“ΖΩ λαθραία 1 χρόνο μετά” – Aνατριχιαστική μαρτυρία: “Tι χρειάστηκε να κάνω για να σωθώ από τις φλόγες στο Μάτι”. Καρέ-καρέ τα βήματα που τον κράτησαν ζωντανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
mati.jpg 2

Μια ανατριχιαστική μαρτυρία κατέθεσε ένας 1 χρόνο μετά ένας από αυτούς που κατάφεραν να σωθούν από τις φλόγες που κατέκαψαν το Μάτι και σκόρπισαν τον θάνατο.

Συγκεκριμένα η μαρτυρία αναφέρει:

“ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΩ ΣΤΟ ΜΑΤΙ-ΡΑΦΗΝΑ;;; ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ…
-ΖΩ λαθραία ένα χρόνο μετά…
-Μόνο αυτό μπορώ να πω ένα χρόνο μετά την ατελείωτη πάλη με τη φωτιά, μια μάχη άνιση όπου πολλοί συμπολίτες, φίλοι μου, χάθηκαν ή έχασαν τις περιουσίες τους. Οι άνθρωποι πίσω δε γυρνούν…δε μπορώ να το πιστέψω…πάλεψα με εθελοντές, όντας εθελοντής…γράφω το κείμενο και δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν εκείνη την καταραμένη ημέρα…φωτιά, καπνός, κραυγές, εκρήξεις, αέρας δυνατός και καθόλου ορατότητα…
-Παλεύαμε επί ώρες με τη φωτιά, κάηκαν τα ρούχα μου, τα παπούτσια μου (από το καυτό έδαφος και τα κάρβουνα), τα μαλλιά μου από καύτρες επιχειρώντας στη φωτιά και είμαι τυχερός…άλλοι έχασαν τα πάντα…έπειτα στο λιμάνι στη Ραφήνα. Να φθάνει ο κόσμος…υπήρχαν και άνθρωποι που δεν τα κατάφεραν…άλλοι με εγκαύματα.
-Αν μπορούσα να κάνω κάτι σήμερα θα ξαναπάλευα με τη φωτιά, θα έβγαζα παραπάνω συνανθρώπους μας έξω, εκείνη τη στιγμή η ζωή μου ήταν ένα τίποτα μπροστά στις ζωές που χάθηκαν. Ζω λαθραία. Ζούμε λαθραία όσοι ζούμε…Απλά τα καταφέραμε ή ήμασταν τυχεροί…
-Το βίντεο είναι για αυτούς που δεν τα κατάφεραν, για αυτούς που νοσηλεύτηκαν επί μήνες και για αυτούς που τελικά κατάφεραν να σωθούν! Όμως για να σωθούν ΔΕΙΤΕ σας παρακαλώ τι έπρεπε να κάνεις (μια από τις διαδρομές) … τα λόγια περιττά…”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ένα τεράστιο μπράβο στους εθελοντές για όσα έκαναν εκείνη την ημέρα.
    Μπράβο και στο παλικάρι αυτό που πάλεψε με τη φωτιά για να σώσει άλλους!

Comments are closed.