Η Λομβαρδία ήταν το επίκεντρο στόχευσης του covid19 γιατί διατηρούσε ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με Κίνα εν μέσω… ;

Κοινοποίηση:
A mural, depicting nurse embracing Italy, posted on the hospital of Pope John XXIII in solidarity with the health workers
Coronavirus Outbreak, Bergamo, Italy - 13 Mar 2020, Image: 505963663, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Foto #;Sergio Agazzi / Shutterstock Editorial / Profimedia

H Ιταλία με 5.476 θανάτους σχεδόν διπλάσιους από Κίνα που ακολουθεί στο μακάβριο χάρτη με 3.270 έχει μια τραγική πρωτιά….

Η Ιταλία όχι μόνο ξεπέρασε την Κίνα ως τη χώρα με τους περισσότερους θανάτους από το Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αλλά έχει πλέον σχεδόν διπλάσιους από αυτούς της Κίνας παρόλο που ο πληθυσμός της Ιταλίας είναι μόλις το 4% συγκριτικά με αυτόν της ασιατικής υπερδύναμης. Σχεδόν 60.000 άτομα έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, ένα νούμερο που αντιστοιχεί σε πάνω από το διπλάσιο εκείνου της Ισπανίας και Γερμανίας.

Που αποδίδεται αυτή η κατάσταση. Υπάρχουν αρκετοί εύλογοι λόγοι για τη σοβαρότητα της επιδημίας της Ιταλίας. Στο ότι η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που ανακάλυψε μια σοβαρή εγχώρια εστία και γι αυτό αιφνιδιάστηκε. Η χώρα έχει έναν πολύ γηρασμένο πληθυσμό, με μέση ηλικία περίπου 45 ετών κι αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο νέος κορονοϊός πλήττει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους.Άλλωστε η μέση ηλικία των ατόμων που έχουν πεθάνει από τον ιό στην Ιταλία είναι σχεδόν 80 ετών, σύμφωνα με το Ανώτερο Συμβούλιο Υγείας της χώρας. Οι πολιτιστικοί παράγοντες μπορεί επίσης να έχουν παίξει ρόλο: Στην Ιταλία, διαφορετικές γενιές τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί, συχνά κάτω από την ίδια στέγη, γεγονός που μπορεί να συνέβαλε στη διευκόλυνση της μετάδοσης στους ηλικιωμένους…..

Στην Ιταλία, η βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας έχει πληγεί περισσότερο.

ΓΙΑΤΙ Η ΛΟΜΒΑΡΔΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

”Σχεδόν το μισό των καταχωρημένων κρουσμάτων και τα δύο τρίτα των επίσημων θανάτων προέρχονται από αυτήν την περιοχή, η οποία αναλογεί στο ένα έκτο του ιταλικού πληθυσμού. Η περιοχή είναι η οικονομική δύναμη της χώρας και έχει ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να εξηγήσετε γιατί η εστία της Ιταλίας προερχόταν από εδώ” αναφέρει το bloomberg…..

Εμπορικοί δεσμοί και συναλλαγές με Κίνα υπάρχουν σε πολλές άλλες εστίες ανά την Ευρώπη και όμως δεν παρατηρήθηκε το ίδιο φαινόμενο ολόκληρες China Town είναι φυτεμένες στην καρδιά μεγαλουπόλεων σε ΗΠΑ κι Ευρώπη κι όμως δεν υπήρξε σε καμιά περίπτωση αντίστοιχη διασπορά του ιού. Το γεγονός ότι ήταν μια περιοχή της Ιταλίας με αυξημένους εμπορικούς δεσμούς με Κίνα εν μέσω ΗΠΑ-Κίνας τεχνο-εμπορικού πολέμου αυτό μήπως δικαιολογεί το ότι στοχεύθηκε;

H Λομβαρδία ονομάζεται από Ιταλούς η Λιονταρίνα της Ιταλίας γιατί νίκησε τους Αυστριακούς σε μάχες τον 19ο αι. Σήμερα είναι μια λαβωμένη λιονταρίνα.

”Η επιβεβαιωμένη κακοδιαχείριση των πρώτων κρουσμάτων από τα νοσοκομεία της είναι ικανή να εξηγήσει το τεράστιο πλήγμα που δέχθηκε;;;Τα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης μπορεί να έχουν θέσει τους πολίτες σε μεγαλύτερο κίνδυνο και να υποφέρουν από τις πιο θανατηφόρες συνέπειες του ιού – αν και αυτό είναι απλώς μια υπόθεση που πρέπει να αποδειχθεί επιστημονικά” καταλήγει το bloomberg που αν μη τι άλλο θέτει ζήτημα αναφορικά και με τον αέρα και κατά πόσο αυτός μπορεί ν΄αποβεί μοιραίος σε συνδυασμό με ιό αν είναι επιβαρυμένος από άλλα ”στοιχεία”….

dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Περα απο τις οποιες θεωρίες συνομωσίας , η περιοχή αυτή της Λομβαρδίας ηταν ευαλωτη σε νοσο των λεγεωναρίων και σε πνευμονίες ήδη απο πολυ πριν τον κορωνοιο και συγκεκριμένα το 2018.Καποια δημοσιευματα ιταλικων εφημεριδων αναφερουν οτι υπήρχαν πνευμονίες τέλος του 19 και στις αρχες του 2020.
    Μετά, η κατάσταση ξεφυγε

  2. Το μόνο που δεν μας είπε κανείς είναι, αν το στέλεχος το SARS-COV-2 είναι ίδιο με εκείνο που εμφανίσθηκε στην Κίνα. Καλά είναι να λέμε ότι οι Ιταλοί αγνόησαν την σοβαρότητα της κατάστασης-κάτι που δεν το πιστεύω- καλά είναι να λέμε ότι φταίνε οι υγειονομικοί τους- που πάλι δεν το πιστεύω- αλλά ό,τι και να λέει η ελεεινή προπαγάνδα εναντίον των Ιταλών ( και ξέρουμε από που προέρχονται οι κακεντρεχείς κριτικές ), δεν δικαιολογείται τέτοιο θανατικό ρε παιδιά. Εκτός αν όλα όσα μας δείχνουν στην τουρκόπληκτη τηλεόραση μας είναι κατασκευασμένα από τα γνωστά γερμανο-πουλημένα κέντρα. Όσο γιά την Ε.Ε. δεν περίμενα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, ούτε να δείξει αλληλεγγύη προς τα πληττόμενα κράτη-μέλη της. Συγχαρητήρια στους γενναίους Άγγλους που σηκώθηκαν κι έφυγαν από το γερμανοκρατούμενο μπουρδέλο. Όλοι πρέπει να κάνουμε τό ίδιο, χωρίς καθυστέρηση.

  3. οτι αγοραζετε εδω στην Ελλαδα απο ρουχισμο και οτι πουλανε στις λαικες ερχεται απο εκει..τεραστιες αποθηκες που οι Κινεζοι με την βοηθεια των Ιταλων και της τοπικης μαφιας βαπτιζουν τα προιοντα Ευρωπαικα. μαγαλη κομπινα.
    Εκει ταξιδευουν συνεχεια και Κινεζοι και Ελληνες με μαγαζια απο Ελλαδα για να διαλεξουν προιοντα σε καλες τιμες και να τα μοσχοπολησουν στην ελλαδα. Πολλοι κινεζοι ζουν εκει που συνεχεια ταξιδευουν στα εργοστασια στην Κινα να κανουν παραγγελιες για πραγματα που εχουν μεγαλη ζητηση.
    Οταν ακους Ελληνες με μαγαζια να λενε παμε στο Μιλανο για να δουμε την μοδα μπαρουφες…στις Κινεζικες αποθηκες πανε για να διαλεξουν και να κανουν παραγγελιε
    Γινεται μεγαλη μπιζνα και κομπινα..αυτο τους εφαγε και γεμισαν φερετρα.

    1. Φίλε Τάσο σωστά τα γράφεις.Οι μαφιόζοι Ιταλοί και κάποια λαμόγια Έλληνες μας μοσχοπουλάνε για made in ITALY όλη την σαβούρα των Κινέζων.Επίσης οι “φίλοι” Κινέζοι έχουν βάλει σκοπό να κλείσουν όλα τα εργοστάσια στην Ευρώπη ώστε να δουλέυουν τα μύρια των δικών τους εργατών και σε Ελλάδα-Ευρώπη να μην παράγουμε τίποτα και μόνο να καταναλώνουμε ότι φτιάχουν οι Κινέζοι.

  4. Αυτά λέει τό άρθρο καί τά (πιθανά) αίτια πού αναφέρονται είναι επιστημονικά . Εγώ πάλι λέω ότι τά αίτια γιά όλο αυτό τό κακό δέν είναι καθόλυ επιστημονικά , αντιθέτως καί θά έχω δίκιο εάν μετά απ’ όλα αυτά , ή Ιταλία πάρει… διαζύγιο από τήν Ευρωπϊκή Ένωση .
    Στό κάτω-κάτω τής γραφής , όλο αυτό τό κακό συναπάντημα πού λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση , από ‘κεί ξεκίνησε…

  5. Καλές είναι οι θεωρίες συνομωσίας απο τον καναπέ.Αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι επειδή ακριβώς η Λομβαρδία έχει πολλά πάρε δώσε με την Κίνα και μερικοί λένε ότι (σχεδόν) έχει γίνει Κινέζικη αποικία.Και πολλοί Κινέζοι κάνουν επαγγελματικά ταξίδια στην Ιταλία και πολλοί Ιταλοί στην Κίνα λόγω του ότι πολλές Ιταλικές εταιρίες έχουν μεταφέρει την γραμμή παραγωγής τους στην Κίνα.Αλλά και οι ίδιοι οι Κινέζοι έχουν ανοίξει πάρα πολλά καταστήματα και βιοτεχνίες στο Μιλάνο που βέβαια σε αυτά δεν δουλέυουν Ιταλοί αλλά ΚΙΝΕΖΟΙ!!!Και ακριβώς επειδή ο ιος της κορόνας είναι ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ αλλά και επειδή οι Ιταλοί το πήραν χαλαρά και άργησαν να πάρουν μέτρα η Λομβαρδία έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα.

Comments are closed.