Η Κίνα απαγόρευσε το αλκοόλ μετά το γραφείο

Κοινοποίηση:
china_national_day

Κανονισμό που απαγορεύει την κατανάλωση αλκοόλ ακόμη και μετά τις ώρες γραφείου εξέδωσαν οι κινεζικές αρχές, θέλοντας να ενισχύσουν την απόδοση των δημοσίων υπαλλήλων και να βελτιώσουν την εικόνα της κυβέρνησης.

Κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο κανονισμός βοηθά τους δημοσίους υπαλλήλους να συγκεντρωθούν στη δουλειά τους και να αποφύγουν τα λάθη. Επίσης, θεωρείται ότι θα αποτρέψει τις δωροδοκίες, που σύμφωνα με τις αρχές, συντελούνται σε πλούσια γεύματα εκτός γραφείου με άφθονο αλκοόλ.

Ο κανονισμός θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε πολλές περιοχές και επαρχίες της Κίνας, όπως την πόλη του Ναντζίνγκ και τις επαρχίες του Γκανσού και του Κινγκάι.

Στο παρελθόν, πολλές τοπικές αρχές κατήργησαν τις εκδηλώσεις που εμπεριέχουν την κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο, ο νέος κανονισμός απαγορεύει τελείως την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών στην ιδιωτική ζωή των υπαλλήλων τις εργάσιμες ημέρες.

Στο Γκανσού, οι κυβερνητικοί υπάλληλοι, οι δημόσιοι υπάλληλοι και το προσωπικό σε κρατικές επιχειρήσεις καλούνται να μην έχουν αλκοολούχα ποτά κατά τη διάρκεια ή μετά από το οκτάωρό τους στο γραφείο.

Με εκ των προτέρων αίτηση η κατανάλωση αλκοόλ

Όσοι θέλουν να πιουν κατά τη διάρκεια της εργάσιμης εβδομάδας, θα πρέπει να στείλουν αίτηση στους ανώτερούς τους εκ των προτέρων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης. Στην αίτηση θα πρέπει να εξηγούν τη φύση της εκδήλωσης, την ταυτότητα όσων θα παρευρεθούν, αλλά και το πόσο αλκοόλ σκοπεύουν να καταναλώσουν.

Η αστυνομική αρχή του Ναντζίνγκ απαιτεί από όλους τους εργαζόμενους της πόλης να μην πίνουν τις εργάσιμες ημέρες για να ενδυναμώσουν τη συμπεριφορά και την πειθαρχία τους.

Στην Νανγιάνγκ, στην επαρχία Χενάν της κεντρικής Κίνας, οι δημόσιοι υπάλληλοι και κρατικοί αξιωματούχοι θα έρχονται αντιμέτωποι με τυχαία αλκοτέστ μία φορά το μήνα για να διασφαλίσουν ότι ο κανόνας τηρείται.

Αν και ο κανόνας έχει τεθεί πριν τον Ιούλιο, ήρθε στο προσκήνιο την τελευταία εβδομάδα, καθώς πολλοί Κινέζοι συναντούν φίλους και συγγενείς για να γιορτάσουν την Εθνική Ημέρα της χώρας.

Ακόμη και το Xinhua διατυπώνει σκεπτικισμό

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι κυβερνητικοί υπάλληλοι είναι επιφορτισμένοι με περισσότερες ευθύνες στη δουλειά απ’ ότι οι υπόλοιποι πολίτες και η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει την εργασιακή τους απόδοση.

Ωστόσο, στο άρθρο διατυπώνεται και αρνητική κριτική για το μέτρο, λέγοντας ότι ενδέχεται να εισβάλλει στην ιδιωτική ζωή των κυβερνητικών υπαλλήλων. Ως εκ τούτου, ενώ θεωρείται «απαραίτητη» η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ τις ώρες γραφείο, η επέκταση του μέτρου και για τις μη εργάσιμες ώρες είναι «υπερβολική».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αρα το επιτρεπει πριν το γραφειο..!Τυχερουληδες!

Comments are closed.