Η Ρωσία απαντά στη δύση για την κριτική που δέχθηκε για το εμβόλιο του κορονοϊού…

Κοινοποίηση:
emvoliososreuters-thumb-large

Στις 12 Αυγούστου, η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που καταχώρησε εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού. Το γεγονός προκάλεσε δυσπιστία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, ωστόσο τώρα και εκεί ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο.

Ρώσος αξιωματούχος που συνδέεται με την έρευνα για το εμβόλιο κατά της COVID-19 άσκησε δριμεία κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την έγκριση του εμβολίου.

Τα σχόλιά του έγιναν την επόμενη ημέρα μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Επιτρόπου του FDA Στέφεν Χαν στους «Financial Times» ότι είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει μια fast track διαδικασία με την έκδοση άδειας έκτακτης ανάγκης πριν από τη λήξη των δοκιμών της Φάσης 3, εάν τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου παρουσίασε σχέδια για έγκριση μελλοντικού εμβολίου χρησιμοποιώντας προσωρινή άδεια από την τοπική ρυθμιστική αρχή πριν λάβει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, του οποίου το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να είναι μέλος.

Τόσο οι ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο είχαν παρόμοια άποψη ως προς το σκεπτικό του ρωσικού εμβολίου, το οποίο καταχωρήθηκε στα μέσα Αυγούστου.

«Ο δυτικός κόσμος σοκαρίστηκε από την επιτυχία της Ρωσίας και έπρεπε να περάσει από τα τέσσερα στάδια αποδοχής του αναπόφευκτου: άρνηση, θυμό, κατάθλιψη και τελικά αποδοχή. Η πρόσφατη δήλωση δείχνει ότι ορισμένοι από τους δυτικούς εταίρους μας έχουν ήδη περάσει το στάδιο της κατάθλιψης και τώρα έγινε αποδεκτό ότι η προσέγγιση της Ρωσίας είναι η σωστή» τόνισε ο Ντμιτρίεφ.

«Υποστηρίζουμε την επιθυμία των εταίρων μας να προστατεύσουν τους πολίτες τους και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ολοκληρωμένη υποστήριξη και εμπειρογνωμοσύνη για την έγκαιρη έγκριση των πιο αποτελεσματικών και ασφαλών φαρμάκων κατά του κορονοϊού» πρόσθεσε.

Το πρώτο εμβόλιο της Ρωσίας, που ονομάζεται «Sputnik V», χρησιμοποιεί δύο προσαρμοσμένες εκδόσεις του αδενοϊού -ο οποίος συνήθως προκαλεί κοινό κρυολόγημα ή συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη- για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση.

Αναπτύχθηκε από το κρατικό ινστιτούτο ερευνών Gamaleya στη Μόσχα και χρηματοδοτήθηκε από το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων, το κρατικό ταμείο πλούτου της χώρας.

Πηγή : sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: