Η Ινδία πέτυχε 100% Άμεσες Ξένες Επενδύσεις σε τρεις τομείς της διαστημικής κατασκευής

Κοινοποίηση:
ΜΑΚ

Αναμένεται να ξεκλειδώσει το δυναμικό της Ινδίας στον διαστημικό τομέα μέσω μεγαλύτερης ιδιωτικής συμμετοχής και να σηματοδοτήσει ένα κρίσιμο ορόσημο προς την αυτοδυναμία και τη μεγαλύτερη παγκόσμια προβολή στις διαστημικές προσπάθειες της Ινδίας.

«Το US-India Strategic Partnership Forum συγχαίρει την κυβέρνηση της Ινδίας και το Υπουργείο Διαστήματος που επέτρεψαν 100 % άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI) και στους τρεις τομείς της διαστημικής κατασκευής, με 74 % σε αυτόματες διαδρομές για την παραγωγή δορυφόρων, προϊόντων δορυφορικών δεδομένων, επίγειου τμήματος και τμήμα χρηστών», ανέφερε μια δήλωση από το φόρουμ.

Επιπλέον, αυτόματες Άμεσες Ξένες Επενδύσεις έως και 49 % για οχήματα εκτόξευσης και συναφή συστήματα και υποσυστήματα, με αυτό το 100 % ΑΞΕ να προστίθεται στην αυτόματη διαδρομή για την παραγωγή εξαρτημάτων και συστημάτων/υποσυστημάτων για δορυφόρους, επίγειο τμήμα και τμήμα χρηστών.

«Αυτή η στρατηγική απόφαση αντιπροσωπεύει ένα θετικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και υπόσχεται μια ουσιαστική ώθηση στις κατασκευαστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαστήματος», προστίθεται.

Η USISPF τόνισε ότι αναμένεται να ξεκλειδώσει το δυναμικό της Ινδίας στον διαστημικό τομέα μέσω μεγαλύτερης ιδιωτικής συμμετοχής και να σηματοδοτήσει ένα κρίσιμο ορόσημο προς την αυτοδυναμία και τη μεγαλύτερη παγκόσμια προβολή στις διαστημικές προσπάθειες της Ινδίας.

Επιπλέον, αυτό θα ενισχύσει τη συνεργασία ΗΠΑ-Ινδίας στον τομέα του διαστήματος, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τη δήλωση, το USISPF ανυπομονεί να συνεργαστεί τόσο με τους ενδιαφερόμενους φορείς της κυβέρνησης όσο και του κλάδου, παρέχοντας υποστήριξη για την ενίσχυση των συνεργασιών, τη διευκόλυνση της μεταφοράς τεχνολογίας και την ενθάρρυνση συνεργατικών πρωτοβουλιών που ευθυγραμμίζονται με αμοιβαίους στρατηγικούς στόχους.

Αυτή η κοινή προσέγγιση υπογραμμίζει τη δέσμευσή τους για την προώθηση της εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Ινδίας στον δυναμικό τομέα της εξερεύνησης και της τεχνολογίας του διαστήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response