ευρώ
χταπόδι από 15 έως 19 ευρώ
καλαμάρι από 15 έως 20 ευρώ
σουπιές από 10 έως 14 ευρώ.
Στα κατεψυγμένα: γαρίδες από 12 έως 15 ευρώ, χταπόδι από 13 έως 18 ευρώ, καλαμάρι από 7 έως 15 ευρώ και στα θράψαλα από 5 μέχρι 8 ευρώ

 

Πανάκριβος ο ταραμάς!

Ο λευκός ταραμάς κυμαίνεται από 17 έως 19 ευρώ, ο κόκκινος ταραμάς από 6,5 ευρώ, τα τουρσιά από 2,5 έως 3,5 ευρώ και οι ελιές από 2 έως 5,5 ευρώ, ντομάτες 99 λεπτά το κιλό και κρεμμύδια από 95 λεπτά το κιλό. Η ταραμοσαλάτα αγγίζει τα 6,5 ευρώ το κιλό.

Πιο ακριβή από κάθε χρονιά η λαγάνα!

Φέτος, η λαγάνα θα είναι για λίγους με την τιμή της να προσεγγίζει τα 5 ευρώ το τεμάχιο. Το 2020, η απλή λαγάνα ήταν στα 2,30 ευρώ και το βάρος της στα 750 γραμμάρια ενώ το 2021 κόστιζε 2,80 ευρώ. Ένα χρόνο αργότερα, το 2022, η λαγάνα είχε φτάσει στα 3 ευρώ.

2020: 2,30 ευρώ
2021: 2,80 ευρώ
2022: 3 ευρώ
2023: 3,80 – 5 ευρώ

«Όταν πέρυσι το αλεύρι είχε 12 και φέτος έχει 24, είναι λογικό η τιμή να είναι μεγαλύτερη. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις γεύσεις. Η απλή λαγάνα θα κυμαίνεται από 4 μέχρι 4,5 ευρώ από 3,8 που είχε πέρσι», ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος συντεχνίας αρτοποιών, Παναγιώτης Σαχινίδης. 

Μετά το καλάθι της Σαρακοστής ετοιμάζεται και το καλάθι της ψαραγοράς αφού οι ιχθυοπώλες ετοιμάζουν τις δικές τους προσφορές. «Θα περιέχει κάποια προϊόντα που θα μπορούμε κι εμείς να διαθέσουμε σε ανταγωνιστικές τιμές και ο καταναλωτής να ψωνίσει πολύ φθηνά», δήλωσε ο πρόεδρος ιχθυοπωλών Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος. Οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα, ενώ ήδη οριστικοποιούνται οι τελικές λεπτομέρειες.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δεν μας λέγανε ότι φταίει ο πουτιν με το φυσικό αέριο και το ρεύμα…. τι έγινε τωρα που έπεσε η τιμή…
    σταματήστε το παραμύθι επιτελούς.
    Εμείς τα λέγαμε εδώ η καραντίνες καταστρέψανε την παράγωγη…. τα μεταφορικά πήγανε δέκα φόρες επάνω
    και ο πληθωρισμός έσκασε.
    Για την δημοσιά υγεία το κάνανε!…. ενώ έχουνε διαλύσει την δημοσιά περίθαλψη.

  2. Και εγώ σας λεω ότι το τριήμερο δεν θα πέφτει… καρφίτσα… Οι περισσότεροι έχουν μαύρο… χρήμα και ζούνε καλά, αφήστε την κλάψα. Βάσει φορολογικών δηλώσεων ένα μεγάλο ποσοστό ζει από ενοίκια πατώντας στον λαιμό. Άλλο μεγάλο ποσοστό ζει από το δημοσιοϋπαλληλίκι και επίσης υπάρχουν και αρκετοί αεριτζήδες με παροχή υπηρεσιών που δηλώνουν ελάχιστα. Λίγοι είναι οι πραγματικά φτωχοί στην Ελλάδα και μόνο αυτούς δέχομαι να διαμαρτύρονται.

  3. δηλαδή μπούλης ή μπεμπέκα έιναι ο…λαός που του “στερούνε το παραδοσιακό φαγητό” .
    ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ!, και τη δύναμη έχει (εκατομμύρια είναι οι έλληνες).
    Αν τον “λαό” τον ενδιέφερε να μην γίνονται τα πουστο – συμορρίτικα των κομμάτων και των “τραπεζομάχων” θα έκανε κάτι, αλλά το συμπατριώτη, και τον γείτονά του τον έχει για “μάσες” και κομπίνες.

    Αντε και γαμήσου τελικά για ……”λαός” του κώλου!
    και δεν πάτε να γαμηθείτε και όλοι σας, – αφού όλοι τρώτε με δεκα μασέλες!

    Κράτος μαλακία, έχουν μόνο οι μαλακία λαοί!
    -Κομπίνες, Συμμορίες, Μαφίες, Aσύστολο έγκλημα, Προδοσία “κατ΄ επάγγελμα”, Ανωμαλία και Παιδοφιλία,
    -ζήτω η νέα….δημοκρατία!!!!
    jeftöilew tvn laövn katöanthsna

Comments are closed.