Επιδεινώνεται η κρίση στις σχέσεις Ρωσίας – Ισραήλ, με επίκεντρο την καταγωγή του Χίτλερ

Κοινοποίηση:
ΛΑΒΡΟΦ

Νέα διπλωματική επίθεση εξαπέλυσε η Ρωσία προς το Ισραήλ, στον απόηχο των δηλώσεων του Σεργκέι Λαβρόφ που έκανε λόγο για εβραϊκές ρίζες του Χίτλερ, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Γαΐρ Λάπιντ να απαιτεί συγγνώμη από τον Ρώσο ομόλογό του.

«Δώσαμε προσοχή στις ανιστόρητες δηλώσεις του επικεφαλής του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Γαΐρ Λάπιντ, οι οποίες εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την πορεία της σημερινής ισραηλινής κυβέρνησης να υποστηρίξει το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο», αναφέρεται σε ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

«Ο αντισημιτισμός στην καθημερινή ζωή και στην πολιτική δεν έχει σταματήσει και, αντίθετα, καλλιεργείται (στην Ουκρανία)», σημειώνει το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Η ανάρτηση αναφέρει τους ρωσικούς ισχυρισμούς που, σύμφωνα με τη Μόσχα, είναι αποδεικτικά στοιχεία αντισημιτισμού στην Ουκρανία και ένα μάθημα ιστορίας σχετικά με αυτό που υποστηρίζουν ότι είναι απόδειξη της συνεργασίας των Εβραίων με τους Ναζί πριν από το Ολοκαύτωμα.

Υπενθυμίζεται ότι Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή. Ο Λαβρόφ έκανε τη σχετική δήλωση στην ιταλική τηλεόραση την Κυριακή, όταν ρωτήθηκε γιατί η Ρωσία πρέπει να «αποναζιστικοποιήσει» την Ουκρανία εάν ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι Εβραίος.

Το Ισραήλ επέκρινε τον Λαβρόφ, λέγοντας ότι ο ισχυρισμός του είναι ένα «ασυγχώρητο» ψέμα που υποτιμάει τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Ηγέτες από πολλά δυτικά κράτη καταδίκασαν τα σχόλια του Λαβρόφ και ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ξέχασε τα μαθήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Γιατι ψεμματα ειναι πως τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο τον χρηματοδοτουσαν εβραιοι και αμερικανοι? Σιγα ενα ανθρωπακι απο το Μπραουνάου της αυστριας να ειχε τοσο μυαλο τοση δυναμη.. ουτε τα ανεκδοτα…

Comments are closed.