«ΗΠΑ, Ισραήλ και Σ. Αραβία θα καταστραφούν, αν περάσουν τις κόκκινες γραμμές του Ιράν»

Κοινοποίηση:
4639228

Το μήνυμα ότι οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στο Ιράν θα καταστρέψουν τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, εάν περάσουν τις «κόκκινες γραμμές» της Τεχεράνης, απέστειλε ο αρχηγός του Σώματος, Χουσείν Σαλαμί.

«Έχουμε επιδείξει αυτοσυγκράτηση… Έχουμε επιδείξει υπομονή προς τις εχθρικές κινήσεις της Αμερικής, του Ισραήλ και της Σαουδικής Αραβίας σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (…), αλλά θα τους καταστρέψουμε εάν περάσουν τις κόκκινες γραμμές μας», σημείωσε ο ίδιος.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται στον απόηχο της πρόσφατης επίθεσης με drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας, για τις οποίες η Ουάσινγκτον και το Ριάντ κατηγόρησαν την Τεχεράνη, η οποία και απέρριψε τις κατηγορίες.

Στις αρχές του μήνα, ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν, Αμπολφάζλ Σεκάρτσι, απέστειλε, εν τω μεταξύ, την προειδοποίηση ότι το Ιράν θα μπορούσε να βάλει στο στόχαστρο όλα τα εδάφη που θα αποτελέσουν καταφύγιο για τις ΗΠΑ ή τους εταίρους τους στην περιοχή, σε περίπτωση επιθετικής ενέργειας εναντίον της Τεχεράνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.

Comments are closed.