Ηράκλειο: Ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους οι δύο ανήλικοι μαθητές που διώκονται για παιδική πορνογραφία

Κοινοποίηση:
paidiki_pornografia_2

Ελεύθεροι, με μοναδικό όρο να παρακολουθήσουν πρόγραμμα με παιδοψυχολόγους στο ΕΛΜΕΠΑ, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια οι δυο ανήλικοι μαθητές, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία σε βάρος συμμαθητριών τους σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου, με την χρήση πλαστών φωτογραφιών. Σε βάρος των δύο μαθητών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ωστόσο, λόγω του ότι είναι ανήλικοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, έχουν ανάλογη ποινική μεταχείριση.

Συγκεκριμένα, σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για παραγωγή, διαβίβαση και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων με τη χρήση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή.

Στη συνέχεια οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας και, απολογούμενοι, εμφανίστηκαν να «τα ρίχνουν» ο ένας στον άλλο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του 13χρονου μαθητή, Βαγγέλης Στρατουδάκης, ο ανήλικος υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε από την συγκατηγορούμενη συμμαθήτριά του, με την απειλή του ξυλοδαρμού, να προβεί στην παραποίηση των φωτογραφιών των συμμαθητριών του.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο μαθητής, το κορίτσι τον απείλησε ότι θα βάλει δύο Ρομά, γνωστούς της, να τον δείρουν, αν δεν παραποιήσει τις φωτογραφίες. Επίσης, όπως είπε ο κ. Στρατουδάκης, το αγόρι τα δύο τελευταία χρόνια έπεφτε θύμα bullying από την ίδια. Μάλιστα, η 13χρονη φέρεται να είχε πριν από ένα χρόνο χρησιμοποιήσει τμήμα φωτογραφίας γυμνού άνδρα, στην οποία είχε αναγράψει το όνομά του ανήλικου πελάτη του, και να την είχε διακινήσει στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ο ανήλικος να γίνει περίγελος στο σχολείο και να υφίσταται κοροϊδευτικά σχόλια από τους συμμαθητές του. Για το θέμα είχε ενημερώσει τους γονείς του, οι οποίοι, ωστόσο, αποφάσισαν να μη δώσουν συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της συγκατηγορούμενής του μαθήτριας Γιώργος Καρούτσος ανέφερε πως η κοπέλα αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει πως δεν έχει καμία συμμετοχή στην υπόθεση και πως ο συμμαθητής της ήταν εκείνος που τής έστειλε τις παραποιημένες φωτογραφίες και εκείνη απλώς τις έστειλε σε μια φίλη της, με την οποία συνομιλούσε εκείνη την στιγμή διαδικτυακά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. η οικογένεια να κάνει αγωγή στους γονείς των μούλικων και να ζητήσει 300,000 αποζημίωση, μην κάθεστε καθόλου γονείς και βρείτε δικηγόρο, άντε με τις αναστολές στους πρώϊμους εγκληματίες από εισαγγελείς και φαρισαίους, το δικαστικό έχει καρκίνο, όλοι οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας

  2. Σωθήκαμε αν παρακολουθήσουν προγράμματα ΕΛΜΕΠΑ τα κωλόπαιδα. Οι γονείς γιά γονική εποπτεία τίποτα;

Comments are closed.