Ζελένσκι: «Γενοκτονία στην Ουκρανία – Η Ρωσία επιδιώκει την καταστροφή της χώρας»

Κοινοποίηση:
JHF

Για γενοκτονία στην Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στην εκπομπή Face the Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS.

«Πράγματι, πρόκειται για γενοκτονία. Η εξόντωση ολόκληρου του έθνους και του λαού», είπε ο Ζελένσκι, μιλώντας μέσω διερμηνέα.

«Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας και δεν θέλουμε να υποταχθούμε στην πολιτική της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Για αυτόν τον λόγο μας καταστρέφουν και μας εξοντώνουν», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ρωσία θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της πίσω από τα σύνορα της Ουκρανίας, όπως ήταν πριν τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και ξεκίνησε η ρωσική επέμβαση. Από τότε, ανέφερε, πλην των καταστροφών, εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί εκκένωσαν τα σπίτια τους, εν μέσω επιθέσεων από τη Ρωσία, ενώ αρκετοί παραμένουν στη χώρα.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει κάποιος με τον οποίο μπορεί να διαπραγματευτεί, ο Ζελένσκι σημείωσε :«Ως πρόεδρος, οφείλω να το κάνω. Κάθε πόλεμος πρέπει να τελειώνει». Στο ίδιο πλαίσιο υπογράμμισε ότι θα βάλει στην άκρη τις προσωπικές του απόψεις και θα υποστηρίξει τα συμφέροντα της Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος υποστήριξε μάλιστα ότι θα πρέπει άμεσα να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών, που καλούνται να κάτσουν η μία δίπλα στην άλλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Στήν Γερμανία γίνεται χαμός.Η εφημερίδα τού Βερολίνου Berliner Zeitung ανακοίνωσε ότι ό πρέσβης τής Ουκρανίας στήν Γερμανία ό πασίγνωστος νεοναζί Αντρέι Μέλνικ πρόσβαλλε τόν πρόεδρο τής Γερμανίας Φράνκ Βάλτερ Σταινμάιερ.Ο πρέσβης τό παράκανε.Κατηγόρησε τόν πρόεδρο Σταινμάιερ ότι είναι διανοητικά συνδεδεμένος μέ τόν Πούτιν.Τό υπουργείο εξωτερικών πρέπει νά δείξει στόν κ.πρέσβη τίς κοκκινες γραμμές πού έχει ήδη υπερβεί.
    Frankfurter Allgemeine Zeitung
    Μέλνικ:Ο πρόεδρος Στάινμάιερ είναι συνυπεύθυνος γιά τήν εξάρτηση τής Γερμανίας από τό ρωσικό φυσικό αέριο.Ο πρόεδρος τής Γερμανίας έχει κατά τήν γνώμη τού ουκρανού πρέσβη μία άκρως ανησυχητική πολιτική εγγύτητα στήν Ρωσία.Γιά τόν Σταινμάιερ ή σχέση μέ τήν Ρωσία είναι θεμελιώδης,είναι ιερή.
    Der Spiegel.Δηλώσεις τού πρέσβη τής Ουκρανίας Αντρέι Μέλνικ.
    Η πολιτική τού καγκελαρίου Ολαφ Σόλτς γιά τό ρωσικό πετρέλαιο καί τό φυσικό αέριο είναι μαχαίρι στήν πλάτη τής Ουκρανίας.Απαιτεί τήν άμεση διακοπή τής εισαγωγής ρωσικού φυσικού αερίου στήν Γερμανία.
    Γιάννης Λάκων

  2. Όταν εσύ και οι νεοναζι σου σκοτώνατε στο Ντονμπάς, δεν ήταν άνθρωποι τότε, ναζιστικό γουρούνι.
    Συνθηκολόγησε όσο έχεις ακόμα λίγη ουκρανία, γιατί μέχρι την 9η Μαΐου δεν θα έχεις τίποτα.
    Ναι, στα τουρκοτσοντοκάναλα της λίστας πέτσα, νικάς, σε λίγο θα μπεις στη Μόσχα.

Comments are closed.