Εύοσμος: Πορεία εργατικών σωματείων και φορέων μετά το lockdown (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Δήμος-Κορδελιού-Ευόσμου-5

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε από δημαρχείο Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη εργατικών σωματείων και φορέων μετά το την εφαρμογή του το σκληρού lockdown που μπήκε η περιοχή.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα τονίζουν, ότι η έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η εφαρμογή σκληρού lockdown στον Δήμο «αποτελούν ευθεία παραδοχή αποτυχίας της πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής. Οι συγκεντρωμένοι ζητούν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για την προστασία της δημοσίας υγείας και όχι να προχωρά μόνο σε περιορισμούς.

Επιπλέον, κάνουν λόγο για «εγκληματικές ευθύνες», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν άκουσε και δεν υλοποίησε αντί τα δίκαια αιτήματα του εργατικού- λαϊκού κινήματος και αντί αυτού επέλεξε να αφήσει το λαό εκτεθειμένο στις ορέξεις των ιδιωτών της Υγείας, τους εργαζόμενους έρμαια της εργοδοτικής αυθαιρεσίας για να διασφαλιστεί η παραγωγική διαδικασία, δηλαδή η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων».

Συμπληρώνουν επίσης ότι «δεν χωράει άλλη καθυστέρηση στην λήψη μέτρων για την προστασία της ζωής μας. Κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει ο κίνδυνος τα κρούσματα να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα καθώς ο ιός θα διασπείρεται από τους χώρους δουλειάς στην περιοχή κατοικίας και πίσω».

Ανάμεσα στα αιτήματα των εργατικών σωματείων και των φορέων είναι τα εξής:

– Να ενισχυθούν άμεσα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή και η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

– Να γίνει επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών γιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

– Κλιμάκια του ΕΟΔΥ να πραγματοποιούν
μαζικά δωρεάν τεστ σε δημότες και ιδιαίτερα σε μαζικούς χώρους εργασίας.

-Να αναπτυχθεί ο αναγκαίος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στελέχωση τους με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας κ.λπ.).

– Συνεχή και επαναλαμβανόμενα TEST κάθε εβδομάδα στους χώρους δουλειάς με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.

– Drive through test στις ΒΙΠΕ μια φορά την εβδομάδα με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

-Να ενισχυθεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο της περιοχής ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Στους μεγάλους χώρους δουλειάς με ευθύνη της εργοδοσίας να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά των εργαζομένων προς και από τη δουλειά, με ταυτόχρονη παροχή μέσων ατομικής προστασίας.

Δείτε όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Φαρμάκων – Καλλυντικών Κεντρικής Μακεδονίας, Πάρης Σαρρής:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τό, Μή κρίνετε ἵνα μή κριθῆτε, περί βίου ἐστίν, οὐ περί πίστεως.»
    Το λέγει ξεκάθαρα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
    Πῶς οὖν ὁ Παῦλός φησι, πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε; Ἀνωτέρω εἰπών, Ὧν ἀναθεωροῦντες τὴν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τὴν πίστιν, τότε εἶπε, ‘πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν’, καὶ ὑπείκετε.
    Τί οὖν, φησίν, ὅταν πονηρὸς ᾖ, καὶ μὴ πειθώμεθα; Πονηρός, πῶς λέγεις;
    Εἰ μὲν πίστεως ἕνεκεν, φεῦγε αὐτὸν καὶ παραίτησαι, μὴ μόνον ἐὰν ἄνθρωπος ᾖ, ἀλλὰ κἂν ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ κατιών, εἰ δὲ βίου ἕνεκεν, μὴ περιεργάζου […]
    Πίστεως δὲ ἕνεκεν, οὔτε δῆλόν ἐστιν ἅπασιν, ὅ τε πονηρὸς οὐ παραιτήσεται διδάσκειν, ἐπεὶ καὶ τό, Μὴ κρίνετε ἵνα μὴ κριθῆτε, περὶ βίου ἐστίν, οὐ περὶ πίστεως.
    Και η μετάφραση:
    Πότε λοιπὸν ὁ Παῦλος λέει να υπακούμε και να πειθαρχούμε στους ηγέτες μας;
    Διότι, ἀφοῦ πιὸ πάνω εἶπε:
    “τῶν ὁποίων βλέποντες τὴν ἔκβαση τῆς ζωῆς, μιμεῖσθε τὴν πίστη τους”,
    τότε εἶπε “Πειθαρχεῖτε στοὺς ἡγουμένους σας καὶ ὑπακούετε”.
    Τί γίνεται λοιπόν, λέγει, ὅταν εἶναι πονηρὸς καὶ δὲν πειθαρχοῦμε;
    Πονηρός, πῶς τὸ ἐννοεῖς;
    Ἂν ἐξ αἰτίας τῆς πίστεως, ἀπόφευγέ τον καὶ παράτησέ τον
    (κόψε κάθε σχέση, κάθε κοινωνία)
    ὄχι μόνον ἂν εἶναι ἄνθρωπος, (ή Επίσκοπος, ή Πατριάρχης)
    ἀλλὰ κι ἂν εἶναι ἄγγελος ποὺ κατέρχεται ἐξ οὐρανοῦ…
    Ἀλλά ὅταν εἶναι στὴν πίστη πονηρός οὔτε εἶναι φανερὸ σὲ ὅλους, κι ὁ πονηρὸς, δὲν θὰ σταματήσει νὰ διδάσκει (το ψεύδος του, την πλάνη του.)
    Καὶ τὸ “Μὴ κρίνετε, ἵνα μὴ κριθῆτε” εἶναι γιὰ τὸν βίο καὶ ὄχι γιὰ τὴν πίστη!»
    Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Ὁμιλία εἰς τήν πρός Ἑβραίους 34, 1, PG 63, 231.232

Comments are closed.