Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ Τ’ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ – ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

Κοινοποίηση:
586

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αναδιανομή ακίνητης περιουσίας που έχει υπάρξει ποτέ. Αποτέλεσμα των μνημονίων και των μεγάλων χρεών η ιδιοκατοίκηση στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει αρκετά συγκριτικά με τα προ μνημονίων χρόνια. Την ίδια στιγμή η πανδημική κρίση και τα συσσωρευμένα χρέη γονάτισαν πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι έχασαν την περιουσία τους.

Το παράδοξο; Η κυβέρνηση επαίρεται για τις επενδύσεις στο real estate, ξεχνάει όμως να μας πει από πού προέρχονται αυτές. Η απάντηση θα στενοχωρήσει, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινή: Από τους πλειστηριασμούς. Εκεί είναι που αγοράζουν οι ξένοι επενδυτές τα ακίνητα που βγαίνουν στο ηλεκτρονικό σφυρί.

Μόνο στην πλατφόρμα eauction έχουν προγραμματιστεί έως τις 24 Μαϊου 13.033 πλειστηριασμοί! Αρκετοί μάλιστα για οφειλές κάτω από τις 100 χιλ. ευρώ, που όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς δεν αφορούν μεγαλοοφειλέτες. Στα παραπάνω προσθέστε και όσους πλειστηριασμούς θα γίνουν με βάση τη νέα τροπολογία του κ. Χατζηδάκη, σύμφωνα με την οποία για να υπάρξει ρύθμιση με τους οφειλέτες, πρέπει αυτοί να καταβάλουν το 10% της συνολικής οφειλής!

Τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται είναι ξεκάθαρα. Εμείς θα αναρωτηθούμε απλώς ποιος οφειλέτες που κοκκινίζει το δάνειό του έχει το 10% της συνολικής (!) οφειλής για να μπει σε ρύθμιση: Η απάντηση… προφανής. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι για το 2024 οι πλειστηριασμοί θα ξεπεράσουν τους 50.000.

Την ίδια ώρα οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων υποχωρούν, δεν υπάρχει ρευστότητα, ενώ το απόθεμα των απούλητων σπιτιών παραμένει υψηλό. Οι Ελληνες φαίνεται να μην μπορούν να κρατήσουν τις κατοικίες τους και είναι απαισιόδοξοι για την οικονομική τους κατάσταση και σε σχέση με το τι μέλλει γενεσθαι στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Οι επενδυτές από το εξωτερικό βλέπουν την ευκαιρία και έτσι αγοράζουν ακίνητα. Για τους πολίτες της χώρας μας μπορεί τα ακίνητα να είναι απλησίαστα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για τον συνταξιούχο Γάλλο, Γερμανό, Αμερικάνο και Βρετανό. Έτσι λοιπόν ακίνητα στα Νότια Προάστια, στο κέντρο της Αθήνας, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη βρίσκονται στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Απ το 74 μέχρι το 23 ποίοι εψηφιζαν ΠΑΣΤΟΚ ΝΟΥ ΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΞΥΡΙΖΑ;

  2. Φυσικά και πρέπει να προστατεύεται ο άτυχος δανειολήπτης, που του έτυχαν στραβά στην δουλειά του και στην ζωή του
    Όσο για τον 2ο εξυπνάκια με τις μειοψηφίες.., αναρωτήθηκες ποτέ ρε ούγκανε, αυτός ο πλούτος γύρω σου σε ποιον ανήκει; Στη μειοψηφία; Βλάκα. Ούτε στην ταβέρνα της γειτονιάς δεν πέφτει καρφίρσα. Μειοψηφία κι’ αυτοί; Σε κάθε σπίτι τουλάχιστον δύο Ι.Χ., μειοψηφία κι’ αυτοί; Γιορτές όλοι, όλοι, εξαφανιζόλ, μειοψηφία πάλι; Άντε γ/σου κι’ εσύ και οι τζαμπατζήδες οι φίλοι σου και να μάθετε να πληρώνετε τα χρέη σας και μετά είστε ελεύθεροι να κάνετε ό,τι γουστάρετε. Ο κάθε μλκας μεμισθό 900 ευρώ εβαζε δάνειο για μεζονέτα με δόση 600 ευρώ αντί να πάρει ένα τριάρι π.χ., από εποχάς… κωστνάκη καραμανλή ’09 και μετά έλεγε δεν βγαίνει, ε άντε στα διάλα, εννοείται δεν βγαίνει, ας προσέχατε. Λίγοι είναι οι πραγματικά άτυχοι, όλοι οι άλλοι είναι είτε βλάκες, είτε στρατηγικοί κακοπληρωτές ψευτόμαγκες. Και πολύ σας την… χάρισαν…

  3. τα παρταλια του κουλισταν εχουν δουλεψει καλα το σχεδιο τους,Με την αβαντα βεβαια του ιερατειου των βρυξελλων.(δεν ακουω και τοσο συχνα να αναφερεται η δουλεπρεπης σχεση αναμεσα στο καθεστως που μας κουμανταρει και των εντολεων μας.Αν δη καποιος τις ειδησεις απο τα βοθροκαναλα σε καθημερινη βαση λενε για ‘μεταβιβασεις” για εκατομμυριοστη φορα το “φιλοδωρημα των 100 ευρω’ και τα τοιαυτα.(τζιρος να γινεται να εισπρατει περισσοτερα ο κουλης και να κανει τον”καλο υποτακτικο “στις λεγομενες αγορες)
    η προπαγανδα επι το εργον με ανθρωπακια που πιπιλιζουν το μυαλο μας.
    αυτο αξιζουμε!

  4. Αρκετά με τους τζάμπα μάγκες της δωρεάν χουντικής αντιπαροχής, της κληρονομιάς, των άεργων ενοικιατζήδων του καφενείου και των 10 ακινήτων ο κάθε φοροκλέφτης (αν μιλάμε για ιδιώτη) και ο κάθε λαδιάρης δημόσιος υπάλληλος (της μίζας και του φακελακίου). Να είστε νοικοκύρηδες, αλλιώς αν θέλετε νταηλίκια, βόλτες, ίνστα, φαγητά έξω, διακοπές, γκομενιλίκια, να τα πληρώνετε και να μην αφήνετε χρέη και μετά να σώζουμε… όλοι μαζί τις τράπεζες που πήγατε εσείς για να πάρετε δάνεια μόστρας.
    Ο τζάμπας τελείωσε και του έκαναν και τα σαράντα. Σε 10 μέρες θα γεμίσετε τα χιονοδρομικά για τον χαβαλέ σας και μετά σας φταίνε οι κακοί ξένοι; Βαρεθήκαμε την κλάψα σας.

    1. Ωρθός μίλησες. Όταν υπογράφεις δάνειο υπάρχουν όροι, να προσέχουν που βάζουν το πουλί τους και την υπογραφή τους. Και μετά κλαίγονται όλοι ότι δεν έχουν να πληρώσουν. Υπάρχουν όμως και ατυχίες στην ζωή μας και η πολιτεία πρέπει να προστατεύει τον ευάλωτο δανειολήπτη, μεχρι εκεί. Όλοι με δανεικά ζούνε; όλοι μαύρο χρήμα κυκλοφορούν; όλοι με volvo suv με leasing είναι, όλοι οι θέλουν να αγοράσουν με μετρητοίς σπίτι για να κρύψουν τα μαύρα; ολοι οι υπόλοιποι μαλακές πληρώνουμε τα σπασμένα των αλλων. Φτάνει η μαλακια.

    2. Ίσα προδότη γραικύλε.
      Έχεις περάσει από ΟΝΝΕΔ;
      Μάζευε τα και φύγε από την Ελλάδα.
      Γελοίο υποκείμενο.
      Αυτούς που αναφέρεις δημόσιοι υπάλληλοι κλπ δεν έχουν πρόβλημα. Το πρόβλημα το έχουν οι μικρομεσαίοι, που η κρίση τους ανάγκασε να χρεωθούν για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Αυτών πλειστηριάζουν τα σπίτια
      Αυτοί που τρέχουν σε χιονοδρομικά κέντρα ανήκουν σε μια ελάχιστη μειοψηφία.

    3. Σωστοτατα!!? Για ευάλωτα νοικοκυριά που έπεσαν σε ατυχία ναι να προστατευθούν! Κυρίως οι χαμηλόμισθοι ιδιωτικοί υπάλληλοι των 600 ευρώ! Που να φτάσουν να πληρώσουν τη δόση δανείου! Αντίθετα ζευγάρι ΔΥ με 3000 ευρώ και οι δύο είναι άνετοι και όχι κλαψα. Μπορούν να πληρώσουν!!? Επίσης στρατηγικοί έξυπνοι κακοπληρωτες δεν πληρώνουν Φράγκο αλλά είναι πρώτοι στα Χιονοδρομικά και στις διακοπές,!! Εδώ πρέπει το Κράτος να καθαρίσει την Ήρα από το στάρι!

  5. ΕΒΡΑΙΟΙ-ΤΟΥΡΚΟΙ-ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΥΤΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…Η ΕΛΛΑΣ ΕΑΛΩ…ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ!!!

  6. Πάνω μας μητσοτακουλα. Καλά μας κανείς. Πάρτε όλα μας τα υπάρχοντα, μέχρι και τα παιδιά μας. Τέτοια ζώα που ειμαστε, τέτοια θελουμε. Ολους εσάς έπρεπε να σας είχαμε κρεμάσει εδω και πολλά πολλά χρονια για εσχάτη προδοσία. Αφού δεν το κάναμε τότε που έπρεπε, αλλά ούτε και τώρα που πρέπει, συνεχίστε. Εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο στην προσπάθεια σας να μας καταστρέψετε. Απλώς θα καθόμαστε σε μια γωνία, η στις γεμάτες καφετέριες, και θα περιμένουμε να έρθει η σειρά μας.
    Χαχαχαχα δεν λυπαμαι κανέναν. Ούτε τον εαυτό μου. Δώσε πόνο μητσοτακουλα.

  7. Ο Κούλης Μητσοτάκης με τις αδελφές του επώλησαν το πολυτελές ακίνητο της οικογένειας στην Γλυφάδα σε Ισραηλινό επιχειρηματία.
    Μας την έχουν πέσει και Ισραηλινοί, που αγοράζουν ακίνητα το ένα πίσω από το άλλο. Στο κέντρο των Αθηνών σε λίγο οι Ισραηλινοί θα είναι ιδιοκτήτες, όπως και στην Θεσσαλονίκη.
    Το ακίνητο στην Γλυφάδα ανήκε στον εκ μητρός πάππου της Μαρίκας Μητσοτάκη Δημήτριο Ζαβογιάννη, εκ των ιδρυτών της ΑΓΕΤ Ηρακλής.

  8. 1) λογικά θα φταίει η ΧΑ και ο Κασιδιάρης, αυτοί φταίνε για όλα, ποινικοποίησαν τον εθνικισμό με τις τακτικές τους ενώ πιο πριν σου έβαζαν δάφνινα στεφάνια όταν δήλωνες εθνικιστής, 2) ο Παγιάτης έχει εξηγήσει χιλιάδες φορές γιατί είναι παράνομοι οι πληστηριασμοί και ότι φταίνε δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές και συμβολαιογράφοι, έχει σώσει 10άδες σπίτια όποτε ο δικηγόρος έκανε αυτά που του είπε ο Παγιάτης, ωστόσο όλοι κάνουν ότι δεν τον ξέρουν, 3) τα funds είναι των τραπεζών και τα σπίτια τα παίρνουν ντόπιοι παράγοντες, δεν υπάρχουν “ξένοι”, οι τράπεζες δεν έπρεπε να κατέχουν κανένα δάνειο λόγω των ανακεφαλαιοποιήσεων και τα ξεφορτώνουν στα funds διότι αν γράψουν ζημία θα κρατικοποιηθούν

  9. Τα κλέβουν όλα. Απο χρήματα και περουσίες μέχρι και το χώμα που πατάμε. Διώξτε την δικτατορία του κάθε “Τσαουσέσκου”, του 21% και των δημόσιων εγκληματιών. Η αστυνομία και οι εισαγγελεις, ισοβια για τα εγκληματα και τις απειλές εναντιον ελληνων ηλικιωμενων και φτωχοποιημένων πολιτών. ΠΑΤΡΙΔΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΙΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΑΠΟΤΙΝΑΞΤΕ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ “ΚΟΜΜΑΤΩΝ”

    και να μην ξεχνιόμαστε, τα Ελγίνεια και τα κειμήλια των τουρκόσογων των οικογενειών μητσοτακη -μπακογιάννη και..σια, να επιστραφουν στην Ελλάδα!

    ρε γυφτοψηφοφόροι τους κομματος των παιδεραστων κσι του εγκλήματος, κλεφτοκοτά ψυχάκια “μιστερ μπιν” ψηφίσατε για πρωθυπουργο ρε ξεφτίλες; Κυβέρνηση με 20% ρε δημοσιο – άχρηστοι μαφιοζάκια τσιλιαδόροι επιδοματακηδες;
    βρε ούουουουοστ ! κοπρόσκυλα !!!!!!

  10. Από πότε οι σκλάβοι και είλωτες κατέχουν ιδιοκτησία ;
    Επειδή σας καλούν να ψηφίσετε στις κατοχικές κάλπες των κατακτητών νομίζετε ότι είστε ελεύθεροι και δήθεν σας παίρνουν τα σπίτια και τα χωράφια ; Για κάνε ένα κόπο να διαβάσετε τι υπόγραψαν στο πρώτο μνημόνιο και θα καταλαβαιτε ποσό γίδια είστε .
    Αυτοι ,ή , εμείς και όλα τα αλλά είναι για τους ηλίθιους ψηφοφόρους που νομίζουν ότι με εκλογές θα απαλλαγούν από τους κατακτητές και τα πιονια τους .

  11. Νικάμε πατριώτες ! Ψηφάτε και πιάστε τη 17Ν !

Comments are closed.