Η Κρήτη το 1964: Ένα μαγευτικό ταξίδι στο παρελθόν! Οι ανεμόμυλοι, οι πρώτοι τουρίστες και το αργαλειό!

Κοινοποίηση:
2905b7_kriti

Ένα μαγευτικό ταξίδι στην Κρήτη του 1964! Το εκπληκτικό βίντεο με τους ανεμόμυλους, τους αργαλειούς και τους πρώτους τουρίστες!

Δύο χρόνια αργότερα δημιούργησαν τα «Société Pathé Frères» και μπήκαν στην παραγωγή και διανομή κινηματογραφικών ταινιών. Τα επόμενα χρόνια έγιναν κυρίαρχη δύναμη στον βωβό κινηματογράφο.

Το Pathé γρήγορα μετεξελίχθηκε σε ένα ισχυρό βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων που αναλάμβανε την παραγωγή «Επίκαιρων» και ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση από το 1910 έως το 1970. Ο Pathé και οι συνεργάτες του κατέγραφαν για πολλές δεκαετίες τα μεγάλα γεγονότα και δημιούργησαν φιλμ με εικόνες απ΄όλο τον κόσμο.

Σε ένα από αυτά, το 1964, οι κινηματογραφιστές κατέγραψαν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς από μια εποχή που ο τουρισμός έκανε τα πρώτα οργανωμένα βήματα στην Κρήτη.

Στα πλάνα διακρίνουμε πανέμορφους ανεμόμυλους, ψαράδες, τουρίστες να κάνουν σκι, κτηνοτρόφους να αρμέγουν πρόβατα, αλλά και γυναίκες να αλωνίζουν και να υφαίνουν στον αργαλειό.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. πατριωτη οι πολιτικοι φταίνε;;; ή αυτοί που τους ψηφίζουν;;;; σκεψου οτι εδω και είκοσι πεντε καί χρονια στην Λακωνια ψηφίζουμε το θανασακη το δαβακη… μπορει να μου πει καποιος ενα, οχί δυο, ενα πραγμα που εκανε για την Λακωνια;;;;; οπως και ολοι οι αλλοι…

  2. Ελλάδα πώς ήσουν καί πώς σέ κατάντησαν οί εχθροί σου “έλληνες προδότες πολιτικοί”
    Γιάννης Λάκων

    1. ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ??!!!

      ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΟΙ ΚΡΕΤΙΝΟΙ ΤΗΣ ΚΡΕΤΑΣ ΜΑΣ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΣΙΚΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΠΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ.
      ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΕΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ.

      ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΜΙΑ ΒΕΝΤΕΤΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑΣ?!
      ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΣΦΑΖΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΕΝΤΑΡΗΔΕΣ Η ΠΕΝΤΑΡΑΚΗΔΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΑΡΤΖΕΤΗΔΕΣ Η ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗΔΕΣ.

      ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ

      ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΕΒΓΑΖΕ

Comments are closed.