Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο χρέος στην Ε.Ε. – Αναλυτικά τα στοιχεία της Eurostat

Κοινοποίηση:
720_662619_d8c065c505-8d78053fd9c4191e

Στο 181,9% του ΑΕΠ ή 337,4 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το προηγούμενο τρίμηνο ήταν στο 181,1% ή 334,5 δισ. και ένα χρόνο πριν 177,9% ή 322,5 δισ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο (α’ τρίμηνο 2019) το χρέος στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε, κατά μέσο όρο στο 85,9% του ΑΕΠ, έναντι 85,1% το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Στην ΕΕ το χρέος διαμορφώθηκε στο 80,7% του ΑΕΠ, από 80%, αντίστοιχα.

Το υψηλότερο χρέος στην Ε.Ε, το πρώτο τρίμηνο του 2019, κατέγραψαν η Ελλάδα (181,9%), η Ιταλία (134%), η Πορτογαλία (123%), το Βέλγιο (105,1%) και η Κύπρος (105%).

Το χαμηλότερο επίπεδο χρέους κατέγραψαν η Εσθονία (8,1%), η Βουλγαρία (21,2%) και το Λουξεμβούργο (21,3%).

Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αύξηση του χρέους καταγράφηκε σε 12 χώρες, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται στο Βέλγιο (+3,1%), την Κύπρο (+2,5%), την Ιρλανδία (+2%) και την Ιταλία (+1,9%). Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στη Σουηδία (-2,5%), στη Σλοβενία (-2,3%), την Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο (-1,5% και στις δύο).

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε σε πέντε κράτη-μέλη και συγκεκριμένα στην Κύπρο (+12,2%), στην Ελλάδα (+4,1%), στη Λετονία (+1,7%), στην Ιταλία (+1%) και στη Γαλλία (+0,3%) ενώ η μεγαλύτερη μείωση καταγράφηκε στη Σλοβενία (-7,6%), την Αυστρία (-4,4%) και την Ολλανδία (-4,2%).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΕΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ????? ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΩΠΕΗ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ

  2. @ΕΛΛΗΝ ΤΙΜΩΡΟΣ
    Συμφωνώ σ’ όλα με το σχόλιό σου,αλλά είναι δυνατόν από ένα σύστημα (πολιτικό,εννοώ) που ελέγχει τη Δικαιοσύνη και που αυτό το ίδιο πολιτικό σύστημα είναι απόλυτα εναρμονισμένο με τους Δανειστές,έχεις την αξίωση να στήσει και να συστήσει από μόνο του επιτροπή για να ελέγξει τι πραγματικά χρωστάμε (και αν χρωστάμε);Κάτι πήγε να ξεκινήσει η Κωνσταντοπούλου,αλλά έμεινε στη μέση…Δυστυχώς,από τότε που ήρθαν τα Μνημόνια,δεν είμαστε πια Κυρίαρχο Κράτος,αφού μας ελέγχουν απόλυτα οι Γερμανοί…Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο,αν ο Έλληνας ψηφοφόρος σταματήσει να βλέπει μόνο το δικό του συμφέρον,αλλά γενικότερα της χώρας,να μη υπάρχει η λογική του τύπου “να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα”…

  3. Αγαπητέ Στέφανε,

    Αυτό δεν είναι Είδηση. Είναι η Απόλυτη Βεβαιότητα. Δεν ήταν τόσο τα Μνημόνια από το 2010, αλλά η Λανθασμένη Πολιτική Εφαρμογής των Μνημονίων, που Ακολουθήθηκε ώστε το Χρέος να Φτάσει στο 181% του ΑΕΠ, από το 150% του ΑΕΠ.

    Κατά τα άλλα η Ελλάδα Σώθηκε, αντί να Επιτευχθεί η Μείωση του Χρέους, το Χρέος Αυξήθηκε, αλλά η Ελλάδα Σώθηκε !!!

    Δεν Επιτρέπεται μετά από 8 Χρόνια Σκληρής Δημοσιονομικής Προσαρμογής, με τους Έλληνες να Έχουν χάσει σχεδόν το 50% του Εισοδήματός τους, από Περικοπές σε Μισθούς και Συντάξεις, από την Υπερ-Φορολόγηση, και η Ελλάδα να Βρίσκεται σε αυτήν την Κατάσταση. Πολύ Απλά δεν Γίνεται !!!

    Σε Καμία Χώρα που ήταν σε Μνημόνιο και βγήκε από αυτό δεν Συνέβη αυτό που Συνέβη στην Ελλάδα !!! Σε Καμία από αυτές τις Χώρες δεν Κόπηκαν Συντάξεις, δεν Μειώθηκαν οι Μισθοί σε τέτοιο επόπεδο όπως στην Ελλάδα, δεν Επιβλήθηκε Υπερ-Φορολόγηση !!! Βρήκαν άλλους τρόπους για Περικοπή Δαπανών ώστε να μην Διαταραχθεί η Κοινωνική Συνοχή και Αυξηθεί το Επίπεδο Φτώχειας.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

    1. ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!!!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ”ΟΡΚΙΣΘΗΚΑΝ”ΕΣΧΑΤΩΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΝΟΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΣΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΙΣ,ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΝΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΔΙΔΕΙ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!!!ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ”ΤΡΙΞΟΥΜΕ”ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΣΚ@Τ@ ΑΠΟ ΤΗ ΦΤΕΡΝΑ!!!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ!!!ΕΑΝ ΔΕΝ”ΞΗΛΩΘΕΙ-ΕΚΡΙΖΩΘΕΙ”ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΑΚΡΩΣ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ”ΣΥΣΤΗΜΑ”ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΛΘΟΥΜΕ ΤΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ… .Και αυτό θα συμβεί με σύσσωμη τη λαϊκή-ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ(όχι τα ρεζιλίκια των νεοκομμουνιστών,ψευδοεπαναστατών,μαρξιστών,αναρχικών,εθνομηδενιστών κατσαπλιάδων βέβαια…)ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗ ΓΝΗΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΜΗ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΟΥΔΗ(Ι)(προβολή και διεκδίκηση ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ…)το 1909 ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΗΛΘΕ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΟΥΣΑ,ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ 1912-’13…

  4. ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.Να συσταθεί μια ανεξάρτητη νομική ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΤΙΣ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ”ΛΥΣΗ”-ΚΑΘΑΡΣΗ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!!!

    1. Έχεις Πολύ Δίκιο, αυτό Πρέπει να Γίνει, αλλά μην Ξεχνάς ότι στην Ελλάδα αυτά δεν Γίνονται !!!

      Αυτό μπορεί να Γίνει, από Συνταγματικό Δικαστήριο Άλλης Ευρωπαικής Χώρας, η οποία Μπορεί να Δικάσει με Βάση το Σύνταγμα της Ελλάδος, από τη Στιγμή, που δεν Υπάρχει Συνταγματικό Δικαστήριο στην Ελλάδα, και να Αποδοθούν Ευθύνες, σε Πολιτικούς αλλά και Δημοσιογράφους, οι οποίοι Δημοσιογράφοι, έχουν και αυτοί την Ευθύνη για ότι Συνέβη στη Χώρα.

      Δημοσιογράφος ο οποίος, για παράδειγμα, Έπαιρνε 100.000 Ευρώ το Μήνα, για την Παρουσίαση Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, άντε και μία 2-ωρη Εβδομαδιαία Εκπομπή. Και να το Παίζει Δήθεν Αντικειμενικός, ότι είναι με την Κοινωνία, και την ίδια στιγμή, ο Όμιλός του να Δημιουργεί Χρέη Εκατομμυρίων σε Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, να Φτάνει στο Χείλος της Χρεωκοπίας, αλλά να Είναι στο Απυρόβλητο. Και μάλιστα χωρίς να Διαθέτει ούτε Πτυχίο Πανεπιστημίου, που στο Εξωτερικό, για να Είσαι είτε Παρουσιαστής Δελτίου Ειδήσεων, είτε Παρουσιαστής Εκπομπής, Πρέπει τουλάχιστον να Έχεις ένα Πτυχίο Πανεπιστημίου, και ανάλογα με τον Ανταγωνισμό Μπορεί να μην Φτάνει κιόλας, να Χρειάζεται δηλαδή και ένα Μετα-Πτυχιακό. Όμως 100.000 Ευρώ το Μήνα Μισθό δεν Έχει. Και ο Συγκεκριμένος για να Δικαιολογήσει αυτές τις Αμοιβές, όταν ο Κόσμος έκανε Αναφορά, Μιλούσε για Ελεύθερη Οικονομία και Αγορά. Ποιά Ελεύθερη Οικονομία ρε Βλάκα, με τέτοια Ύφεση, μέσα σε Μνημόνια και Αυστηρή Δημοσιονομική Προσαρμογή; Δηλαδή, με άλλα λόγια η Ελεύθερη Οικονομία και Αγορά Ίσχυε στην Ελλάδα για Ορισμένους Δημοσιογράφους. Για να Έχεις Αποδοχές 100.000 Ευρώ το Μήνα σε μία Ιδιωτική Επιχείρηση, Πρέπει να Είσαι Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Γενικός Διευθυντής, σε Πολυ-Εθνικές, δηλαδή Μεγάλα Αξιώματα. Και όπως και να το Κάνουμε, δεν Είναι το ίδιο να Είσαι Γενικός Διευθυντής, με το να Είσαι Παρουσιαστής Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, για να μην Τρελαθούμε κιόλας. Δώσε ένα Καλό Μισθό στον Παρουσιαστή του Κεντρικου Δελτίου ή Εκπομπής, αλλά όχι και 100.000 Ευρώ το Μήνα, αυτό όπως και να το Κάνουμε είναι Πρόκληση για την Κοινωνία.

      Άγγελος από Μιλάνο,

  5. ΑΛΛΟ ΤΟ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ , Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ , ΑΛΛΗ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝΕ , ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ , ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΤΖΩΡΣΙΛ , ΟΤΙ ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΩΤΗΤΑ & ΔΥΝΑΜΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΙΑ , ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΑΥΤΟΣ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ , ΕΞΑΛΟΥ Η ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΠΟΛΛΟΙ , ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ.

Comments are closed.