Επιστολή Βελόπουλου σε Σακελλαροπούλου: “Βάλτε την ελληνική σημαία στο Προεδρικό Μέγαρο”

Κοινοποίηση:

Με επιστολή προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Προέδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ζητά από την κυρία Σακελλαροπούλου την τοποθέτηση σε όλους τους χώρους του Προεδρικού Μεγάρου του ιερού συμβόλου του Έθνους μας, της Ελληνικής Σημαίας!

Αναλυτικά η επιστολή:

“Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,

Η ελληνική σημαία αποτελεί το πιο ιερό σύμβολο του Έθνους μας. Στα χρώματα και στα σχήματά της περιλαμβάνονται οι αγώνες του Έθνους, οι θυσίες των προγόνων μας, το αίμα που έχυσαν οι γενναίοι Έλληνες και οι μαρτυρίες της Ελληνικής ψυχής. Είναι το σύμβολο κάτω από το οποίο ο λαός ανυψώνεται στα εθνικά και πατριωτικά ιδεώδη.

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 2 του ν. 851/1978 που ορίζει λεπτομερώς το καθεστώς που διέπει τη χρήση της ελληνικής σημαίας, “η Εθνική Σημαία παραμένει εν επάρσει καθ’ εκάστην από της ογδόης πρωϊνής μέχρι της δύσεως του ηλίου, εις: α) Την Προεδρίαν της Δημοκρατίας και την Βουλήν των Ελλήνων…”.

Παράλληλα, όπως και στον επίσημο ιστότοπο της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται, η εθνική σημαία της Ελλάδας συνιστά ένα από τα σύμβολα της δημοκρατίας, η οποία, μαζί με το εθνόσημο και τον εθνικό μας ύμνο, καταμαρτυρούν τη δημιουργία κι εδραίωση του νεότερου ελληνικού κράτους κι αναδεικνύουν ιδανικά και ιδέες, εμπνέοντας τους πολίτες της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας.

Με μεγάλη μας όμως λύπη, διαπιστώσαμε ότι από της ανάληψης από μέρους Σας των Καθηκόντων ως Προέδρου της Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής λόγω αβλεψίας ή παράλειψης των συνεργατών Σας, η Σημαία της Ελλάδος λείπει από το Μέγαρο, αλλά και από τα γραφεία Σας.

Ενδεικτικώς, κατά τη δεξίωση για την επέτειο της Αποκαταστάσης της Δημοκρατίας που έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου, απουσίαζε η σημαία. Η σημαία έχει επιπλέον αφαιρεθεί από το Γραφείο Σας, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στα ΜΜΕ έπειτα από επισκέψεις σε Εσάς διαφόρων αξιωματούχων.

Η παρουσία της ελληνικής σημαίας στο Προεδρικό Μέγαρο συνιστά πέρα από νομική υποχρέωση, κυρίως ηθική και εθνική επιταγή, καθώς αποτελεί το απόλυτο σύμβολο του Ελληνισμού, με αποτέλεσμα να κρίνεται περιττή κάθε προσπάθεια επιχειρηματολογίας προς τούτο.

Ειδικά δε κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία, όπου η ανάγκη για την εξύψωση της εθνικής μας υπόστασης είναι πιο επιτακτική από ποτέ, και η παρουσία ενός αρραγούς εθνικού μετώπου κρίνεται αναγκαία, θεωρώ αυτονόητη κα Πρόεδρε την συναίνεσή σας στο παρόν αίτημα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Παρακαλώ όπως μεριμνήσετε για την άμεση τοποθέτηση σε όλους τους χώρους – εσωτερικούς και εξωτερικούς – του Προεδρικού Μεγάρου της Ελληνικής Σημαίας.

Με τιμή,

Κυριάκος Βελόπουλος
Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Βρε παπάρα Βελόπουλε,γιατί την προσωπική αντωνυμία την γράφεις με κεφαλαίο γράμμα;
    Μόνο στον Ύψιστο αναφερόμαστε έτσι….κάνεις και τον χριστιανό πανάθεμά σε !

  2. Γιατι ρε Κυριακο σου ειπε κανείς οτι η κοτα ειναι Ελληνιδα ; εξ αριστερων αθεων τα του κοτετσιου 😉

    1. Γιατί, εσένα σού ‘πε κανείς ότι τον νοιάζει;

  3. Στο σπίτι του έχει σημαία ο κηραλοιφοπώλης; Ή έχει βάλει τη Γερμανική ;;;;

  4. Βελόμπουλος.. Μεγάλος ηγέτης.. Γεμάτος γνήσια αισθήματα πατριωτισμού.. Βάλε κεραλοιφή στα χεράκια σου να φύγουν οι κάλοι από τη μαλακία που σε έχει φάει προδότη που θυμήθηκες τη σημαία..Για τη συμφωνία των Πρεσπών τι έλεγες;; Άιντε δεκανίκι της δεξιάς….

  5. Ο Βελόπουλος που είπε στη Βουλή τις προάλλες “δεν είναι προδότες οι $υριζαίοι για την συμφωνία των Πρεσπών”
    Αυτός που ψήφισε ΝΑΙ στην ενταξιακή πορεία της “Βόρειας Μακεδονίας” στην Ε.Ε.
    Αυτός που ψήφισε ΝΑΙ και ΠΑΡΩΝ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
    Αυτός που ζήτησε την εγκατάσταση λαθρομεταναστών και στα ακατοίκητα νησιά της Ελλάδας.
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

  6. Ντροπή σου Βελόπουλο. Τοσο πολυ δεν συμπαθείς την ΠτΔ;;;Θέλεις να βάλει την Ελληνικη σημαια στο γραφείο της και να παθει κανενα αλλεργικό σοκ;;; Ααα, ντροπή!! Ολοι ξερουμε πως καποιοι ..ανθρωποι..παθαίνουν κατι οταν βλέπουν την Ελληνικη σημαια. Κατι σαν σοκ!! Η βγάζουν φλύκταινες;; Κάτι τετοιο τελος παντων.

  7. Αν κυβερνούσε την πατρίδα μας ο κ.Βελόπουλος,πραγματικά θα είχαμε την Ελλάδα των ονείρων μας,ισχυρή χωρίς λαθρό,και πλούσια.Μακάρι να γίνει πρωθυπουργός,όσο πιο σύντομα γίνεται.

Comments are closed.