Η Κρατική Δούμα ενέκρινε τον Μισούστιν ως Πρωθυπουργό

Κοινοποίηση:
misoutin

Σε συνεδρίαση της ολομέλειας, η Κρατική Δούμα ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος για την έγκριση του Μιχαήλ Μισούστιν ως πρωθυπουργού της Ρωσίας.
Την υποψηφιότητά του υποστήριξαν 375 βουλευτές, 57 απείχαν, ενώ δεν υπήρξε καμία ψήφος κατά.

«Η Κρατική Δούμα της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης αποφασίζει: 1. Να εγκρίνει τον Μιχαήλ Βλαντιμίροβιτς Μισούστιν ως πρόεδρο της κυβέρνησης. 2. Να σταλεί αυτό το ψήφισμα στον Πρόεδρο της Ρωσίας. λέει το έγγραφο.

Τώρα ο νέος πρωθυπουργός πρέπει, εντός μιας εβδομάδας, να υποβάλει προτάσεις στον αρχηγό του κράτους για τη δομή των ομοσπονδιακών εκτελεστικών οργάνων και εντός δύο εβδομάδων, υποψήφιους αντιπρόεδρους της κυβέρνησης και ομοσπονδιακούς υπουργούς για έγκριση από την Κρατική Δούμα (με εξαίρεση τον οι επικεφαλής του μπλοκ ασφαλείας και του Υπουργείου Εξωτερικών).

Τέσσερα χρόνια πρωθυπουργίας του Μισούστιν
Τον Ιανουάριο του 2020, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απέλυσε την κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και πρότεινε στη Δούμα τον Μιχαήλ Μισούστιν, τότε επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κρατικής Δούμας, ούτε ένας βουλευτής δεν μίλησε εναντίον του μελλοντικού πρωθυπουργού: 383 ήταν υπέρ, 41 απείχαν.

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, που σχηματίστηκε στις 21 Ιανουαρίου, αντιμετώπισε σχεδόν αμέσως δύσκολες συνθήκες: ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει έναν μηχανισμό για τη στήριξη των επιχειρηματιών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, καθώς και την εγκαθίδρυση ιατρικής περίθαλψης.

Μετά την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, επιβλήθηκαν πολλές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αλλά η κατάρρευση της οικονομίας, αντίθετα με τις προσδοκίες των δυτικών πολιτικών, δεν επήλθε. Όπως έχει σημειώσει ο Πούτιν πολλές φορές, η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει αυτήν την πρόκληση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αντίθεση με τις μη φιλικές χώρες, η ρωσική οικονομία ενισχύεται. Έτσι, από το 2020 έως το 2022, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,7% και πέρυσι περισσότερο από τρία.

Στις αρχές Μαΐου, η FOM διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τη στάση των Ρώσων απέναντι στο υπουργικό συμβούλιο του Μισούστιν: το 58% των ερωτηθέντων αξιολόγησε θετικά το έργο της κυβέρνησης υπό την ηγεσία του. Η προσωπική βαθμολογία του πρωθυπουργού είναι ακόμη υψηλότερη – 60% έγκριση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response