Ε.Βόζενμπεργκ: «Στο ευρωκοινοβούλιο κρυώνουμε και βήχουμε – Είμαστε ντυμένοι σαν κρεμμύδια»

Κοινοποίηση:
ΒΟΖΕΝΜΠΕΡΓΚ-1B-2022

To πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου αναμένεται να προκαλέσει συκγρούσεις στο έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας στις Βρυξέλλες καθώς επί του πρακτέου είναι… ανέκδοτο.

Ο πήχης των προσδοκιών είναι χαμηλά ενώ η πρόταση της Κομισιόν για «ταβάνι» στην τιμή στα 275 ευρώ, διχάζει τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πολλές χώρες – ανάμεσά τους και η Ελλάδα – να λένε «όχι» στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία χαρακτήρισε την πρόταση της Κομισιόν, «αναντίστοιχη με τις οικονομικές συνθήκες όχι μόνο των κρατών μελών του Νότου που βρίσκονται σε μια οικονομική σφαίρα κατώτερη αλλά και του Βορρά».

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η κ. Βόζεμπεργκ, σημείωσε πως «αυτή είναι μια μη πρόταση. Περιμένουμε να δούμε τις αντιδράσεις στη Σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας, βλέπουμε και μια μικρή αποκλιμάκωση των τιμών τον τελευταίο καιρό και στη χώρα μας, υπάρχει μια απόκλιση από το ζοφερό του προηγούμενου διαστήματος, αλλά σίγουρα το πρόβλημα είναι παρόν».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την ertnews:
«Εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κρυώνουμε, τα γραφεία μέσα μετρούν θερμοκρασία 15 βαθμούς. Οι συνάδελφοι βήχουν και φτερνίζονται, δεν το λέω καθ’ υπερβολή. Είμαστε σαν τα κρεμμύδια, αλλά κατά τα άλλα πλαφόν.

Υπάρχουν συνάδελφοι χτες που το συζητούσαμε και λένε, αν θέλουν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, ας μην εξυπηρετούμε τόσο πολύ τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Γερμανίας και ας μη μεταφερόμαστε με τόσα έξοδα μια εβδομάδα κάθε μήνα στο Στρασβούργο, αφού έχουμε ολομέλεια στις Βρυξέλλες. Μιλάμε για τεράστια έξοδα. Μια εβδομάδα πλουτίζει εδώ το Στρασβούργο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Βόζεμπεργκ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

25 Σχόλια

  1. ….ΘΑ ΦΑΤΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ…..ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΕΣ!!!….

  2. ωραίο το παραμύθι της εβραιοπούλας αλλά δεν έχει δράκο!

  3. Ραγίζει η καρδιά μου από το δράμα… ΡΕΕΕ ΟΞΩΩΩ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΠΟΥΤΙΝ ΠΆΤΑ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΆ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΉ ΕΡΗΜΟ.

  4. Ουστ εξω απ δω όλοι οι εβραοι
    Ευγε πουτιν καλα τους εκανες ελα και δω

  5. ΕΒΡΑΙΑ , ΠΛΟΥΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΕΤΑΙ? ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΚΥΡΑ ΜΟΥ. ΜΕ ΜΙΣΘΟ 30000 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ.

  6. Πήγαινε στην Ιερουσαλήμ που κάνει ζέστη…….

  7. Στα φρύδια μας ευρωσκ@το κ εμείς δεν έχουμε γιατί δεν μπορούμε να το πληρώσουμε όπως κ πολλοί συνάνθρωποι μας κ με μωρά παιδιά

  8. Γουστάρωωωωωω.
    Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μου.
    Έρχομαι ευχαρίστως να ζεστάνω τα οπίσθιά σας.
    Με το αζημίωτο φυσικά…….

  9. Δειξε χαρακτηρα και παρετησου για να καταλαβουν χα,χα,χα

  10. Δεν έχετε πρόβλημα…ΤΑ παράσιτα αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες

  11. Τοσα παντελονιαζεται που να σας δουμε παγακια ποσος μας ενδιαφερει αχριστοι εισται και για μας και για την Ελλαδα μας….

  12. Ψόφος .Τα 15 χιλιαρικα δεν σας ζεσταινουν ρε τσοκαρο?

  13. Και τι μας το λέτε, δεν πάτε να ψοφήσετε από το κρύο…Εσείς που βάλατε τις ανόητες ”κυρώσεις” βγάλτε άκρη…Ο κόσμος τι σας φταίει όμως ρε αχρείοι;

  14. Γαμώ το Μ…νι που σας γλίστραγε.Να βάλετε όλοι ρεφενέ και να πάρετε πετρέλαιο ή αέριο να ζεσταθείτε.Εναλλακτικά μπορείτε να παραιτηθείτε και να καθήσετε σπίτι σας με μια κουβέρτα αγκαλιά.Αλλά δεν φταίτε εσείς ,ο Μακαρίτης φταίει που δεν σας ξεπάστρεψε που θέλετε δημοκρατία να τρώτε με 10 χέρια

  15. Λιγη ντροπη δεν θα βλαπτε κυρια εκπροσωπε του Ελληνικου λαου!

  16. Ψοφατε αποβράσματα της Ευρώπης!Κυρώσεις δεν θέλατε?Τον κοσμάκη τον νοιαζεσε βρώμα?

  17. Να πεις τα φιλαράκια σου τους τσιγγούνηδες ομοφύλους Εβραίους να σας βάλουν σόμπα με ξύλα.

  18. Πείτε στο φιλαράκι σας τον εμίρη του Κατάρ να σας στείλει πετρέλαιο. Τόση αβάντα του κάνατε προχθές ότι τα εργασιακά δικαιώματα είναι τα καλύτερα εκεί κάτω,όπως βεβαίως – βεβαίως και τα δικαιώματα των γυναικών. Τσάμπα η καλή;;; Από εμάς καλό σας ψόφο και από το κρύο και κυριολεκτικά.

  19. Τι λέει ρε το πολιτικό κατακάθι κρυώνουν, τι να πούμε κι εμείς του μεροκάματου που ζούμε με 700 ευρώ και οικογένειά μας ρώτησε κανείς πώς και αν θα έχουμε θέρμανση έστω και δύο με τρεις ώρες τη μέρα η αν έχουμε το καθημερινό φαγητό στο τραπέζι για την οικογένειά μάς? Ενώ εσείς με 25000 χιλιάδες τα φανερά τον μήνα και δεν μπορείτε να ζεσταθείτε. Καλά κάνετε και μάς δουλεύετε, εφόσον εμείς ακόμα τρέχουμε πίσω σας. Πιστεύω όμως αυτή τη φορά να ξυπνήσουμε απ τον βαθύ ύπνο;

Comments are closed.