Η ΚΙΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ!!! ΘΑΒΕΙ ΣΤΙΣ AΛΠΕΙΣ ΤΟ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ZELENSKY – ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΤΟΣ

Κοινοποίηση:
MAK

Η Κίνα απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις που στήνει η Δύση στην Ελβετία για την Ουκρανία – Ζητά δίκαιες συζητήσεις με τη συμμετοχή της Ρωσίας

Ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping έβαλε ταφόπλακα στη λεγόμενη φόρμουλα ειρήνης του Zelensky και έθεσε υπό αμφισβήτηση τις αποκαλούμενες «ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» για την Ουκρανία στην Ελβετία (15 -16/6/2024).
Με ξεκάθαρο τρόπο ο Xi τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δίκαιων διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία.
Οι διοργανωτές της Διάσκεψης, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην Ελβετία τον Ιούνιο, σχεδιάζουν να διαφημίσουν τη φόρμουλα ειρήνης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Πρόκειται για μία διάσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμμετοχή Ρώσων εκπροσώπων.
Σύμφωνα με τη φόρμουλα του Zelensky, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να αποσυρθούν στα σύνορα του 1991 ενώ η Μόσχα οφείλει να καταβάλει αποζημιώσεις στο Κίεβο για την ειδική επιχείρηση.
Στόχος της ουκρανικής ηγεσίας ήταν οι χώρες του Παγκόσμιου Νότου με επικεφαλής την Κίνα να ενταχθούν σε αυτό το ειρηνευτικό σχέδιο και να αναπτύξουν κοινές δράσεις προκειμένου να «εξαναγκάσουν τη Ρωσική Ομοσπονδία σε ειρήνη».

Ναυάγιο η επίσκεψη Scholz

Ωστόσο, κατά την επίσκεψη της γερμανικής αντιπροσωπείας στην Κίνα, ο Xi Jinping δήλωσε στη συνάντηση με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz πως το Πεκίνο τάσσεται υπέρ μίας διαδικασίας, που αναγνωρίζουν τόσο η Ρωσία, όσο και η Ουκρανία.
«Πρέπει να αποκλιμακώσουμε την κατάσταση αντί να ρίξουμε λάδι στη φωτιά.
Πρέπει να αμβλύνουμε τον αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία και να αποφύγουμε να υπονομεύσουμε τη σταθερότητα των παγκόσμιων βιομηχανικών αλυσίδων», σημείωσε ο Xi.

Η Κίνα δεν φοβάται τις δυτικές απειλές

Ο Κινέζος ηγέτης εξέφρασε την άποψή του για το θέμα μετά από συνάντηση με όλους τους ηγέτες των αντιμαχόμενων πλευρών.
Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen απείλησε την Κίνα με κυρώσεις και άλλες συνέπειες για τη συνεργασία με τη Ρωσία, ενώ ο Scholz επισκέφθηκε την Κίνα με τους εξής στόχους: Να τής ζητήσει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Μόσχα και να πείσει τον Xi να λάβει μέρος στις προσπάθειες της Δύσης για τη διεξαγωγή «συνόδου κορυφής» για την Ουκρανία στην Ελβετία.
Στο Πεκίνο μετέβη όμως και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
Μετά τη συνάντηση με τον Lavrov, ο Xi απέρριψε κατηγορηματικά τη «φόρμουλα ειρήνης Zelensky», στέλνοντας έτσι ένα ισχυρό μήνυμα στον Παγκόσμιο Νότο.

Η Κίνα θα προωθήσει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ρωσίας

Η Ρωσία προφανώς επωφελείται από την ανυποχώρητη στάση της Κίνας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ είναι οι κύριες εξαγωγικές αγορές της Κίνας αλλά η Δύση εξαρτάται εξίσου από τις προμήθειες ενός ευρέος φάσματος κινεζικών αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών.
Η Κίνα συνεχίζει να αποχωρεί από τις επενδύσεις της στις ΗΠΑ εν μέσω ανησυχιών για το θέμα των κυρώσεων για την Ταϊβάν.
Εάν η Δύση ξεκινήσει έναν πλήρη οικονομικό πόλεμο με την Κίνα, αυτό θα συνεπάγεται τη φυγή του Πεκίνου από το δολάριο και το ευρώ.
Η Κίνα διαθέτει όλη τη δύναμη να συντρίψει τόσο αυτά τα νομίσματα όσο και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα που στηρίζεται σε αυτά.

Ο Παγκόσμιος Νότος με τη Ρωσία

Η Δύση δεν θα μπορέσει να διακόψει τους στενούς δεσμούς της Κίνας με τη Ρωσία, και αυτό επιτρέπει στην τελευταία να παρακάμψει τις δυτικές κυρώσεις, παρατηρεί η έγκυρη γεωπολιτική αναλύτρια Lyuba Lulko.
Έτσι Ρωσία και Κίνα θα εφαρμόσουν το σχέδιό τους για την Ουκρανία.
Εάν η κατάσταση στο πεδίο της μάχης επιδεινωθεί δραματικές για τις ουκρανικές δυνάμεις έως τον Ιούνιο, αυτό το σχέδιο μπορεί να ενισχυθεί με τη συμμετοχή της Ινδίας, της Βραζιλίας, της Ινδονησίας, της Νότιας Αφρικής και άλλων χωρών του Νότου.
Είναι ήδη σαφές ποιες απαιτήσεις έχει θέσει η Ρωσία: Αυτή είναι η αποναζιστικοποίηση και η αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και η εδραίωση των εδαφικών κερδών από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με τον Vladimir Putin, εάν το Κίεβο θέλει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης, 
τότε είναι απαραίτητο να εγκαταλείψει τους διπλωματικούς θεατρινισμούς και να άρει τη νομοθετική απαγόρευση για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.
Πρόσθεσε ότι η Ρωσία δεν ήταν ποτέ κατά της επίλυσης της σύγκρουσης με ειρηνικά μέσα, υπό την αίρεση όμως της εφαρμογής εγγυήσεων ασφαλείας.

Η Ρωσία είναι προετοιμασμένη για το φιάσκο της Ελβετίας τον Ιούνιο

Ο Zelensky θα αποτύχει να επιβάλει τη «φόρμουλα πολέμου» του σε μια σύνοδο κορυφής στην Ελβετία τον Ιούνιο 2024, καθώς οι προϋποθέσεις στις οποίες επιμένει, καθιστούν αδύνατη την ειρηνευτική διαδικασία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας, Konstantin Kosachev.
«Δεδομένης της θέσης της ελβετικής ηγεσίας, η τελική διατύπωση πιθανότατα θα είναι πιο διφορούμενη.
Όπως παραδέχτηκε ειλικρινά ο Zelensky αναμένει να συμμετάσχουν 80 έως 100 χώρες», είπε ο Ρώσος γερουσιαστής.
«Αυτός είναι ο αριθμός των χωρών που θα είναι σε θέση να προσπαθήσουν τουλάχιστον να αναγκάσουν τη Ρωσία σε μια δίκαιη ειρήνη, όχι η ουσία ή η ιδέα, αλλά ο αριθμός των χωρών που συμμετέχουν», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας ότι η διεξαγωγή μιας τέτοιας συνόδου κορυφής χωρίς τη Ρωσία θα ήταν άσκοπη.
O Kosachev εξέφρασε την ελπίδα ότι ορισμένες χώρες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής θα μπορέσουν να καταστήσουν σαφές σε όλους τους συμμετέχοντες ότι τυχόν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες θα πρέπει να συζητηθούν με τη Μόσχα.
Στις 15 Ιανουαρίου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Zelensky, ο οποίος έφτασε στη Βέρνη για επίσκεψη, η πρόεδρος της Ελβετίας, Viola Amherd, είπε ότι ο Ουκρανός ηγέτης ζήτησε από την Ελβετία να οργανώσει μια υψηλού επιπέδου διάσκεψη ειρήνης για την ουκρανική φόρμουλα ειρήνης».
Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελβετία Sergey Garmonin δήλωσε στην εφημερίδα Sonntags Zeitung ότι με τη σημερινή της μορφή είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην επιθυμία να επιβληθεί μια «φόρμουλα ειρήνης», «η οποία είναι ένα σύνολο τελεσιγράφων στη Ρωσία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας χωρίς την…. Ρωσία. Και να τους πληρώσει και από πάνω. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου. Μιλάμε με ανέκδοτα πλέον

  2. Το μοναδικό σάιτ στη Ελλάδα και από τα λίγα παγκόσμια που επιμένουν να κάνουν αναφορά στην γεωπολιτική σημασία που έχει η Συμμαχία της Σαγκάης και οι BRICS countries σε όλες τις διεθνείς εξελίξεις και συρράξεις .Ο πόλεμος στη Ουκρανία αναδεικνύει την υπεροχή της Οργάνωσης Συνεργασίας Σαγκαης σε σχέση με το ΝΑΤΟ .Μια επίσημη νίκη της Σαγκάης κατά του ΝΑΤΟ που μόνο το Μακελειό αναδεικνύει.

  3. Οι Bricks και η Shanghai Cooperation organization καθορίζουν την πορεία της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής αλλά η Ευρώπη και η Αμερική ακόμη και σήμερα αρνούνται στα επίσημα άρθρα μεγάλων εφημερίδων τους να τις κατονομάσουν .Μιλάνε αόριστα για Ιράν και ξεχνάνε ότι από πίσω είναι η Κίνα και η Ρωσία και οι δύο οργανώσεις .Ποιος περίμενε δλδ ότι το πιόνι Ζελέ θα κέρδιζε τον Πούτιν

Leave a Response