ΗΠΑ: Ο ρωσικός στρατός δεν αποχωρεί απ’ την Ουκρανία, ανασυντάσσεται στο Ντονμπάς

Κοινοποίηση:
badyshka

Η αγγλόφωνη πύλη ειδήσεων της Ουκρανίας, The Kyiv Independent, επικαλείται τον στρατό της χώρας, που λέει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποσυρθεί εν μέρει από το Κίεβο και το Τσερνιχίφ, αφού το Κρεμλίνο υποσχέθηκε μετά τις «εποικοδομητικές» διαπραγματεύσεις στην Κωνσταντινούπολη ότι ο ρωσικός στρατός θα μειώσει δραστικά τις επιχειρήσεις κοντά τις δύο μεγάλες πόλεις.

“Σύμφωνα με τον στρατό της Ουκρανίας, ο ρωσικός στρατός ανασυντάσσεται στα ανατολικά για να συγκεντρώσει τη στρατιωτική του ισχύ στην περιοχή. Στο νότο, η Ρωσία ετοιμάζεται να επαναλάβει τις επιθετικές επιχειρήσεις”, έγραψε η εφημερίδα με έδρα το Κίεβο.

Εν τω μεταξύ, προσφέροντας περαιτέρω επιβεβαίωση ότι η συνάντηση της Τρίτης θα μπορούσε να είναι η αρχή της θετικής εξέλιξης που περίμενε ο κόσμος, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι οι συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη σηματοδότησαν την «πιο σημαντική πρόοδο» από την αρχή του πολέμου.

Ο Τσαβούσογλου περιέγραψε την συνάντηση ως «την πιο σημαντική πρόοδο από την έναρξη των διαπραγματεύσεων».

Ωστόσο, οι ηγέτες των ΗΠΑ εξακολουθούν να αμφιβάλλουν για τις «καλής πίστης» προθέσεις της Μόσχας, υποδηλώνοντας ότι στην πραγματικότητα γινόμαστε μάρτυρες «αναδιάταξης» και όχι αποχώρησης, καθώς ο ρωσικός στρατός έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να επικεντρώσει τις προσπάθειες για την απελευθέρωση της περιοχής του Ντονμπάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. καλα κανει ρε μαλ@κ@ γερο ο ρωσικος στρατος εσενα τι σε νοιαζει ρε βλαμενε

Comments are closed.