Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Η ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΜΕ 51% – Η ΜΕΤΡΗΣΗ, ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ

Κοινοποίηση:
GFvg46XXIAAjuJm

Σε αποκλειστική δημοσκόπηση του IFOP, η υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού (RN) Μαρίν Λεπέν προβλέπεται να κερδίσει την προεδρία στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας έναντι του Γκαμπριέλ Αττάλ το 2027. Είναι η πρώτη φορά που οποιαδήποτε δημοσκόπηση την εμφανίζει να εξασφαλίζει τη νίκη και να γίνεται πρόεδρος του έθνους.

Στην ίδια δημοσκόπηση, αν αναμετριόταν με τον Édouard Philippe, θα τον ισοφάριζε με το 50% των ψήφων.

Η πρωτοφανής δημοσκόπηση, όπου συγκέντρωσε το 51% των ψήφων έναντι του Αττάλ, ο οποίος είναι ο σημερινός πρωθυπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, έχει μάλιστα γίνει πρωτοσέλιδο στη Γαλλία.

ΛΕΠΕΝ2

Τον Ιούλιο του 2022, ο πολιτικός επιστήμονας Jérôme Fourquet δήλωσε στην εφημερίδα Le JDD: “Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μια νίκη της Marine Le Pen το 2027. Πρόσφατα στοιχεία που δημοσίευσε το ινστιτούτο του, το Ifop, φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή την πρόβλεψη”.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η Μαρίν Λεπέν προβλέπεται να νικήσει για πρώτη φορά τον Γκαμπριέλ Αττάλ στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2027, με ποσοστό 51% έναντι 49% του Αττάλ. Η επικεφαλής της ομάδας RN στη γαλλική Εθνοσυνέλευση βρίσκεται επίσης στήθος με στήθος με τον Édouard Philippe, τον σημερινό δήμαρχο της Χάβρης και πρώην πρωθυπουργό, με ποσοστό 50 τοις εκατό στην πρόθεση ψήφου.

Επιπλέον, προηγείται κατά πολύ του ακροαριστερού Jean-Luc Mélenchon, με 64% των αναμενόμενων ψήφων.

ΛΕΠΕΝ

 

Η δημοσκόπηση είναι, μέχρι στιγμής, η πρώτη φορά που σημειώνει τόσο καλές επιδόσεις και μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η δημοτικότητά της θα συνεχίσει να αυξάνεται, ειδικά τρία χρόνια πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Μαρίν Λεπέν πέτυχε πρωτοφανές αποτέλεσμα τόσο στον δεύτερο όσο και στον πρώτο γύρο των τελευταίων προεδρικών εκλογών. Πήρε το 42% των ψήφων έναντι του Εμανουέλ Μακρόν, αποτέλεσμα που έρχεται σε έντονη αντίθεση με το 17,79% που είχε λάβει ο πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, στον δεύτερο γύρο το 2002.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Ναι θα καταλήξει και αυτή Μελόνι νο2 όπως έγραψε ένας από κάτω. Να ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ την Ούρσουλα και την ΕΕ στα τέσσερα μπας και πάρει κάνα φράγκο.

  2. Ας ξυπνάμε ….
    Η ΕΕ διαλύετε επειδή αυτοί που την συγκρότησαν το επιθυμούν επειδή κατάφεραν να διαλύσουν τις οικονομίες των ευρωπαϊκών Εθνών και να αποικήσουν την ήπειρο των λευκών με διαφορά διποδα από αλλαχού . Δηλ.αποστολή εκτελέστηκε . Τους είναι άχρηστη πλέον . Διαλύθηκαν τα πάντα . Οικογένειες , ήθη και έθιμα λαών και το κυριότερο που τους έκαιγε (κυριολεκτικά) η Χριστιανοσύνη .
    Σώζων εαυτόν σωθήτω …και τα υπόλοιπα είναι για ηλίθιους ψηφοφόρους που κατέστρεψαν τα παιδιά τους , τους ιδίους ( και ας νομίζουν μερικοί , μερικοί ότι είναι βολεμένοι ) το Έθνος και τις πατρίδες τους .
    Κοιμηθητω νάνι νάνι και η χατζάρα (δεν φθάνει) έφθασε . Και αυτά περί Μελόνι , Λεπέν κτλ είναι παραμύθια της χαλιμάς .

  3. Πριν σπαρταρησει το θηρίο θα τα δώσει όλα για να ανακάμψει.

  4. έπρεπε να σφάξουν κάμποσους μέρα μεσημέρι οι αραπάδες που είχαν δούλους στις αποικίες τους και είχαν την “εξυπνάδα” να τους κάνουν “Γάλλους πολίτες” για να βάλουν μυαλό. Έπρεπε να τους αφήσουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι τους χωρίς φαϊ για μια εβδομάδα για να καταλάβουν τι γίνεται και για ποιους δουλεύουν οι “δημοκράτες” που ψηφίζουν, ο ανώμαλος με τη γριά και κάτι άλλα νούμερα εκεί στη Γαλλία. Αυτή, θα είναι μεγάλη νίκη για την Ευρώπη να ξέρετε. Η Μελόνι είναι “λαγός” τους, δεν αξίζει τίποτα, η Λεπέν είναι γνήσια δεξιά, ρεπουμπλικανών αρχών και αν βγει θα πάθουν απανωτά παραλληρήματα. Είδατε καμιά στεναχώρια για τη Μελόνι; και εκείνη η κοτάρα ο Σαλβνίνι που είναι;

  5. Όπως γίνεται κάθε φορά, θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών και όλοι οι αντίπαλοι θα συσπειρωθούν εναντίον της. Δεν πρόκειται να την αφήσουν να νικήσει.

  6. προβλεπω μελονι νο2. κατι τετοιοι ουτε εθνικιστες ειναι ουτε πατριωτες. περισσοτερο σε ρεπουμπλικανους φερνουν

  7. Η κ. Marine Le Pen, έχει κάνει τρομερή δουλειά στη Γαλλία.
    Αυτό που είναι εντυπωσιακό, οι Αριστερούληδες (το ίδιο & οι Μητσοτάκηδες) επιμένουν στα ανοιχτά σύνορα & δεν εννούν να αντιληφθούν ότι η λαθραία μετανάστευση θα τους λιώσει πολιτικά.
    Ας επιμένουν στο “παράτυποι ματανάστες”. Δεν πειράζει, καλό για εμάς.

Comments are closed.