Επικίνδυνη ηλεκτρονική απάτη – Απατεώνες στέλνουν μέιλ με το όνομα του ΓΓ Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα

Κοινοποίηση:
χακερ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες επιτήδειων, προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Η απάτη που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό φαίνεται ότι συνεχίζεται με την ΕΛΑΣ να συστήνει προσοχή στους πολίτες.

Τι αναφέρει η ΕΛΑΣ:
Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας εκ νέου τα στοιχεία του γενικού γραμματέα και εντυπώματα της ελληνικής σημαίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, λέγοντάς ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές για δήθεν υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.

Aσφάλεια αυτοκινήτου από 5€/μήνα!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Στο πλαίσιο αυτό, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώνεται ότι, το κείμενο – μήνυμα που διακινείται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του, αλλά με διαφορετική ιδιότητα και λανθασμένη ορθογραφία (Κωνσταντίνος Τσουβίλας, Έλληνας αστυνομικός υπεύθυνος πολιτικής προστασίας με το Ευρωπαϊκό γραφείο), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό.

 

Το συγκεκριμένο μήνυμα καθώς και άλλα παρεμφερή αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες και ακολούθως να αποκομίσουν παράνομο οικονομικό όφελος.

 
Από την ΕΛ.ΑΣ παρακαλούνται οι πολίτες να μην ανταποκρίνονται και να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα, καθώς και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

 

Υπενθυμίζεται ότι, περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών υπάρχουν αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας ( www.hellenicpolice.gr ), στην ενότητα «Οδηγός του πολίτη/Χρήσιμες συμβουλές», ενώ επιπλέον πληροφορίες και συμβουλές για περιστατικά ηλεκτρονικών απατών υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ( www.cyberalert.gr ).

 

Η επιστολή που στέλνουν οι επιτήδειοι:

μμμμμ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΒΡΗΚΑΝΕ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ

Comments are closed.