Η Βρετανία καλεί δημοσίως το ΝΑΤΟ να πάει σε πόλεμο με την Ουκρανία – Τα λένε όλα ξένα ΜΜΕ

Κοινοποίηση:
πολεμοσ

 

Η “μάχη των μαχών” έχει αρχίσει – οι Βρετανοί προειδοποίησαν το Κίεβο ότι τους περιμένει πλήρης ήττα.

Ο Δημοκρατικός Στρατός του Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι περίπου 50 Ουκρανοί πεζοναύτες – με επικεφαλής τον διοικητή της 36ης Ειδικής Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Βλαντιμίρ Μπάραντζουκ – προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή της Μαριούπολης.

 

Η επανάσταση απέτυχε και οι περισσότεροι Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους.

 

Ανάμεσά τους ήταν και ο συνταγματάρχης Baranjuk. Είχε μαζί του τα προσωπικά του αντικείμενα και τα όπλα του.

 

Αμέσως μετά το φιάσκο της ληστείας, 42 Ουκρανοί πεζοναύτες παραδόθηκαν.

 

Παρεμπιπτόντως, μάχες μαίνονται νότια και νοτιοανατολικά της μεγάλης πόλης Χάρκοβο.

 

Ο στρατός της Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ βρίσκεται στα πρόθυρα να νικήσει την ουκρανική φρουρά που υπερασπιζόταν την καλά οχυρωμένη Ποπασνούγια.

 

Η πτώση του ανοίγει πρόσθετες ευκαιρίες για τον στρατό του NRL να επιτεθεί στο Λισιτσάνσκ και το Σεβεροντονέτσκ.

 

Τα ρωσικά αεροσκάφη και το πυροβολικό του DNR “οργώνουν” σε μεγάλο βαθμό τις οχυρωμένες ουκρανικές θέσεις γύρω από το Κραματόρσκ, μια πόλη μεσαίου μεγέθους που μπορεί να επαναλάβει τη μοίρα της Μαριούπολης επειδή εκεί βρίσκεται η ουκρανική διοίκηση του “Μετώπου του Ντονμπάς”.

 

Η “επεξεργασία” των προαστίων του Κραματόρσκ μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η ρωσική επίθεση στο ουκρανικό “Μέτωπο του Ντονμπάς” αρχίζει πραγματικά.

 

Σε κάθε περίπτωση, οι Ρώσοι έχουν ολοκληρώσει τη συγκέντρωση στρατευμάτων και στρατιωτικού εξοπλισμού για αυτή τη “μάχη των μαχών”, στην οποία οι Ουκρανοί δεν θα έχουν αεροπορικές δυνάμεις.

 

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε δύο ουκρανικά μαχητικά MiG-29 στην περιοχή του Χάρκοβο. Δεν απέχει πολύ από τους οικισμούς Fyodorovka και Plant.

 

Νωρίτερα, κατέρριψε ένα μεταγωγικό αεροπλάνο κοντά στην Οδησσό, το οποίο έφερνε όπλα από τη Ρουμανία, την οποία η Δύση βοηθά το καθεστώς του Κιέβου.

 

Οι δυτικές μαριονέτες στο Κίεβο δεν τα πάνε καλά, το ξέρουν ήδη στο Λονδίνο, γι’ αυτό και η Βρετανία καλεί δημοσίως το ΝΑΤΟ να πάει σε πόλεμο με την Ουκρανία.

 

Συγκεκριμένα, ζητούν από τη Συμμαχία να “επέμβει στρατιωτικά”. Με μια ανοιχτή προειδοποίηση: “Αν όχι, η Ουκρανία θα υποστεί ήττα”.

 

Η εφημερίδα The Guardian του Λονδίνου επισημαίνει μάλιστα: “Αν παραμείνει έτσι, το ΝΑΤΟ θα παρακολουθεί παθητικά τον διαμελισμό της Ουκρανίας.

 

Άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι Ουκρανοί εκπαιδευτές θα ταξιδέψουν σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ για να εκπαιδευτούν στη χρήση νέων συστημάτων, όπως οβιδοβόλα και ραντάρ κατά των πυρών.

 

Οι Times ανέφεραν ότι μέλη της Ειδικής Αεροπορικής Υπηρεσίας των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων επέστρεψαν στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσουν το στρατιωτικό προσωπικό της.

 

Η Ουκρανία οπλίζεται σήμερα από 25 χώρες, 21 από τις οποίες είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

credits: Maitre.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αυτά που προτείνει η Βρετανία τα εγκρίνει ο Ευαγγελάτος ?……………

  2. Ναι όπως τα λένε οι Βρετανοί και όταν δούνε πυραύλους στο Λονδίνο τότε να χαρούμε και εμείς …………

    1. 1. Εσυ χαίρεσαι με πολέμους? Να σε δούμε άμα μπουν οι Τούρκοι τί θα κανεις
      2. Το Λονδίνο είναι έτοιμο για τέτοιες καταστάσεις που θες και να χαρείς.

      Θέλω όλοι εσεις που χαίρεστε με πολέμους να γίνει τίποτα με την Τουρκία και να σας διαλυθούν τα σπίτια μαζί με κανένα μέλος της οικογένειάς σας ή ολόκληρη και εσεις να το δείτε. Αφού σας αρέσει ο πόλεμος, να τον ζησετε…

Comments are closed.