Ερωτήματα αναγνωστών μας: “Που πάνε τα λεφτά των προστίμων; Παίρνουν και οι αστυνομικοί ποσοστά; Παίρνουν και πολιτικοί και υπουργοί ποσοστά;”

Κοινοποίηση:
11111

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ COVID-19 15.12.2020

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαντην Τρίτη15.12.2020συνολικά 64.151ελέγχους και κατέγραψαν1.682περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 533.600€ και κύρωση αναστολής λειτουργίαςδεκαπέντε (15) ημερών σε δύο(2) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (53.674).

 

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας
  2. Μη νόμιμη μετακίνηση
  3. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

 

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

 

  1. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε οκτώ(8) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.
  2. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣπρόστιμο15.000€και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίαςσε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,για παράβαση αναστολής πώλησης εμπορευμάτων των οποίων η πώληση έχει ανασταλεί,στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  3. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€και δεκαπέντε (15) ημέρες αναστολή λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,για παράβαση αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
  4. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€σε internetcafeγια παράβαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου,στην Περιφέρεια Κεντρικής Πελοποννήσου.
  5. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 3.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας .
  6. Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ πρόστιμο 5.000€ σε ένα (1) κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
  7. Επιβλήθηκε από τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. πρόστιμο 1.000€ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων για την χρήση ανελκυστήρων (τρία άτομα) σε κλινική στην Περιφέρεια Αττικής.
  8. Επιβλήθηκαν από την Ε.Α.Δ. πρόστιμα συνολικού ύψους2.100€ σε πολίτεςγια μη τήρηση των όρων περιορισμού της κυκλοφορίας, στην Περιφέρεια Αττικής.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά τέσσερις χιλιάδες πεντακόσιες δέκα έξι (4.516) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

 

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε όλη την επικράτεια βάσει της εξέλιξης των επιδημιολογικών δεδομένων, λαμβάνοντας υπόψη τις πληροφορίες από το 1520, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που συλλέγονται από τις υγειονομικές αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΟΙ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΝΑ ΦΡΑΓΚΟ? Η ΤΖΑΜΠΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ?

  2. Αυτό είναι de facto . Δε χωράει αμφισβήτηση ότι παίρνουν ποσοστά. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της διαφθοράς που επικρατεί στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής.Ομως δε πρέπει να μας φαίνεται περίεργο ,γιατί αν αναρωτηθούμε πόσοι από όλους αυτούς τους απλούς πολίτες που βρίζουν και κατακρίνουν αν τους δίνονταν η ευκαιρία θα έκαναν τα ίδια, τα αποτελέσματα θα ήταν απογοητευτικά!!!
    Υ.Γ. Η χαρά του μπάτσου το Lock 🔐🔒 down.

  3. Τα λεφτά των προστίμων και λοιπών φόρων πάνε σε ανδρείκελα πολιτικάντηδες, οι οποίοι μετά απ όλα αυτά βγαίνουν και βροντοφωνάζουν πως λεφτά υπάρχουν δηλ τα δικά μας τα κλεμμένα και μετά τα θύματα δηλ εμείς τους ξαναψηφίζουμε. Ενας κυκλος δηλαδή.

  4. εχουν να ταισουν τα εκατομυρια των λαθρο
    η μηπως νομιζετεοτι θα τα δωσουν σε κανενα Ελληνα αστεγο

Comments are closed.