ΗΠΑ: Ηχητικό ντοκουμέντο «καίει» τον Τραμπ -Παραδέχεται ότι είχε κρατήσει απόρρητο έγγραφο για το Ιράν

Κοινοποίηση:
σδωωσδω

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους μια ηχογράφηση που χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2021, στην οποία ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται πως μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο διατήρησε στην κατοχή του απόρρητο έγγραφο του Πενταγώνου για ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν.

Την είδηση μετέδωσε χθες, Τετάρτη, το αμερικανικό δίκτυο CNN.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπογραμμίζει πως δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη του CNN, το οποίο επικαλείται περιγραφές από καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζονται.

Το σχόλιο του Τραμπ υποδηλώνει ότι επιθυμούσε να κοινοποιήσει πληροφορίες, αλλά γνώριζε τους περιορισμούς σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό απόρρητων εγγράφων, ανέφεραν δύο πηγές που επικαλείται το CNN.

Οι έρευνες σε βάρος του Τραμπ

Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής δύο ερευνών σε βάρος του Τραμπ -η πρώτη αφορά την αμφισβήτηση της εκλογικής ήττας από τον Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020 και η δεύτερη τον χειρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων- δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την αποκάλυψη του CNN. Εκπρόσωπος του Τραμπ απέφυγε, επίσης, να σχολιάσει τις πληροφορίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κατω τα χερια απο τον Ντοναλντ! Η ουσια ειναι οτι επι των ημερων του η ανθρωποτητα δεν ειχε πολεμους και σφαγες αμαχων! Απλα καμαρωστε το δημοκρατικο σαψαλο που καταστρεφει την Αμερικη και τον πλανητη!

Comments are closed.