Επίθεση Παγώνη σε Γκάγκα: “Λάθος η μείωση τακτικών χειρουργείων”

Κοινοποίηση:
pagoni

Επίθεση κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εξαπέλυσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μετά το σχετικό έγγραφο που έστειλε χθες, Δευτέρα, στους διοικητές των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, σύμφωνα με το οποίο ζητείται να μειωθούν κατά έως και 80% τα τακτικά χειρουργεία.

Το νέο αίτημα που έρχεται από το υπουργείο αποκαλύπτει την ασφυκτική πίεση που υπάρχει στα νοσοκομεία σχεδόν δύο χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας αλλά και την απραξία της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει να αφήνει τα νοσοκομεία ανοχύρωτα ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε απλές κλίνες. Το υπουργείο ζητάει και πάλι να μετατραπούν σε «νοσοκομεία μιας νόσου» προκειμένου να αντιμετωπίσουν το σφοδρό κύμα της πανδημίας.

«Μάθαμε ότι σήμερα ετοιμάζεται το υπουργείο Υγείας να στείλει εγκύκλιο για μείωση των τακτικών χειρουργείων (…). Θα κάνουμε έκτακτο συμβούλιο ως ΕΙΝΑΠ» ανέφερε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Open η Ματίνα Παγώνη προσθέτοντας πως θεωρεί «απαράδεκτο να γίνει αυτό».

«Αν ετοιμάζουν το έγγραφο να φτάσει στο νοσοκομείο, τους ενημερώνουμε ότι δεν θα το δεχτούμε» συμπληρώνει.

Μάλιστα πρόσθεσε πως οι νοσοκομειακοί γιατροί θα κάνουν μεγάλη προσπάθεια τα χειρουργεία να πραγματοποιηθούν και να μην «ξαναγυρίσουμε πίσω, όπως πριν ένα χρόνο» αντιλαμβανόμενοι «την αγωνία του καθενός που είναι non covid, να θέλει να χειρουργηθεί, να λύσει το πρόβλημά του (…)».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τηλεκαρναβαλού μπαμπόγρια Παγώνη έσκασες από το κακό σου τσόκαρο που η Μίνα έγινε Αναπλ υπουργός.Ζήλεια ψώρα.

  2. Παγωνι Παγωνη η Γκαγκα καποια ειναι τουλαχιστον και τοχει αποδειξει στη καρριερα της ανεξαρτητα με τη πολιτικη της τοποθετηση! Απλα ξαναειπε την αληθεια που δεν σας αρεσει φαινεται εκει… ψηλα στις επιτροπες! Φερτε πισω υποστηρικτες των SS τους υγειονομικους που χειροκροταγατε και μετα διωξατε και ξαναμιλαμε!

Comments are closed.