ΗΠΑ: Απαγορεύει τις συναλλαγές με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας

Κοινοποίηση:
ρωσια ηπα

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως απαγορεύει τις συναλλαγές με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, ενώ υποβάλλει κυρώσεις και σε κομβικούς τομείς που έχουν να κάνουν με τον ρωσικό πλούτο.

Σύμφωνα με τον CEO του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων, οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις και στον ίδιο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από αμερικανικής πλευράς.

Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στόχο να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Ρωσίας στο δολάριο αλλά και άλλα νομίσματα.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία δεν θα έχει πρόσβαση όχι μόνο σε δολάρια αλλά και σε άλλα νομίσματα, απαραίτητα για τη [σ.σ. ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία]» σημείωσε αξιωματούχος.
Ο Πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να εκδώσει άδεια που θα επιτρέπει συγκεκριμένες συναλλαγές όσον αφορά σε συναλλαγές που έχουν να κάνουν με τις εξαγωγές ενέργειας.

«Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να “κόψουν” την πρόσβαση της Ρωσίας όχι μόνο στα δολάρια, αλλά σε όλα τα βασικά νομίσματα».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν να «κόψουν» την πρόσβαση της Ρωσίας όχι μόνο σε δολάρια αλλά σε όλα τα ζωτικής σημασίας νομίσματα, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Από ότι καταλαβαίνω η Αμερική την θέλει την ατομική της.

Comments are closed.