Εργαστηριακό κρέας προς πώληση στο κοινό!! Το ΒΙΝΤΕΟ-«φωτιά» από Ισραήλ

Κοινοποίηση:
kotopoulo-m

«Το Ισραήλ ενέκρινε την πώληση καλλιεργημένου κρέατος με βάση το βόειο κρέας», ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε άδεια σε πασίγνωστη εταιρεία να πουλήσει στο ισραηλινό κοινό το κρέας εργαστηρίου!!

Στο παρελθόν, η Σιγκαπούρη και οι ΗΠΑ είχαν εγκρίνει το καλλιεργημένο κοτόπουλο προς πώληση, αλλά το Ισραήλ είναι το πρώτο που δίνει το πράσινο φως στο βόειο κρέας.

Το ισραηλινό υπουργείο ανακοίνωσε ότι η έγκριση ήρθε ως μέρος ενός πιλοτικού προγράμματος για την εναλλακτική πρωτεΐνη που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Διαχείρισης Κινδύνων Τροφίμων στην Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων του υπουργείου.

Ανέφερε ότι υπό το φως της αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για «προϊόντα μη ζωντανής προέλευσης» εργάζεται για την έγκριση εναλλακτικών πηγών τροφίμων.

Άνθρωποι της ισραηλινής startup χαιρέτισαν την εξέλιξη, λέγοντας ότι «η αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων όπως η επισιτιστική ασφάλεια θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλιστεί η ευημερία της περιοχής της Μέσης Ανατολής, καθώς και άλλων περιοχών σε όλο τον κόσμο που εξαρτώνται σημαντικά από τις εισαγωγές τροφίμων, με έμφαση στην Ασία».

Η εταιρεία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια γραφειοκρατική διαδικασία πριν τα προϊόντα της να είναι διαθέσιμα για αγορά. Ελπίζει να κυκλοφορήσει την μπριζόλα εργαστηρίου αργότερα φέτος, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Μάλιστα σε μία εξέλιξη-«βόμβα», εκπρόσωποι της ισραηλινής εταιρείας τροφίμων ισχυρίζεται:

«Το βοδινό κρέας εργαστηρίου θα έχει παρόμοια τιμή με το premium συμβατικό βοδινό κρέας. Η εταιρεία σκοπεύει να λάβει μέτρα για να μειώσει το κόστος μέσα σε λίγα χρόνια».

Το πλασάρουν τώρα ως τη «λύση» στο τεχνητό πρόβλημα της…επισιτιστικής ασφάλειας και άρα της φτώχειας και των γεωπολιτικών εντάσεων!!!

Είναι τυχαίο που τέτοια εξέλιξη λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ σε μία από τις πιο ταραγμένες περιοχές της υφηλίου;;;

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ. ΧΕΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Comments are closed.