Επιτέλους! Η ΕΕ επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία μετά τις ύβρεις Ερντογάν στον Μακρον; Ερώτημα η στάση της Γερμανίας

Κοινοποίηση:
μερκελ ερντογαν

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα στην Ε.Ε. για τον Ταγίπ Ερντογάν μετά τις προσωπικές επιθέσεις και τις προσβολές εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν.

Ιδιαιτέρως βαρύ είναι το κλίμα στην Ε.Ε. για τον Ταγίπ Ερντογάν μετά τις προσωπικές επιθέσεις και τις προσβολές εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν. Μετά την Ελλάδα και την Κύπρο προστέθηκε και η Γαλλία που ζητά επίσημα την επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας. Το ερώτημα που κυριαρχεί πλέον είναι στάση που θα κρατήσει η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία μέχρι τώρα ήταν αρνητική στην λήψη μέτρων κατά της Άγκυρας. Το βέβαιο είναι πως πληθαίνουν οι ευρωπαϊκές φωνές που αποδοκιμάζουν τον Ταγίπ Ερνογάν, σημειώνοντας πως δεν μπορεί η Τουρκία να μένει ατιμώρητη.

Δεν αποκλείεται ο Εμανουέλ Μακρόν να θέσει το ζήτημα στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και θα αφορά αποκλειστικά την πανδημία. Ωστόσο η ακραία προκλητική στάση του Τούρκου προέδρου ενδεχομένως να συζητηθεί μεταξύ των “27”. “Η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει αποφάσεις που θα της επιτρέψουν να ενισχύσει την ισορροπία δυνάμεων με την Τουρκία προς την καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων της και των ευρωπαϊκών αξιών”, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Φρανκ Ριστέρ χωρίς να επεκταθεί.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΜΑΚΡΟΝ
Ερώτημα η στάση του Βερολίνου

Σε δύσκολη θέση βρίσκονται η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία, που έχουν διατηρούν καλές σχέσεις με την Τουρκία λόγω κυρίως των αμυντικών συμφωνιών που έχουν με την γειτονική χώρα. Οι τρεις χώρες μπορεί να αποδοκίμασαν με κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση του Ταγίπ Ερντογάν στον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά δεν είναι βέβαιο πως θα συμφωνήσουν στην επιβολή μέτρων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Πο@στηδες Γερμανοί θα καταστρέψουν τον πλανήτη για άλλη μία φορά!
    Θα πάνε πάλι τον πλανήτη 200 χρόνια πίσω & τα άλλα τα ζωντόβολα για την κονόμα δεν κάνουν τίποτα, όταν ξυπνήσουν όμως θα είναι αργά!

  2. Άσε που τρελαρας που θα ήθελε να τα χώσει εξίσου στην κωλογρια τότε που τον ξεγέλασε και του είπε να αποσύρει το oruç Reis και μίλαγε περί διαλόγου μέχρι που κάναμε την
    τμηματική Ελληνοαιγυπτιακη ΑΟΖ που καταργούσε στην πράξη το Τουρκολιβυκο Μνημόνιο λίγο πάει στον ΟΗΕ!!
    Αλλά μόνο εκεί που τον παίρνει κουνιέται!!

  3. Δηλαδή έπρεπε ο Τρέλαρας να πει ψυχασθενή τον Μακρόν για να επιβληθούν Κυρώσεις??

  4. Κατι ήξερε ο Τσωρτσιλ που είπε οτι η Γερμανία θέλει βομβαρδισμό καθε 50 χρόνια

  5. Η Φράου Μέρκελ καί ο τουρκομογγόλος είναι κώλος καί βρακί.Αυτή απαγόρεψε τίς κυρώσεις κατά τίς Τουρκίας μετά επιθυμίας Κούλη καί Δένδια.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.