Ε όχι κι εσύ! Τι είναι αυτά που λες Κούδα; Τρίζει ο Πύργος ο Λευκός! Ποιοι είναι φασίστες και εθνικιστές; (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
γκρεμι

Σε μία εποχή, κατά την οποία το Κράτος, πολλές φορές, έχει ταυτίσει τις αντιδράσεις ενάντια σε μεθοδεύσεις που αφορούν εθνικά θέματα της χώρας με τον «φασισμό» και την «Άκρα Δεξιά», ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και εμβληματική μορφή του συλλόγου και του ελληνικού ποδοσφαίρου, Γιώργος Κούδας, μίλησε στην ΕΡΤ για την συμμετοχή του στην πρωτοβουλία το «Παρατηρητήριο Ενάντια στην Φασιστική Βία και τον Ρατσισμό»,

εκφράζοντας την αποστροφή του για τον εθνικισμό (ο οποίος έχει πολιτογραφηθεί στις μέρες μας ως σοβινισμός) και τον… φασισμό, στο οποίο ανέκαθεν οι Έλληνες τάσσονταν απέναντι.

Ανέφερε ο κ. Κούδας:

«Είχα δύο εξαιρετικούς γονείς, ιδιαίτερα ο πατέρας μου με γαλούχησε με πράγματα και ιδανικά για τη ζωή. Ο πατέρας μου είχε βιώσει το φασισμό, γλίτωσε στο παρά πέντε, όταν έμπαιναν τα στρατεύματα στη Γερμανία, από στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όταν του έλεγα, “μπαμπά αυτοί δεν είναι άνθρωποι;”, “όχι”, μου έλεγε, “αγόρι μου, δεν είναι άνθρωποι, ο Θεός δεν τους έπλασε ανθρώπους, τους έπλασε κτήνη».

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο της δημιουργίας Παρατηρητηρίου ενάντια στην φασιστική βία και στον ρατσισμό στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που συμμετέχει ο κ. Κούδας.

Στόχος του Παρατηρητηρίου, όπως διαβάσατε σε προηγούμενο άρθρο μας, είναι «η καταγραφή αλλά και η έμπρακτη αντιμετώπιση της φασιστικής βίας που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή».

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Πολίτες της Θεσσαλονίκης που δεν ανέχονται τον εκφασισμό και εκβαρβαρισμό της κοινωνίας συσπειρώνονται και αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία για τη δημιουργία στην πόλη ενός Παρατηρητηρίου κατά της ρατσιστικής βίας, του φασισμού και των εθνικιστικών παρεκτροπών.

Η πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στην αντιδημοκρατική δράση ομάδων, φορέων ή μεμονωμένων ατόμων που προσβάλλουν βάναυσα το κράτος δικαίου, την κοινωνική συνοχή, την ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη

Αγωνιζόμαστε για μια δημοκρατική, ανοιχτή και κοινωνικά δίκαιη Θεσσαλονίκη προσηλωμένη στις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης».

Δηλαδή; Ποια είναι η φασιστική βία; Ποιες είναι οι εθνικιστικές παρεκτροπές; Ελπίζουμε όχι οι Μαζικές αντιδράσεις των Ελλήνων κατά της παράδοσης της Μακεδονίας.

Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό στην ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσφορά του κ. Κούδα στον αθλητισμό και την Ελλάδα.

Ωστόσο αναρωτιόμαστε: Μήπως σημαντικότερο πρόβλημα αυτή την στιγμή είναι όλα όσα συμβαίνουν στα βόρεια σύνορα της χώρας;

Σημειώνεται πως στο Παρατηρητήριο, μεταξύ των άλλων, συμμετέχει και ο κ. Τρεμόπουλος, ο οποίος είχε κρατήσει ιδιαίτερη στάση στο θέμα της Μακεδονίας, όπως θα δείτε στο δεύτερο βίντεο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. δλδ ρε ντεμέκ “μεγαλέξαντρε” πόσο αντιΠΑΟΚ είσαι;

  2. Απέλαση στα σκόπια οι κομουνιστές δεν είναι Έλληνες.

  3. Δυστυχώς Γιωργάκη Κούδα κτήνη είναι αυτοί που ξεπουλάνε την πατρίδα τους! Κρίμα για την κατάντια σου…

  4. ο κομουνισμος ειναι μικροβιο και επαρατη νοσος. Εχει καταστρεψει αξιολογους κατα τα αλλα ανθρωπους της τεχνης και του πνευματος

  5. Σας βαρεθήκαμε όλους σας με τις επιλεκτικές σας ”δημοκρατικές ευαισθησίες”.Βάλτε λοιπόν τα διάφορα ”παρατηρητήρια” εκεί που ξέρετε…

  6. ειναι γνωστος μισελλην κομουνιστης ο κουδας τωρα θα τον μαθουμε????

Comments are closed.