Η Φινλανδία εισάγει αυστηρότερους νόμους κατά του καπνίσματος

Κοινοποίηση:
finland-tobacco-free

Αυστηρότεροι νόμοι κατά του καπνίσματος τέθηκαν σε ισχύ στη Φινλανδία την Κυριακή. Οι εικόνες και τα λογότυπα της επωνυμίας επιβάλλεται να αφαιρεθούν από τις συσκευασίες όλων των προϊόντων καπνού, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών τσιγάρων και των δοχείων αναπλήρωσης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, τα προϊόντα καπνού απαγορεύεται να είναι ορατά και οι πελάτες πρέπει να μπορούν να τα αναγνωρίσουν προφορικά.

Η Φινλανδία απαγορεύει το κάπνισμα σταδιακά από το 1976. Η απαγόρευση επεκτάθηκε πρόσφατα σε όλους τους δημόσιους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων. Από αυτή την εβδομάδα, η απαγόρευση καλύπτει και τις δημόσιες παραλίες και τις παιδικές χαρές.

Το κάπνισμα σε ενοικιαζόμενα καταλύματα έχει απαγορευτεί με νέα συμβόλαια εδώ και αρκετά χρόνια και το μέτρο αφορά και μπαλκόνια!!! Οι εταιρείες διαμερισμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση για “δημοτική εντολή για απαγόρευση του καπνίσματος στο σπίτι”. Αλλά οι ιδιοκτήτες μπορούν να συνεχίσουν το κάπνισμα σε μονοκατοικίες που είναι ιδιοκτησία τους!

Η νέα τροπολογία απαγορεύει επίσης τα προϊόντα που οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να αλλάξουν τη γεύση. Το υπάρχον απόθεμα μπορεί να πουληθεί.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μαζικής εστίασης μπορούν να διατηρούν δωμάτια καπνιστών, αλλά οι νόμοι απαιτούν δαπανηρή, χαμηλή πίεση και εξαερισμό που οδηγεί τον μολυσμένο αέρα στο εξωτερικό του κτιρίου.

Η νομοθετική αλλαγή αποσκοπεί στη μείωση της ελκυστικότητας των προϊόντων καπνού, ιδιαίτερα στους νέους, και στην προστασία των μικρών παιδιών από τις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος. Προορίζεται επίσης να μειώσει τα σκουπίδια και τις περιβαλλοντικές ζημιές που σχετίζονται με το κάπνισμα, δήλωσε το Υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Είθε καί στα δικά μας. Εάν εξαλειφθεί το κάπνισμα, στην Ελλάδα, πολλές χιλιάδες θανάτων θα εξαλειφθούν καί θα μειωθούν κατά μεγάλο ποσοστό οι υφιστάμενες ιατρικές δαπάνες.-

Comments are closed.