Ευρωβαρόμετρο : Νιώθουν άνετα οι Έλληνες όταν ένα ζευγάρι αντρών φιλιέται στο δρόμο;

Κοινοποίηση:
Participants take a selfie as they attend a Pride march in the town of Kalisz, Poland, September 22, 2019. Picture taken on September 22, 2019.  REUTERS/Stoyan Nenov

Τα χαμηλότερα ποσοστά κατέγραψε η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο, αναφορικά με το θέμα παρουσίας των ατόμων που ανήκων στην LGBTQI+ κοινότητα ενώ μεγάλο είναι το ποσοστό των ατόμων που διαφωνούν όχι μόνο με το γάμο ομόφυλων ζευγαριών αλλά και με την εκδήλωση τρυφερότητας μεταξύ τους σε δημόσιους χώρους.

Οι Έλληνες συγκεκριμένα, συμφωνούν σε ποσοστό μόλις 44%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη βρίσκεται στο 72%, στην τοποθέτηση ότι δεν εντοπίζεται κάτι «λάθος» στην σεξουαλική σχέση δύο ατόμων που έχουν το ίδιο φύλο.

Αρνητικοί οι Έλληνες στον γάμο ομόφυλων

Στα πλαίσια της έρευνας πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο, αλλά δημοσιοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου, οι Έλληνες δηλώνουν αρνητικοί με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών σε ποσοστό 56%, υπερδιπλάσιο συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, 26%.

Στην συνέχεια ερωτήθηκαν αναφορικά με το πόσο άνετα ή άβολα νιώθουν όταν ζευγάρια, από διαφορετικούς συνδυασμούς ατόμων, κρατιούνται χέρι – χέρι ή όταν φιλιούνται σε δημόσιο χώρο.

Αναφορικά με τα ετερόφυλα ζευγάρια η άνεση «χτυπάει κόκκινο» σε ποσοστό 85% ενώ μόλις 6% νιώθει άβολα.

«Άβολη» για τους Έλληνες η εκδήλωση τρυφερότητας σε δημόσιο χώρο

Τα προηγούμενα ποσοστά σχεδόν αντιστρέφονται όταν πρόκειται για ένα ζευγάρι αντρών ή ένα ζευγάρι γυναικών στην ίδια θέση, με το ποσοστό που νιώθει άνετα να «κάνει βουτιά» στο 22% και με αυτούς που δηλώνουν ότι αισθάνονται εντελώς άβολα να αγγίζουν το 60%.

Οριακά βελτιωμένη παρουσιάζεται η εικόνα αναφορικά με τις γκέι γυναίκες, αφού με ένα δημόσιο φιλί μία βόλτα χέρι – χέρι, απολύτως άνετα νιώθει το 1/4 των Ελλήνων και εντελώς άβολα το 57%.

Ωστόσο, οι Έλληνες υποστηρίζουν σε ποσοστό 68%, πως τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας θα πρέπει να μοιράζονται ίσα δικαιώματα με τους ετερόφυλους, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωβαρόμετρου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Οι Έλληνες στην πλεοψηφια τους αδιαφορούν για τους κίναιδους , αρκεί να μην απαιτούν να μας επιβληθεί να ακολουθήσουμε και εμείς τον δικό τους τρόπο ζωής , η’ να στερηθούμε δικές μας ελευθερίες και δικαιώματα χάριν των δικών τους , ας κόψουν και τα κεφάλια τους κατά τα αλλά. Μας είναι αδιάφορο αν θα Παντρεύονται η αν θα υιοθετούν τα σκουπιδια που γεννάνε οι ναρκομανεις οι γυφτοι και λοιπά νεγροειδη αποβρασματα.

  2. Οι Έλληνες ούτε περίεργοι είμαστε ούτε οπισθοδρομικοί. Είμαστε χριστιανοί και πιστεύουμε στους πρωτόπλαστους, στο αρσενικό και το θηλυκό. Αυτοί οι πολύ προοδευτικοί που κάνουν τέτοιες έρευνες, να πάνε να ρωτήσουν την άποψη στις χώρες των λαθροταλιμπάν που με το έτσι θέλω μας φέρνουν στη χώρα. Και εφόσον γυρνώντας έχουν ακόμη τα κεφάλια τους στους ώμους, να κάτσουμε να το συζητήσουμε γιατί στην Ελλάδα είμαστε παραδοσιακοί και βγάζουμε σπυριά όταν βλέπουμε όχι τον αμαρτωλό αλλά την αμαρτία.

  3. Ο/Η ΠΟΥΣΤΡΟΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ(τα ιδια ακριβως) λέει:

    ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙ ΓΕΜΑΤΕΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΙΧΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΥΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΩΜΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ
    ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΩΣ ΛΙΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΜΩΣ…

Comments are closed.