Επίθεση σκύλου Γλυκά Νερά: Τέρμα οι δικαιολογίες – Μιλάμε για έγκλημα

Κοινοποίηση:
glika-nera-tragodia-epithesi-rotvailer

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους – Άλλο ένα βρέφος – ηλικίας τριών μηνών – βρήκε φριχτό θάνατο όταν την Πέμπτη 12/09/2019 δέχθηκε επίθεση από σκύλο μέσα στο σπίτι του – Ως πότε τέτοια περιστατικά θα «περνάνε» έτσι απλά, χωρίς επιτέλους να αποδίδεται δικαιοσύνη και χωρίς να μπαίνει ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο που θα διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες ώστε ποτέ ξανά να μην κινδυνέψει κανένα παιδί, αλλά ούτε και ενήλικας από τα σκυλιά, αδέσποτα ή μη και την ανευθυνότητα – εγκληματική αμέλεια των ιδιοκτητών τους, που πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά περιστατικά επιθέσεων σκύλων σε παιδιά (αλλά και σε ενήλικες) έχουν γίνει καθημερινός εφιάλτης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια – Παρόλα αυτά και με το πρόσχημα της φιλοζωΐας η ελληνική πολιτεία και η δικαιοσύνη παραμένουν αδιάφορες μπροστά στα εκατοντάδες περιστατικά που έχουν κοστίσει τις ζωές πολλών ανθρώπων


Ο θάνατος του βρέφους στα Γλυκά Νερά το πρωί της Πέμπτης 12/09/2019 ξυπνάει μνήμες φρίκης από αντίστοιχα περιστατικά που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας από επιθέσεις σκύλων σε βρέφη, μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Οι λεπτομέρειες για την επίθεση στα Γλυκά Νερά συγκλονίζουν.  Το άγριο ροντβάιλερ ήταν της οικογένειας και κυκλοφορούσε ελεύθερο μέσα στο σπίτι.

Προφανώς ήταν θέμα χρόνου να συμβεί η τραγωδία.

Διαβάστε το χρονικό της φρίκης:

Ασύλληπτη τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Νεκρό βρέφος από επίθεση σκύλου

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δυστυχώς για κανέναν δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία.

Όταν πεθαίνουν μικρά παιδιά με αυτό τον άγριο και απάνθρωπο τρόπο δεν υπάρχουν ούτε επιχειρήματα περί του αντιθέτου, ούτε φθηνές δικαιολογίες περί ζωοφιλίας.

 

Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν για να ξυπνήσουν το κράτος και οι θεσμοί;
Πόσα παιδιά πρέπει ακόμα να κατασπαράξουν τα σκυλιά που παρουσιάζουν επιθετικές συμπεριφορές για να ξυπνήσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες;

Πείτε μας την άποψη σας…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Το ζώο είναι σαρκοφαγο με γονίδια λύκου. Μύρισε φρεσκο ωμό κρέας απλά. Τι ψυχολογικά και μαλακιες. Το σκυλί δεν είναι παιχνίδι.

  2. Κρίμα για το Μορό. Η αλήθεια είναι ότι για αυτό το γεγονός έχουν οι γονείς την ευθύνη για να γίνω ποιο σαφής μιας και εγώ έχω σκύλο συνιστώ στους γονείς όταν αποκτούν νέο μέλος να απομακρύνουν τον σκύλο διότι ο Σκύλος όσο φιλικός και να είναι επειδή θέλει να έχει την αποκλειστικότητα δηλαδή να τον αγαπούν μόνο αυτόν και όχι τίποτα άλλο με άλλα λόγια ζηλεύει και δεν θέλει να μοιράζεται την αφοσίωση με τίποτα άλλο για αυτόν το λόγο αντιδρά και καταστρέφει ότι για αυτόν του στέκεται εμπόδιο..Εγώ έκανα το λάθος και αγόρασα έναν νέο σκύλο η αντίδραση του υπάρχοντος ήταν να τον κυνηγά για τον κατασπάραξη για αυτό άλλη μια φορά συνιστώ στους Γονείς απομακρύνετε τους σκύλους από το σπίτι..

  3. Στέφανε θα το ξαναπώ. Εγώ σκυλιά δεν είχα ποτέ αλλά δεν φταίνε τα ζώα σε αυτές τις περιπτώσεις. Όταν παίρνεις έναν σκύλο και τον κακομεταχειρίζεσαι, τον κλείνεις όλη μέρα σε ένα μικρό μπαλκόνι, τον αγριεύεις, δεν τον ταΐζεις, δεν τον εκπαιδεύεις τι περιμένεις να κάνει; Κάποια στιγμή λογικό είναι το ζώο τρελαθεί. Οι περισσότεροι απ’ ότι βλέπω παίρνουν σκυλιά και τα κακομεταχειρίζονται και ειδικά άγριες ράτσες που τις παίρνουν για να πουλάνε μαγκιές και όποιον πάρει ο χάρος. Σε αυτές τις περιπτώσεις φταίνε οι ιδιοκτήτες.

  4. ΣΚΥΛΙ ΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ; 12 ΧΡΌΝΙΑ ΦΥΛΑΚH ΧΩΡΊΣ ΑΝΑΣΤΟΛH

  5. Γνώμη μου είναι ότι αν ξαναπιδηξουν τα κοπρόσκυλα του βοσκού από τον φράχτη που κάναμε περίπατο εγώ και η γυναίκα μου και πήγαν μόνο σε αυτήν εκεί που κάποτε έτρεχα κάθε μέρα και ήταν ασφαλές μονοπάτι την άλλη φορά θα τα βρουν γεμάτα σφαίρες….

  6. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΜΕ ΚΡΑΥΓΕΣ ΑΠΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΖΩΟΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΝΑ ΖΩΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ, ΄΄ΣΠΟΡ΄΄ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΖΩΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, ΑΠΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, .ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΡΑΤΣΕΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΄Η ΕΓΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΑΛΤΑΡΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ…….. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΞΕΡΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΑΝ ΤΟ ΣΚΥΛΙ ΑΥΤΟ ΕΒΓΑΙΝΕ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑΝ ΑΠΛΩΣ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΦΥΛΑΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΝΑ ΧΑΔΙ Ή ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ, ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ…..

  7. Αυτοί οι λεγόμενοι ζωοφιλοι πρέπει να τους ασκηθεί ποινική δίωξη για βασανισμό ζώου.. Τι θέλω να πω: Βλέπω κάτι μαντραχαλαδες κα κάτι κυρίες να σερνουν με τα λουριά κάτι σκυλιά σαν να είναι σκλάβοι και μετά αφού κάνουν την βόλτα τους να τα βάζουν στα μπαλκόνια ή να τα δένουν.. Βρε τομάρια υπάνθρωποι αυτό που κάνετε ειναι καθαρά εγωιστικό κάνετε το ψώνιο σας ή το κόμπλεξ με τα κακομοίρα τα ζώα λες και είναι αξεσουάρ ή παιχνίδι και το παίζετε και φιλοζωοι τρομάρα σας … Είστε βασανιστές ζώων με ψυχολογικά προβλήματα όχι φιλοζωοι. Τα ζώα θέλουν φύση να τρέχουν όχι να τα σερνενε με τις αλυσίδες να τα φοράτε ρούχα ,αν υπήρχε κράτος έπρεπε να ήσασταν όλοι σε ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού…

  8. 10 χρόνια φυλακή και βλέπουμε… Έβαλαν μία πολεμική μηχανή δίπλα σε ένα βρέφος, εν γνώσει τους, όλοι. Και οι τρεις.

Comments are closed.