Εστιατόρες: «Αν χαλάσει ο καιρός καταστραφήκαμε – Ως πότε θα στοιχοποιείται η εστίαση;»

Κοινοποίηση:
estiasi-kleisti-lokntaoun-lockdown

Ως «όχημα» άσκησης πίεσης προς τους πολίτες για να εμβολιαστούν, θεωρεί ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων – Ψητοπωλών Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φιλοκώστας, την απόφαση της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, και αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.

«Με τα νέα μέτρα η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να εκβιάζει τους πολίτες να εμβολιαστούν, χρησιμοποιώντας για ακόμη μία φορά τον κλάδο της εστίασης, λόγω της αυξημένης πελατείας που υπάρχει. Έχουμε υποστεί ήδη οικονομική ζημιά, είναι παράλογα αυστηρό αυτό που συμβαίνει. Δεν έχουμε ησυχία» τονίζει στο ThessToday.gr ο κ. Φιλοκώστας.

Σύμμαχος ο καλός καιρός για τον κλάδο της εστίασης

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα στην Ελλάδα έχει εμβολιαστεί πλήρως ο μισός πληθυσμός, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τους ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφετεριών. Ο κ. Φιλοκώστας αναφέρει πως νιώθουν τυχεροί καθώς μέχρι στιγμής έχουν σύμμαχο τον καλό καιρό στην πόλη. «Δυστυχώς, αυτόματα πέφτουμε στην πελατεία μας στο 50%, αφού μόνο εμβολιασμένοι μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματά μας. Την ίδια στιγμή, παρακαλάμε να μην βρέχει και να μην κάνει κρύο, ώστε να μην χάσουμε κι άλλους πελάτες. Ως πότε θα στοχοποιείται μόνο η εστίαση;».

Αβεβαιότητα για τον χειμώνα – «Μας χτυπάνε συνεχώς, τα λουκέτα αυξήθηκαν»

Πολύ δύσκολος προβλέπεται ο χειμώνας αν δεν αλλάξουν τα μέτρα στην εστίαση, αναφέρει ο κ. Φιλοκώστας, καθώς όλοι οι πελάτες προτιμούν τον ζεστό εσωτερικό χώρο των καταστημάτων. «Τον χειμώνα πραγματικά δεν ξέρω τι θα συμβεί. Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ πως θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά τα καταστήματα που διαθέτουν μικρό εσωτερικό χώρο και δεν βασίζονται μόνο σε αυτόν. Χρήματα δεν υπάρχουν για ανακαινίσεις» σχολιάζει ο ίδιος ενώ στη συνέχεια προσθέτει πως θεωρεί παράλογο να μην χρησιμοποιούνται τα rapid test, ώστε να υπάρχει ασφάλεια και τζίρος ταυτόχρονα. «Εκτός αυτού, μάλλον δεν σκέφτηκαν πως θα χειριζόμαστε τις μικτές παρέες. Ας μας βρουν λύση και για αυτό, αφού είναι όλα λογικά για αυτούς».

«Στον μοναδικό κλάδο που δεν υπάρχουν τα rapid test είναι αυτός της εστίασης. Σε οτιδήποτε άλλο, ο κάθε ανεμβολίαστος πολίτης, μπορεί να το χρησιμοποιήσει. Επειδή είμαστε ο πιο λειτουργικός κλάδος, μας χτυπάνε συνεχώς. Κουραστήκαμε και δεν αντέχουμε άλλο». Σχετικά με τα λουκέτα των καταστημάτων, ο κ. Φιλοκώστας ανέφερε δυσαρεστημένος πως δυστυχώς αυξήθηκαν. «Θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο όταν ο καιρός αλλάξει, και δεν θα είναι με το μέρος μας. Ακόμη πιστεύω δεν έχουμε δει τίποτα. Όλα θα κριθούν τον χειμώνα».

Ιδιοκτήτες σε ρόλο γιατρών και αστυνομικών – Δικαιολογίες για τα πιστοποιητικά

Σουρεάλ φαίνεται να είναι η κατάσταση, με τους εργαζόμενους των χώρων εστίασης να είναι αναγκασμένοι να ζητούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης των πελατών, προτού τους επιτραπεί η είσοδος στο κατάστημα. «Έχουμε μπει στον ρόλο των αστυνομικών και γιατρών, να ελέγχουμε τους πελάτες μας αν είναι εμβολιασμένοι. Ο κόσμος αντιδρά σε αυτό, γιατί απλώς θέλει να γευματίσει ή να πιει τον καφέ του, χωρίς να έχει εμάς πάνω από το κεφάλι του».

Ο κ. Φιλοκώστας αναφέρει στο ThessToday.gr πως πολλοί πελάτες σκαρφίζονται διάφορες δικαιολογίες ώστε να αποφύγουν τον έλεγχο, θυμίζοντας αυτές που χρησιμοποιούνται στο σχολείο μεταξύ μαθητή και καθηγητή. «Μας λένε ότι το ξέχασαν στο σπίτι, ενώ μπορούν… απλώς να το έχουν ψηφιακά. Λες και ζητάμε εργασίες από μαθητές. Και εγώ πως να τους πιστέψω; Αν γίνει έλεγχος της αστυνομίας, τι ακριβώς θα πω;. Δεν μπορούμε να εφαρμόζουμε κάτι τέτοιο, και δεν θέλουμε να μαλώνουμε με τους πελάτες μας για κάτι που δεν είμαστε καν υπεύθυνοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. τοσο καιρο που περνατε ζεστο χρημα και καθοσασταν τουμπεκα, αφου ειδε οτι ειστε ζωα φατε την τωρα κρυα για να τσουξει περισσοτερο, αν περιμενετε να κρυωσει ο καιρος το χασατε το παιχνιδι, τωρα πρεπει να κανετε κατι

  2. σιγα τον κλαδο της αστιασης..θα μας λειψουν οι σαβουρες που σερβιρετε

  3. ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΘΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.

  4. Καλα να παθετε κι εσεις!!!!!! Ας αντιστεκοσασταν συνολικα εναντιον των μετρων!!!!! Αλλα νομιζατε οτι θα την βγαλετε καθαρη με self test μονο διαλεγοντας κι εκει τους πελατες!!!!!!! Τοτε δεν μιλαγατε!!!!! Τωρα που εσφιξαν τα γαλατα……..Καλυτερα για μας. Οικονομια θα κανουμε. Και απο τροπους διασκεδασης εχει κι αλλους!!!!!!! Και πολυ πιο οικονομικους.

  5. αντι να κάνετε ελέγχους στους πελάτες, οι σύλλογοι σας δεν μπορούν να πάρουν μόνοι τους αποφάσεις και να πάνε ενάντια στην Κούλα, δεν μπορείτε να μαζευτείτε έξω από την βουλή και να στείλετε την Κούλα από εκεί που ήρθε??Μήπως όμως κάποια καλόπαιδα του κλάδου σας μασαμπούκιασαν καλά επιδόματα και επιστρεπτέες???

Comments are closed.