Η “Μ” για τον Νίκο Κοτζιά!

Κοινοποίηση:
nikos-kotzias

Στο πρωτοσέλιδο του υπ’ αρ. 413-13/06/2016 φύλλου της εφημερίδος «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» δημοσιεύτηκε θέμα με τίτλο: «…ΚΟΤΖΙΑΣ, ΧΙΤΛΕΡ, ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ, βαριές κατηγορίες για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους «Τσάμηδες…» και υπότιτλο «…βρώμικος απόγονος δοσίλογων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί…», «…Ανατριχιαστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα…». Στη σελ. 2 του ως άνω φύλλου φιλοξενείτο δημοσίευμα με τίτλο: «…Απόγονοι γερμανοτσολιάδων είναι υπουργοί στην κυβέρνηση Τσίπρα!!!;». Περαιτέρω στη σελ. 3 δημοσιεύτηκε άρθρο με τίτλο: Ο φιλοναζί παππούς του υπουργού Εξωτερικών παρούλα με τον Γκαίμπελς.

Περαιτέρω, στην διαδικτυακή ιστοσελίδα makeleio.gr δημοσιεύτηκε θέμα με τίτλο: «ο βρώμικος απόγονος των δοσίλογων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί…».

Η «ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΕ» αναγνωρίζει ότι τα ανωτέρω δημοσιεύματα ήταν αναληθή, απόρροια εσφαλμένης πληροφόρησης ως προς το πρόσωπο του Κώστα Κοτζιά, ο οποίος ουδεμία έχει με τον πραγματικό παππού του εγκαλούντα, Ανδρόνικο Κοτζιά, όπως προέκυψε από μεταγενέστερη δημοσιογραφική έρευνα, χωρίς να υφίσταται πρόθεση εκ μέρους της να βλάψει την τιμή και την υπόληψή του κ. Νικολάου Κοτζιά.

Στα ανωτέρω ρεπορτάζ υφίστανται ατυχείς χαρακτηρισμοί αλλά και υπαινιγμοί για το πρόσωπο του Κ. Υπουργού, τους οποίους ανακαλούμε πλήρως, επαναλαμβάνοντας ρητά ότι ουδεμία πρόθεση είχαμε να προσβάλλουμε την τιμή και την υπόληψή του.

Δηλώνουμε επίσης ότι τα ακόλουθα δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» που μεσολάβησαν από την τελευταία αναβολή της δίκης 25.05.2018 μέχρι σήμερα, τα οποία δεν είναι αντικείμενο της παρούσης δίκης αλλά περιέχουν χαρακτηρισμούς που θίγουν βάναυσα και ανεπανόρθωτα την τιμή και υπόληψη του κ. Υπουργού των Εξωτερικών κ. Νικολάου Κοτζιά και περιέχουν υβριστικούς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς για το πρόσωπό του είναι αποτέλεσμα εσφαλμένης πληροφόρησης μας, ισχυρισμούς και δημοσιεύματα τα οποία με την παρούσα δήλωσή μας ανακαλούμε πλήρως ζητώντας δημοσίως συγνώμη από τον εγκαλούντα, την οικογένειά του και τον ελληνικό λαό, ταυτόχρονα εκφράζουμε την λύπη μας για τις προσβολές που προκάλεσαν σ’ αυτόν  και την ειλικρινή μεταμέλειά μας, δηλώντας ότι δεν είχαμε πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψή του. Τα δημοσιεύματα αυτά της εφημερίδας «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», αντίγραφα των οποίων προσαρτώνται στην παρούσα δήλωση είναι τα εξής:

•      Δημοσίευμα της 13/6/2018 με πρωτοσέλιδο τίτλο «Στα 8 μέτρα σαν τον Μπελογιάννη», το οποίο απεικονίζει τον εγκαλούντα με στρατιωτική στολή SS και αίματα στο εκτελεστικό απόσπασμα.

•      Δημοσίευμα της 7/6/2018 σελ. 5 με τίτλο «Στην πρώτη γραμμή του Σκοπιανού οι αρχιπροδότες της πατρίδος» με φωτογραφία του εγκαλούντος.

•      Δημοσίευμα της 13/6/2018 σελ. 3 με τίτλο «Όλοι στο απόσπασμα ΠΡΟΔΟΤΕΣ».

•      Δημοσίευμα της 14/6/2018 σελ.3 με τίτλο «Το Δίκαιο των Νόμων εσείς, το Δϊκαιο της ηθικής ο θεός, κύριε Ζαγοραίε Και ουαί της ηττημένοις».

•      Δημοσίευμα της 14/6/2018 σελ. 10 με τίτλο «ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ» με φωτογραφία του μηνυτή.

•      Δημοσίευμα της 14/6/2018 σελ.9 με τίτλο «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους Νενέκους».

•      Δημοσίευμα της 29/6/2018 με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο θείος με τους ναζί και ο ανιψιός με τους προδότες».

•      Δημοσίευμα της 14/6/2018 σελ.5 με τίτλο «Παραπολιτικοί μακελάρηδες» με φωτογραφία του εγκαλούντος.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: