Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ – ΠΑΡΩΝ ΜΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΘΕΟΡΑΤΟΥ ΤΖΑΜΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΓΙΛΜΑΖ

Κοινοποίηση:
ΚΥΠΡΟΣ

Στα κατεχόμενα βρέθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να εκφράσει την πλήρη στήριξή του στον Ερσίν Τατάρ, πρόεδρο της επονομαζόμενης Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου.

«Όσοι προσπαθούν να αποκόψουν το “Κράτος Βόρειας Κύπρου” από τον κόσμο, δεν θα τα καταφέρουν», δήλωσε από τα κατεχόμενα ο Γιλμάζ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννας Ανδρέου, και πρόσθεσε: «Αν μας κλείσουν μια πόρτα, εμείς θα ανοίξουμε άλλες και το “Κράτος Βόρειας Κύπρου” και οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν να ενσωματώνονται και να συνεισφέρουν στον κόσμο σε κάθε τομέα».

Κατά την άφιξή του στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Γιλμάζ δήλωσε στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο ότι το ψευδοκράτος «συνεχίζει την πορεία του ως ανεξάρτητο, κυρίαρχο κράτος και ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων, στον αγώνα τους για την αύξηση της ευημερίας και της ανάπτυξής τους μέρα με τη μέρα».

Δεν δίστασε δε να προχωρήσει και σε παραλληλισμό της σημερινής κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας με τα όσα «πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι» στο παρελθόν στην Κύπρο, υποστηρίζοντας ότι με τη συμμετοχή και την υποστήριξη των μουτζαχεντίν και των Τουρκοκυπρίων, από τη μια, και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και του κοινού, από την άλλη, «αποτράπηκαν αποτελέσματα παρόμοια με τις σκηνές που βλέπουμε σήμερα στη Γάζα. Αν αυτή η θέληση, το θάρρος, η θυσία δεν είχε επιδειχθεί εκείνη την εποχή, αφήνω στην κρίση σας τι θα γινόταν σήμερα».

«Αυτό που μας διδάσκει η κατάσταση στη Γάζα», συνέχισε, είναι πως «άλλο τα λόγια, άλλο οι πράξεις» και η πραγματικότητα είναι πως στη Γάζα ρίχνουν βόμβες από αεροπλάνα τελευταίας τεχνολογίας σε παιδιά. «Είδαμε για άλλη μια φορά ότι δεν μπορείτε να συνεχίσετε το ταξίδι σας σε αυτόν τον κόσμο βασιζόμενοι στο έλεος των άλλων. Πρέπει να είστε δυνατοί, ενωμένοι, αλληλέγγυοι. Ας ελπίσουμε ότι θα δούμε ημέρες όπου θα επικρατήσουν εκεί ειρήνη και ηρεμία το συντομότερο δυνατό», επεσήμανε.

Σημειώνεται πως ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας επισκέφθηκε το ψευδοκράτος με αφορμή τα εγκαίνια του θεόρατου τζαμιού Σουάτ Γκιουνσέλ με τους έξι μιναρέδες και τους 62(!) τρούλους, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10.000 προσκυνητές ταυτόχρονα. Ο Τατάρ ισχυρίστηκε ότι η «ελληνοκυπριακή νοοτροπία δεν έχει αλλάξει και ότι δεν υπηρετούν την ειρηνευτική διαδικασία», ευχαριστώντας τον Γιλμάζ για το γεγονός ότι, όπως δήλωσε, «είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε είδους υποστήριξη στην ΤΔΒΚ για να απαλλαγεί από την απομόνωση το επόμενο διάστημα και να συνεχίσει τον δρόμο της, ως κράτος ενσωματωμένο στον κόσμο», τονίζοντας πως η Τουρκία συμμερίζεται το όραμά του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Εικαζω, οτι το ιδιο θα συμβει κι’ εδω! Εαν μαλιστα, λαβουμε υπ’ οψιν τα οσα προ ετων ανεφερθησαν στα Wikileaks, δηλαδη περι μουσουλμανου πρωθυπουργου στην Ελλαδα και συγκεκριμμενα του Τουρκοπρακτορα Ιλχαν Αχμετ, την βαψαμε! HELLAS GAME OVER!

  2. Η Κυπρος κειται…μακραν αδερφες ψυχες! Το….νυφικο μας προεχει στο Κουλισταν!

  3. χρονια τωρα αυτη τη δουλεια κανει και σε Κυπρο και σε Δωδεκανησα και σε Εβρο και στιν Θρακη και στιν Ξανθη και στιν Αθηνα το θεμα ειναι εμεις με τους προδοτες που εχουμαι σε στρατιωτικη καιμ πολιτικη εξουσια τη κανουμε….Απλα ξ…νουμαι τα παπαρια μας και τουρκος προελαυνει……….και νομιζουμαι οτι εχουμε χωρα

  4. Προσθέστε & τους Λαθραίους που καταφθάνουν με τις βάρκες τους στην Κύπρο & ο Erdogan κάνει χαρούλες από τώρα, διότι σε λίγα χρονάκια οι Ισλαμιστές θα είναι περισσότεροι από τους Ορθόδοξους.

Comments are closed.