Εσύ τα έχεις; – Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων

Κοινοποίηση:
smart-person

Αυτά είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά των έξυπνων ανθρώπων σύμφωνα με έρευνες και μελέτες.

Ασχολούνται με τη μουσική

Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως η μουσική βοηθά τον ανθρώπινο εγκέφαλο να αναπτυχθεί. Ένας μήνας μαθημάτων πάνω σε κάποιο μουσικό όργανο μάλιστα αρκεί για να ωριμάσεις νοητικά, τουλάχιστον 4 με 6 χρόνια.

Είναι αδύνατοι

Το 2006, ερευνητές έκαναν τεστ νοημοσύνης σε 2.200 ενήλικες για μια περίοδο 5 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσο μεγαλύτερη είναι η περιφέρειά τους, τόσο μικρότερη είναι η γνωστική ικανότητα.

Έχουν γάτα

Το 2014 είχε διεξαχθεί μια έρευνα μεταξύ 600 φοιτητών από αρκετά αμερικάνικα πανεπιστήμια. Όσοι είχαν σκύλο έτειναν να είναι πιο κοινωνικοί αλλά όσοι προτιμούσαν τις γάτες -μάντεψε- σημείωσαν υψηλότερα αποτελέσματα σε IQ tests.

Θήλαζαν

Έρευνα του 2007 απέδειξε πως τα μωρά που θήλαζαν εξελίχθηκαν σε αρκετά έξυπνα παιδιά. Σύμφωνα με δυο μελέτες της έρευνας, σε Μεγάλη Βρετανία και Νέα Ζηλανδία, στις οποίες συμμετείχαν 3000 παιδιά και πήραν μέρος σε ένα πολύ απλό νοητικό κουίζ, όσα θήλαζαν κατά τη βρεφική τους ηλικία, είχαν μεγαλύτερη άνεση στις απαντήσεις και συγκέντρωσαν μεγαλύτερες βαθμολογίες.

Πίνουν αρκετό αλκοόλ

Ο ψυχολόγος Satoshi Kanazawa και οι συνεργάτες του έκαναν ένα IQ τεστ σε ενήλικες. Όσοι έπιναν αρκετό αλκοόλ όταν ήταν νεότεροι συγκέντρωναν εύκολα μεγαλύτερο σκορ, ενώ όσοι ξεκίνησαν να πίνουν αργότερα στη ζωή τους αρκετά χαμηλότερο.

Είναι αρκετά ανήσυχοι

Oι αγχώδεις τύποι μάλλον έχουν λόγους να ανησυχούν, καθώς το μυαλό τους προτρέχει και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του Slate.

Έχουν χιούμορ

400 φοιτητές ψυχολογίας έκαναν τεστ νοημοσύνης που μετρούσαν τις ικανότητες αφηρημένης συλλογιστικής και τη λεκτική νοημοσύνη και κατέληξαν. Τους ζητήθηκε να βάλουν λεζάντες σε διάφορα καρτούν και στη συνέχεια να βαθμολογήσουν τους υπόλοιπους. Οι πιο έξυπνες ατάκες ήταν και οι πιο δημοφιλείς.

Αμφιβάλλουν για τα πάντα

Ένα πραγματικά «πεινασμένο» μυαλό έχει πάντοτε χώρο για γνώση και αυτό είναι σίγουρα στοιχείο των ευφυών ανθρώπων, όπως τονίζουν και έρευνες του Harvard.

Το σπίτι τους είναι ακατάστατο

Έρευνα του Carlson School of Management’s στο πανεπιστήμιο της Minnesota κατέληξε στο συμπέρασμα πως ένας ακατάστατος χώρος στηρίζει την δημιουργικότητα. Στο πείραμα που διεξήχθη έδωσαν σε 48 υποψήφιους ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ και τους ζήτησαν να το χρησιμοποιήσουν όσο πιο ευφάνταστα μπορούν, τόσο σε ένα νοικοκυρεμένο δωμάτιο όσο και σε έναν ακατάστατο χώρο. Τα αποτελέσματα στη δεύτερη περίπτωση ήταν πολύ πιο εντυπωσιακά.

Κοιμούνται αργά τα βράδια

Σύμφωνα με το περιοδικό Psychology Today, έρευνα που διεξήχθη σε νεαρής ηλικίας άτομα στην Αμερική, έδειξε ότι οι νυχτερινοί τύποι είχαν υψηλότερο IQ από αυτούς που κοιμούνταν «με τις κότες» από τις 22.00 ή νωρίτερα.

Λειτουργούν τεμπέλικα

H τεμπελιά είναι σημάδι υψηλής νοημοσύνης σύμφωνα με μελέτη του Gulf Coast University της Florida: Οι ευφυείς άνθρωποι τείνουν να περνούν το χρόνο τους ανέμελα, πολλές φορές χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.

Δε χρειάζονται συνεχώς κόσμο τριγύρω τους

Σύμφωνα με επιστήμονες οι μοναχικοί άνθρωποι είναι πιο πιστοί και πιο πνευματικοί άνθρωποι από τους υπόλοιπους. Σε έρευνα που έγινε από τον Satoshi Kanazawa του London School of Economics και από τον Norman Li του Singapore Management University μελετήθηκαν 15.000 άντρες και γυναίκες ηλικίας από 18 έως 28 ετών. Θέλοντας να διαπιστώσουν κατά πόσο οι κοινωνικές τάσεις ενός ανθρώπου καταδεικνύουν τα επίπεδα ευφυΐας και ευτυχίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι με μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας είναι λιγότερο ικανοποιημένοι με το να περνούν χρόνο με παρέα. Όπως υποστήριξαν οι ερευνητές, «τα πιο ευφυή άτομα λαμβάνουν λιγότερη ικανοποίηση από τη ζωή έχοντας πιο συχνή κοινωνικοποίηση με φίλους». Είναι γεγονός μάλιστα πως ορισμένες από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες του κόσμου είχαν μια μοναχική ζωή.

Ζουν σε μια φιλική για τον πεζό πόλη

Όπως αποδεικνύεται, η γεωγραφία μπορεί να είναι μια πολύ καλή ένδειξη για το πόσο έξυπνος είσαι. Όπως γράφει ο Chris Weller στο Tech Insider, οι πόλεις που έχουν σχεδιαστεί για πεζούς τείνουν να συγκεντρώνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους ακαδημαϊκής μόρφωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Δεν υπάρχουν έρευνες που να αποδεικνυου ότι όσο πίνουν αλκοόλ νέοι , γίνονται χοντροί αργότερα .

  2. Αυτό δεν είναι έξυπνος άνθρωπος αυτό είναι δαιμόνιο .
    Αν είσαι παιδί του Θεού δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα από αυτά . Αλλά κάποια πρόβατα το διαβάζουν και λένε αχ πως θα γίνω και εγώ έτσι κοιμησμενοι

  3. Και πως είναι αδύνατοι, αφού πίνουν αλκοόλ οέο?

Comments are closed.