Ζίτσα: «Η ευθανασία ήταν η μόνη πράξη αγάπης»

Κοινοποίηση:
gaidaros

Παρόλο που το γαϊδουράκι της Ζίτσας ήταν ζωντανό μετά την κακοποίησή του, τα τραύματά του κρίθηκαν τόσο σοβαρά από τους γιατρούς που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ευθανασία.

Άλλωστε, όπως είχε κοινοποιήσει ήδη η «Γαϊδουροχώρα», τα κατάγματα σε ιπποειδή έχουν συνήθως κακή πρόγνωση και δυστυχώς το συγκεκριμένο ζώο δεν ήταν τελικά η εξαίρεση.

Έτσι, «το γαϊδουράκι έφυγε για το μακρινό του ταξίδι, με πολύ πόνο», όπως έγραψε η σελίδα Γαϊδούρακια/Άλογα – Stop στην εκμετάλλευση/κακοποίηση στο Facebook. Ενώ η Γαϊδουροχώρα- το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, ένα καταφύγιο για γαϊδουράκια στο Κορωπί μοναδικό στο είδος του, επέστησε την προσοχή μας και στο απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο για τέτοια εγκλήματα:

«Το γαϊδουράκι της Ζίτσας ξεκουράστηκε. Δυστυχώς δεν υπήρχε καμία ελπίδα αποκατάστασης, οι γιατροί χθες διαπίστωσαν πολλαπλές επιπλοκές και μη αναστρέψιμη πορεία. Η ευθανασία ήταν η μόνη πράξη αγάπης που μπόρεσε να του δοθεί.

«Δυστυχώς δεν υπήρχε καμία ελπίδα αποκατάστασης, οι γιατροί χθες διαπίστωσαν πολλαπλές επιπλοκές και μη αναστρέψιμη πορεία. Η ευθανασία ήταν η μόνη πράξη αγάπης που μπόρεσε να του δοθεί».

»Νοιώθουμε συντριβή και θυμό.

»Τουλάχιστον να μη πάει χαμένη η θυσία του.

»Ας γίνει αφορμή να μάθουμε να σεβόμαστε και να είμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, αλλιώς να υπάρχει αυστηρή τιμωρία.

»Ας γίνει αφορμή να φτιαχτεί επιτέλους το νομικό πλαίσιο για τα ιπποειδή και ο κώδικας ορθής πρακτικής που θα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις συνθήκες ζωής τους όπως και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών.

»Γιατί ακόμα βρισκόμαστε στο Μεσαίωνα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΔΙΠΟΔΟ ΒΛΑΧΟΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΑΣΟΥ ΑΝΤΑΞΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΜΠΑΘΟΥΣ ΤΕΤΡΑΠΟΔΟΥ ΓΑΙΔΑΡΑΚΟΥ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΛΑΣΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΦΡΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ.

  2. Έφυγε η αθώα ψυχή, άνευ λόγου και αιτίας. Οι τεράστιες ποινές για το τομάρι θα ισχύσουν ή ισχύουν μόνο για ζώα συντροφιάς;;;

Comments are closed.