ΗΠΑ: Η αστυνομία εισέβαλε στο πανεπιστήμιο Κολούμπια – Συνέλαβε διαδηλωτές (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
columbia

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης επενέβη το βράδυ της Τρίτης (τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) στην πανεπιστημιούπολη του Κολούμπια, όπου διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων είχαν κλειστεί στο κτίριο.

Όχημα της αστυνομίας εφοδιασμένο με σκάλα πλησίασε το κατειλημμένο κτίριο και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν αστυνομικούς να ανεβαίνουν και να παραβιάζουν παράθυρο για να μπουν στο εσωτερικό.

Αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν κατόπιν σε απευθείας μετάδοση πλάνα από τις συλλήψεις αρκετών νεαρών διαδηλωτών.

Μετά το πανεπιστήμιο του Κολούμπια, οι αστυνομικοί του NYPD κατευθύνθηκαν στο City College που βρίσκεται στο Χάρλεμ προκειμένου και εκεί να απομακρύνουν τους φοιτητές που διαμαρτύρονταν υπέρ της Παλαιστίνης και κατά του Ισραήλ, με τον συνολικό απολογιαμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 συλλήψεις και από τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Η πρυτανική αρχή του πανεπιστημίου του Κολούμπια ζήτησε, μάλιστα, από την αστυνομία να διατηρήσει την παρουσία της στους χώρους του ιδρύματος μέχρι τις 17 Μαΐου με εκπρόσωπο των διαδηλωτών να δηλώνει ότι οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν «μετά την βιαιότητα που έζησαν σε βάρος τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.