Η ακρίβεια «τρώει» το σουβλάκι, «λουκέτα» και απολύσεις

Κοινοποίηση:
souvlaki-lefteris-geniki-1-1170x658-1

Το ένα μετά το άλλο πολλά σουβλατζίδικα σε παραδοσιακές γειτονιές της Αθήνας αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο.

«Κάθε μέρα συνάδελφοι κλείνουν, το πρόβλημα είναι σοβαρό. Κινδυνεύουμε να κλείσουμε και εμείς, δεν ξέρω αν θα αντέξουμε, διώχνουμε προσωπικό και μένουν άνθρωποι που τους είχα 20 χρόνια χωρίς δουλειά. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τις τιμές αλλά είναι αδύνατον διότι βλέπεται κάθε μέρα τι γίνεται», αναφέρουν επιχειρηματίες.

Ένα έδεσμα που μέχρι πριν από λίγο διάστημα θεωρείτο φθηνό για τους περισσότερους πολίτες, τώρα η τιμή του έχει πάρει την ανιούσα.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως για μια τετραμελή οικογένεια, η αγαπημένη συνήθεια του Σαββατοκύριακου -και όχι μόνο- είναι πλέον απαγορευτική μιας και χρειάζονται τουλάχιστον 25 ευρώ μόνο για τυλιχτά και αναψυκτικά.

Σύμφωνα με το Mega, το πιο ακριβό τυλιχτό σουβλάκι το βρίσκουμε στην Κρήτη όπου η μέση τιμή του έχει σκαρφαλώσει στα 4,30 ευρώ. Ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 3,54 ενώ στην Αθήνα το σουβλάκι κυμαίνεται στα 3,30 ευρώ.

Αυξήσεις στις πρώτες ύλες
Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες όπως το ηλιέλαιο και τις πατάτες, έχουν οδηγήσει σε μια ανεξέλεγκτη αύξηση στις τιμές των προϊόντων καθιστώντας αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων απαγορευτικές.

«Έχει ακριβύνει πάρα πολύ, είμαστε κλασικοί Έλληνες αλλά το σκεφτόμαστε πλέον».

Οι επαγγελματίες φοβούνται ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια και τις πρώτες ύλες θα συνεχιστούν και αναγκαστικά θα πρέπει να συνεχίσουν να κρατούν ψηλά τις τιμές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΦΑΛ ΚΑΙ ΠΑΚΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ

  2. ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΓΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΠΑΝΣΕΤΕΣ ΟΛΟ ΞΥΓΚΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΜΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΦΟΥΛ

  3. Να κλεισουν οι βρωμιαρηδες ολοι τους δεν μας ενδιαφερει.
    Μπορουμε και στο σπιτι να κανουμε κατι παρομοιο μεχρι να το τελειοποιήσουμε.
    Αυτοι θα χασουν ας πανε να δουλεψουν ντελιβεραδες που μου εγιναν και μεγαλα αφεντικα

  4. Ρε λαμόγια που παραπονιέστε ότι δεν έχετε δουλειά.Τα χρήματα που κάνει σήμερα ένας γύρος είναι 1.400 δραxμές το αντιλαμβάνεστε αυτό ή ΟΧΙ.Τι μας ενδιαφέρει αν κλείσετε να μην προσκυνούσατε τους 300 προδότες της Βουλής.Δεν τους ψήφισα εγώ ως πολίτης αλλά εσείς.Θα δίνουμε ένα ευρώ και θα τρώμε και υγιεινά.Θα μαγειρέψουμε κριθαράκι – φακές – μακαρόνια – ρύzι – αυγά και ομελέτα κτλ.Δεν θα δίνουμε 4 ευρώ για ένα γύρο.Ο γύρος πριν τον προδότη πράκτορα Σημίτη που μας κατάστρεψε με το ευρώ είχε 230 δραxμές.Και να τονίσω σε αυτό το σημείο Στέφανε το εξής.Οταν ένα σάντουιτς λουκάνικο έκανε 120 δραxμές με την αλλαγή του νομίσματος έπρεπε να γίνει λεπτομερειακή ισοτιμία δηλαδή πόσα λεπτά του ευρώ είναι η 120 δραχμές που κάνει το συγκεκριμένο σάντουιτς είναι 40 λεπτά.Αυτοί δεν κάνανε κάτι τέτοιο στην αλλαγή των νομισμάτων όμως και είπαν από 120 δραxμές πάει 1.20 ευρώ που είναι σχεδόν 500 δραxμές.Να κλείσουν όλοι μήπως και ξυπνήσουν και σταματήσουν να φιλάνε τα πόδια των 300ων απατεώνων.

  5. Πλησιάζει η ώρα της επανάστασης δηλαδή.

  6. Ο νεο-έλληνας πληρώνει ,αδιαμαρτύρητα , το λίτρο τής βενζίνης 2,2 ευρώ
    αλλά δεν μπορεί να αγοράσει σουβλάκι με πίτα , γιατί είναι ακριβό !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ο Σουρής έχει πεθάνει , δυστυχώς ……….

  7. Μα αυτή είναι η πρόθεση του καθεστώτος. Πρέπει να κλείσουν όλες οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
    Το είπε και ο Άδωνης αρκετές φορές.

    Και φυσικά ο Τσίπρας (ακα Αριστερά) τα ίδια σκτ είναι, εις το όνομα καταπολέμισης του καπιταλισμού καταστρέφε τους μεσαίους και μικρομεσαίους 40 χρόνια τώρα. Από εποχή ΠΑΣΟΚ που έφερε τον “σοσσιαλισμό” και τον “πόλεμο κατά του καπιταλισμού” καταστρέφεται η οικονομία της χώρας. Είδατε τους ολιγάρχες να υποφέρουν; Αντίθετα διογκώθηκαν ακόμα περισσότερο.

    Γιατί καπιταλισμός κύριοι, είναι η μικρομεσαία επιχείρηση. Είναι η δυνατότητα της επιχείρησης αυτής να μπορεί και να χτυπήσει τις μεγάλες. Οι μεγάλες επιχειρήσεις αντιπρωπεύουν την Εταιριοκρατία (Corporatism) που δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με τον καπιταλισμό, αντίθετα είναι ο εχθρός του καπιταλισμού.

    1. απο το 90 και μετα παντως αυτος που καταστρεφοταν μαζικα και συστηματικα με τις πλατες (κυριως) της μεσαιας ταξης ηταν η φτωχη ταξη που αγκαλιασε το παρανομα εισερχομενο ξενο εργατικο δυναμικο. τωρα εφτασε και η δικη της ωρα

  8. λιγακι ανεβηκανε βεβαιως οι πρωτες υλες “Ελλην αποδημε”.απο 25% μεχρι80-90% μονο. Κοιταξε να αφησεις και κανενα πελατη και για τους αλλους

    1. μπορεί στο Ελλαδισταν που πηγαν την φετα απο 6 που ειχε σε προσφορα σε 12+..ρεγκατο τυρί 6 σε προσφορα πριν 6 μηνες χθες στον Σκλαβενιτη Περιστεριου 12…δεν ειναι στο καλάθι της νοικοκυράς

    1. Θα το τρώνε μόνοι τους σε λίγο έτσι και αλλιώς.Οποιος παίρνει σήμερα φαγητό από έξω είναι κορόιδο και πρόβατο 🐑

  9. Απο την μια καλα κανουν που πήραν επανω παροτι δε βλεπω ακριβεια..Με ενα σουβλακι στην ελλαδα χορταίνεις. Ας μαγειρεύουν στα σπιτια τους. Οι περισσότερες νοικοκυρές δε μαγειρεύουν εκτος απο το να ειναι σε ενα καθρέπτη ολη μερα… Μια χαρα και φτηνό ειναι… εδω στην αυστρια ενα σουβλακι εχει 4. με 5 ευρω και ειναι σχεδον γεματο μαρουλι.. στην ελλαδα ειναι διαφορετικα. Αποδημε στο εξωτερικο δεν υπαρχει ελληνικη κουζινα οριτζιναν… κοροϊδεύετε τους ξενους και αφου σας παρουν χαμπαρι τα κλείνετε και ανοίγετε αλλου.. Τρικαλινοί σαλταδόροι

  10. μαγκες εδω και 4 χρονια τα σουβλακια τα φτιαχνω μονος μου πληρωνω μονο τις πρωτες υλες και φιαλη γκαζιου παντα ηταν ακριβο τα τελευταια δεκα χρονια αρκετα οικονομισανε τα σουβλατζιδικα

  11. Εχω καντινα στην Ολλανδια με γυρο και σουβλακια.Εχω τις ιδιες τιμες που ειχα και πριν 4 χρονια και εχω κερδος.Ανεβηκαν λιγο βεβαιως οι πρωτες υλες αλλα καλυπτω τη διαφορα με την αυξηση των πελατων.Γιατι δεν κανετε το ιδιο και στην Ελλαδα?

    1. Δώσε πόλη και ακριβή διεύθυνση σας παρακαλώ. Οταν με το καλό έρθουμε Ολλανδία να σας επισκεφτούμε.

    2. εδω ειναι ολοι κλεφτοκοτάδες και πανε να κανουν αρπαχτες εκμεταλευόμενοι την κατασταση
      εγω πληρωσα πριν 40 μερες ενα 3.50 ευρω και ηταν γεματο πατάτες που του ειχα πει να μη βαλει. πηγα στο μαγαζι και του το πεταξα διπλα στην εισπρακτικη μηχανη και παιρνω κρεας και το φτιαχνω σπιτι..για αυτο κλεινουνε. ποιος ειναι βλακας θα παραγγείλει..τους πηραν χαμπαρι

Comments are closed.